Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 06.11.2013 16:30

karin74 napisał(a):Siedzę w pracy....za oknem leje deszcz, a ja marzę o wakacjach...

Czyli zasmucił fakt bycia w pracy. A ucieszyły wakacje....moze znowu CRO ???? :oops:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 06.11.2013 22:51

karin74 napisał(a):
karin74 napisał(a):Siedzę w pracy....za oknem leje deszcz, a ja marzę o wakacjach...

Czyli zasmucił fakt bycia w pracy. A ucieszyły wakacje....moze znowu CRO ???? :oops:

MAM NADZIEJĘ , ŻE TUCEPI............
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.12.2013 12:02

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.12.2013 12:14

W kościele zamontowany był system przeciwpożarowy. System zadziałał, ale ogień był już na tyle duży, że strażacy nie zdołali go ugasić.

Bo w przetargach najważniejszy jest niski koszt zakupu i eksploatacji :/
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.12.2013 12:47

weldon napisał(a):
W kościele zamontowany był system przeciwpożarowy. System zadziałał, ale ogień był już na tyle duży, że strażacy nie zdołali go ugasić.

Bo w przetargach najważniejszy jest niski koszt zakupu i eksploatacji :/

..jak było to podpalenie , to najnowsze czujniki nie pomogą :roll:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 03.12.2013 13:00

mervik napisał(a):..jak było to podpalenie , to najnowsze czujniki nie pomogą :roll:

Skoro zapalił się od dachu to nie wydaje mi się. Ale ja się nie znam a debili u nas nie brakuje :evil:

Żal kolejnego zabytku :(
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.12.2013 13:05

greenrs napisał(a):
mervik napisał(a):..jak było to podpalenie , to najnowsze czujniki nie pomogą :roll:

Skoro zapalił się od dachu to nie wydaje mi się. Ale ja się nie znam a debili u nas nie brakuje :evil:

Żal kolejnego zabytku :(

..może jakiś dupek ,butelkę z łatwopalnym płynem rzucił na dach :roll:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.12.2013 13:11

Tania lub wadliwie zainstalowana instalacja pewnie nie zareagowała by nawet na własne zwarcie powodujące pożar, dlatego, zwłaszcza w przypadku obiektów zabytkowych i podlegających szczególnej ochronie takie zabezpieczenia powinny wykonane być ze szczególną starannością, przewidującą różne przyczyny wybuchu pożaru, a tu, jak widać, tak nie było.

Już Kapitan Żbik zwracał uwagę na kiepskie zabezpieczenie obiektów sakralnych w Polsce i, niestety, nadal jest to przyczyna sporych strat w naszej kulturze, bez względu na to, czy powodem jest nieszczęśliwy wypadek czy czyjeś świadome działanie.

Najgorsze, jak znam życie, to po wnikliwym śledztwie okaże się, że jakiś matoł chciał w ten sposób zatrzeć ślady włamu do kościelnej skarbonki :(
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 04.12.2013 08:52

Zmieniając temat, zasmucił mnie dzisiaj mój samochód, a w zasadzie to, że nie chciał odpalić. Kręci dobrze, ale w czasie kręcenia gasną kontrolki. Wyczyściłem klemy akumulatora, "przejechałem" je papierem ściernym, a w dalszym ciągu gdzieś coś nie łączy :(
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 04.12.2013 10:16

Miken77 napisał(a):Zmieniając temat, zasmucił mnie dzisiaj mój samochód, a w zasadzie to, że nie chciał odpalić. Kręci dobrze, ale w czasie kręcenia gasną kontrolki. Wyczyściłem klemy akumulatora, "przejechałem" je papierem ściernym, a w dalszym ciągu gdzieś coś nie łączy :(

Chyba nadszedł czas na wymianę akumulatora :wink:
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 04.12.2013 13:15

z jednej strony - coraz bliżej do lata :)

z drugiej - mam nadzieję, że to nie grypa :(

Pozdrav
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 10.12.2013 09:43

Dzisiejsze słońce! na czystym niebie bez chmur :mrgreen: ,po tylu dniach pełnej szarości dzisiejszy poranek cudownie mnie zaskoczył.I póki co ciągle jest tak samo(oby cały dzień) ,choć oczywiście bardziej mroźno ze względu na brak szarej izolacji
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 13.12.2013 08:06

18 dzień bez papierosa - jestem z siebie dumna :lool:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.12.2013 08:24

Anai napisał(a):18 dzień bez papierosa - jestem z siebie dumna :lool:

Bardzo dobrze. Zajmij się przygotowaniem potraw na święta. Zapodawaj przepisy, a zapomnisz o tak zgubnym nałogu jakim są papierosy.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 13.12.2013 08:33

Anai napisał(a):18 dzień bez papierosa - jestem z siebie dumna :lool:

Brawo, trzymam kciuki !!
ja nie palę już od 2482 dni :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 639
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone