Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.05.2013 18:30

dallaska napisał(a):sama załozyłam dekoder :papa:

Na co?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.05.2013 18:45

Rysio napisał(a):
Roxi napisał(a):
Dzięki za gratulacje. Bardzo się cieszę, ale i jestem trochę przerażona :mrgreen:

Ale czym :?: 8O Tymi flizami w łazience :?: 8O Ja 3 lata temu robiłem remont w chałupie ale właśnie taki na zasadzie granat wrzuć i zacznij od nowa. Tynki, podłogi (ze zrywaniem starych desek i wzmacnianiem legarów), sufity, elektryka, woda, c.o. jednym słowem wszystko i to na powierzchni ponad 2 razy większej. Jedyne co przeraża w takich momentach to stan konta :twisted: Auto klasy średniej poszło jak drut ale pieprzę to, będę sobie starym jeździł :D

Coś na ten temat wiem. Remont domu (darowizna teściów dla żony) czyli wykonanie dwóch wykuszy, pokrycie blachą, rynny, budowa dwóch pokoi na trzeciej kondygnacji, układanie glazury i terakoty w dwóch łazienkach, nowe podłogi, przebudowa na piętrze, salon, sypialnia, co, wanny, zlewy, grzejniki ponad 100 tys. zł. Teraz trzeba wyposażyć w meble, kuchnię, AGD 8O 8O 8O :?: :?: :?: Chyba drugie 100 tys.

Samochód za 100 tys za 10 lat szlag trafi, a dom zyska na wartości.
Ostatnio edytowano 23.05.2013 18:56 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.05.2013 18:56

Bocian napisał(a):
dallaska napisał(a):sama załozyłam dekoder :papa:

Na co?

:lol: dobre..... :lol: przepraszam Dallaska ,ale wyobraźnia zadziałała
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 24.05.2013 20:48

hajduczek a o czym pomyslałas?ha ha :D
chciałam zapytac kolegów ,bo uruchomiłam ten dekoder ,programy mam ,działa tylko niepokoi mnie ze telewizor musze właczac i wyłaczac pilotem od telewizora a nie pilotem od dekodera?czy Wy tez tak macie czy jeszcze gdzies powinnam cos zrobic w ustawieniach ,zeby pilot od dekodera właczał tez telewizor?jak wyłacze dekoder to jest maczek w telewizorze i musze wyłaczyc go pilotem od telewizora
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 25.05.2013 06:26

Tak, też tak mamy :D .......ale to chyba zależy tez od dekodera i telewizora.....ja szczerze nie przeczytałam do końca instrukcji,bo mi to nie przeszkadza

nic złego sobie nie wyobrażałam......po prostu wystąpiła gierka słów (załozyłam-zainstalowałam):D i przed oczami stanęła mi np. :wink: dziewczyna z dekoderem na głowie :smo:
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 25.05.2013 11:17

ja tez nie czytałam instrukcji ale wazne ze oglądam :papa: chcoc chciałabym zeby ten pilot od dekodera właczał wszystko :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2013 10:21

Dorobiłem się okularów... a zawsze miałem wzrok jak żyleta... czas ucieka :(
Henryk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Henryk » 27.05.2013 15:06

dallaska napisał(a):ja tez nie czytałam instrukcji ale wazne ze oglądam :papa: chcoc chciałabym zeby ten pilot od dekodera właczał wszystko :D

Musisz zastosować dekoder z funkcją memo control.np HD-90 (firmy nie podaję, bo to nie post reklamowy)
i za pomocą jednego pilota wyłączysz (i włączysz) dekoder oraz telewizor.Jeśli pomogłem, to mnie ucieszyło.
Jeżeli nie, to zasmuciło : (
Pozdrav
Henryk
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 28.05.2013 14:07

Wygląda na to, że w tym roku będzie tłumnie :evil:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 28.05.2013 14:11

darek1 napisał(a):
Rysio napisał(a):
Roxi napisał(a):
Dzięki za gratulacje. Bardzo się cieszę, ale i jestem trochę przerażona :mrgreen:

Ale czym :?: 8O Tymi flizami w łazience :?: 8O Ja 3 lata temu robiłem remont w chałupie ale właśnie taki na zasadzie granat wrzuć i zacznij od nowa. Tynki, podłogi (ze zrywaniem starych desek i wzmacnianiem legarów), sufity, elektryka, woda, c.o. jednym słowem wszystko i to na powierzchni ponad 2 razy większej. Jedyne co przeraża w takich momentach to stan konta :twisted: Auto klasy średniej poszło jak drut ale pieprzę to, będę sobie starym jeździł :D

Coś na ten temat wiem. Remont domu (darowizna teściów dla żony) czyli wykonanie dwóch wykuszy, pokrycie blachą, rynny, budowa dwóch pokoi na trzeciej kondygnacji, układanie glazury i terakoty w dwóch łazienkach, nowe podłogi, przebudowa na piętrze, salon, sypialnia, co, wanny, zlewy, grzejniki ponad 100 tys. zł. Teraz trzeba wyposażyć w meble, kuchnię, AGD 8O 8O 8O :?: :?: :?: Chyba drugie 100 tys.

Samochód za 100 tys za 10 lat szlag trafi, a dom zyska na wartości.

A podatek od darowizny odprowadzony??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Samochód mnie dzisiaj zasmucił. Bo ledwie odebrałam z wymienionymi klockami i ustawioną geometrią (250 zł w plecy) to mi zaśpiewali, że sprzęgło pora wymienić (800 zł) i tłumik (400 zł)
Zwariuję.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.05.2013 04:48

Podatku od darowizny się nie płaci w przypadku rodziców i córki :D

Co do Twojego auta - trzeba było nie kupować tak drogiego samochodu :D :D :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 29.05.2013 07:51

Rysio napisał(a):
Roxi napisał(a):

Kurde, Rysiek to już 3 lata :?: ja pierdzielę jak ten czas leci.... no w sumie... ja dwa i pół roku temu w grudniu się wprowadziłem do nowego domu... :shock: :lol: przez rok z hakiem mnie prawie na forum nie bywało... zdjęcia to tylko służbowo robiłem.... nie żeby zarobkowo, ale kilkaset popełniłem zawodowo w swojej pracy. Aż straciłem przyjemność trzymania aparatu w ręku :shock:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.06.2013 13:35

:( brak własnego życia :(
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 04.06.2013 20:40

Wracam po przerwie na cro.pl , a tu ... kłócą się/godzą?, szarpią/poklepują, czarne-wybielają/białe-jakby szare ... .

"Fenomen dla socjologów" - usłyszałam w sobotę w radio.
Bojan, to zdanie ma również drugie dno ... .

Skąd w ludziach tyle zadziorstwa i agresywności, braku szacunku i ... zrozumienia?
Z boku wygląda to tak smutno, że czytać się tego wszystkiego nie chce.
Mogę nie czytać? Zapewne, ale nie po to przecież wraca się ... do życia :wink: .

Cieszę się, że TU jestem, i smucę tym ... co zastałam.
Pożyjemy - zobaczymy !
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.06.2013 07:24

witaj....widzę ,że wszyscy wracają :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 625
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone