Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.12.2013 08:53

Arek napisał(a):ja nie palę już od 2482 dni :)

Chyba tęsknisz, skoro tak czas odmierzasz ;)

Anai napisał(a):18 dzień bez papierosa - jestem z siebie dumna :lool:

Nie licz. Po prostu zapomnij, że kiedyś paliłaś, to będzie dużo łatwiej.
Przyzwyczaj się, że to już będzie codzienność i tak trzymaj, to kiedyś dołączysz do grona niepalących :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 13.12.2013 08:59

weldon napisał(a):

Nie tęsknię, kalkulator dni tyle obliczył. ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.12.2013 09:07

Arek napisał(a):
weldon napisał(a):

Nie tęsknię, kalkulator dni tyle obliczył. ;)

Oj jak ja się cieszę :D He, he ja też nie palę 5 dni, 75 zeta zaoszczędzone, osiem miechów do wyjazdu ze 4k się odłoży :P :mrgreen:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 13.12.2013 10:11

Arek napisał(a):Nie tęsknię, kalkulator dni tyle obliczył. ;)

Mój policzył, że to już 6923 dni bez papierochów :mrgreen:

Zdarza się sporadycznie jakieś cygaro, ale tym się nie zaciągam oczywiście. :wink:

Kiedyś czytałem, że najszybciej do normy wracają kubki smakowe, po kilu dniach. Płuca po kilkunastu latach 8O
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.12.2013 10:37

kaszubskiexpress napisał(a):Kiedyś czytałem, że najszybciej do normy wracają kubki smakowe, po kilu dniach. Płuca po kilkunastu latach 8O

A najdłużej bębenek ;)

Kubki smakowe to nie pamiętam, ale wrażliwość na zapachy zrobiła się momentami wręcz nieznośna :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.12.2013 11:49

Jutro będzie trzy tygodnie. Jeszcze liczę bo znajomi częstują i lub mówią chodź zapalić, więc muszę im odpowiadać, że nie palę już ........ tygodni.
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 13.12.2013 12:12

Mnie ucieszył szczęśliwy powrót córek z Pekinu, tym "nalepszym" nabytkiem LOT-u.
Zmartwił wnunio Franio (4 i pół), załapał ospę. Wygląda okropnie.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 13.12.2013 12:43

kaszubskiexpress napisał(a):
Arek napisał(a):Nie tęsknię, kalkulator dni tyle obliczył. ;)

Mój policzył, że to już 6923 dni bez papierochów :mrgreen:

Zdarza się sporadycznie jakieś cygaro, ale tym się nie zaciągam oczywiście. :wink:

Kiedyś czytałem, że najszybciej do normy wracają kubki smakowe, po kilu dniach. Płuca po kilkunastu latach 8O

1-go stycznia minie 20 lat :D jak nie palę czyli jakieś 7300 dni 8O
tak na marginesie w poradni pulmonologicznej dalej jestem palaczką :oczko_usmiech:
po papieroskach pozostała niestety astma :twisted:

trzymam kciuki za wszystkich rzucających ten okropny nałóg :D
dacie radę :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.12.2013 13:07

fiolek napisał(a):dalej jestem palaczką

Jak wszyscy, którzy kiedyś palili. Ja też cały czas nadal jestem palaczem, tylko teraz całkowicie biernym.
Tego nie da się uniknąć i każdy nałogowiec do końca życia pozostaje palaczem, alkoholikiem, narkomanem.

Najlepsze, to można sobie mówić, że jest się mądrzejszym coraz dłużej, ale nie, że się zerwało z nałogiem :D

Takie liczenie, jak długo się nie pali, niestety, skłania do tego, że w jakiejś stresowej sytuacji człowiek może się złamać i sięgnąć znów, tłumacząc sobie, że "skoro raz wytrzymałem tyle dni, to i drugi raz mi się uda, a ten jeden mi nie zaszkodzi".
I wszystko idzie ... na zmarnowanie ;)

JackDaniels;) robi dobrze - oszczędzamy, oszczędzamy ... codziennie oszczędzamy :D
Jak rzucałem, to byłem koło czterech, a dziś jestem jakieś sześć paczek miesięcznie do przodu na dziś :)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 13.12.2013 13:11

W naszym przypadku to podwójna osczędność :lol: , bo krakus też był kiedyś nałogowym palaczem :oczko_usmiech:

a do palenia mam nadzieję, że nie powrócę.
Odrzuca mnie "zapach" palaczy :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.12.2013 13:26

No właśnie wspominałem o tej "wrażliwości na zapachy".

Nawet na ulicy uciekam, jak koło mnie stanie jakiś jarający, nawet, jak stoi z tym elektronicznym wynalazkiem, który według niego pachnie, a według mnie normalnie jedzie :D

No i, niestety, ale przebywanie z niektórymi laskami w windzie zrobiło się ... uciążliwe ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.12.2013 13:31

weldon napisał(a):No i, niestety, ale przebywanie z niektórymi laskami w windzie zrobiło się ... uciążliwe ;)

Starość Piotrze, starość :)
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 13.12.2013 13:33

kaszubskiexpress napisał(a):Mój policzył, że to już 6923 dni bez papierochów :mrgreen:

Ładny staż :)

fiolek napisał(a):1-go stycznia minie 20 lat :D jak nie palę czyli jakieś 7300 dni 8O

Jeszcze ładniejszy :)

weldon napisał(a):Takie liczenie, jak długo się nie pali, niestety, skłania do tego, że w jakiejś stresowej sytuacji człowiek może się złamać i sięgnąć znów, tłumacząc sobie, że "skoro raz wytrzymałem tyle dni, to i drugi raz mi się uda, a ten jeden mi nie zaszkodzi".
I wszystko idzie ... na zmarnowanie ;)

Inaczej to widzę; w chwilach, gdy nachodzi mnie chęć na dymka (na szczęście bardzo rzadko) to liczenie tym bardziej mnie motywuje, by jednak nie sięgać po papierosa; zapalenie spowodowałoby, że straciłbym, zmarnowałbym te 2482 dni bez nałogu i wszystko trzeba by było zaczynać od nowa.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.12.2013 14:03

Wszystko jest dobre, byle nie palić :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2013 10:01

Dołączam do przedmówców.
Rzuciliśmy z S w Chorwacji w 2010 roku i nie palimy.
Mamy więcej czasu, jesteśmy zdrowsi (palenie na tarasie w piżamce w trzaskające mrozy było codziennością)
i przede wszystkim bogatsi o jakieś 24 zł dziennie oraz 5 kilo w biodrach, a S w brzuchu :lol:
Ale palaczy nie prześladujemy, nie przeszliśmy do ortodoksów. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 640
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone