Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.04.2013 11:41

A ja do Starszej Pani czuję olbrzymi szacunek.
Nie tylko dlatego, że w pewnym stopniu przyczyniła się do tego, w jakim dziś kraju żyjemy, ale dlatego, że była drugim w historii premierem Wielkiej Brytanii, który, w przeciwieństwie do olbrzymiej większości polityków, których "spotykasz medialnie", nie tylko mówiła, co należy zrobić, ale to zrobiła.

Mało jest, było i będzie takich ludzi i tym bardziej przykro, jak schodzą ze sceny politycznej i później ze świata.

I przez ten szacunek właśnie jest mi smutno po jej śmierci, mimo, że jej nigdy nie miałem okazji poznać osobiście.

Pozdrawiam

PS Darek, Breżniewa nie pamiętam, pewnie się cieszyłem jak zszedł, za to pamiętam jak opijaliśmy numer, jaki im zaraz potem wywinął Andropow ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2013 13:09

A dla mnie osobiście to nikt szczególny. Jeden z setek polityków którzy graja w swoja grę i resztę mają w d... Czuć żal po jej śmierci, jak po osobie mi bliskiej, to dla mnie niezrozumiałe i na wyrost.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.04.2013 13:44

No ale obserwując twoją dociekliwość i zainteresowanie tematem, mam wrażenie, że miewasz wątpliwości.

Dziś są trzy manifestacje w Warszawie, z pochodniami, to możesz sprawdzić u źródła, popytać, o co chodzi :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2013 14:09

Twoje obserwacje są nietrafne.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.04.2013 14:56

Bocian napisał(a):Janusz, tak z ciekawości pytam, to cię osobiście zasmuciło?

Sławek, tak z ciekawości zapytam - czy są jakieś osoby ze świata polityki, kultury, biznesu ... które mógłbyś uznać za autorytet :?:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2013 15:01

Janusz Bajcer napisał(a):
Bocian napisał(a):Janusz, tak z ciekawości pytam, to cię osobiście zasmuciło?

Sławek, tak z ciekawości zapytam - czy są jakieś osoby ze świata polityki, kultury, biznesu ... które mógłbyś uznać za autorytet :?:

Oczywiście. Co nie oznacza, że jak zejdą z tego świata, to będę im palił świeczki jak po kimś z rodziny, nie będę się czuł osobiście dotknięty śmiercią tej osoby. Nic się w moim życiu nie zmieni. Po śmierci osoby do której mam osobisty stosunek, zapewne zmieni się wiele.
To tak jak ze Smoleńskiem. Zginęło 96 osób... Czy w moim życiu osobistym coś to zmieniło? Nie. Mogę współczuć tylko rodzinom tych co zginęli.
Ostatnio edytowano 09.04.2013 15:04 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.04.2013 15:03

OK.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.04.2013 16:23

Czasami ważne jest dać odczuć to, że współczujesz i jesteś z tymi, którym coś się zmieniło.

To, podobno, egoistyczne działanie, tak, jak dawanie prezentów, ale w tym przypadku lubię być egoistą
i nie mam nic przeciwko temu, żeby takimi egoistami byli w stosunku do mnie inni.

Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2013 16:39

weldon napisał(a):[color=#800000]Czasami ważne jest dać odczuć to, że współczujesz i jesteś z tymi, którym coś się zmieniło.

Komu zmieniło się życie, coś osobistego, tu na forum, w związku ze śmiercią MT?
AndrzejPK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejPK » 09.04.2013 17:59

Bocian napisał(a):A dla mnie osobiście to nikt szczególny. Jeden z setek polityków którzy graja w swoja grę i resztę mają w d... Czuć żal po jej śmierci, jak po osobie mi bliskiej, to dla mnie niezrozumiałe i na wyrost.

i wszystko w temacie !!!. dlaczego śmierć Pani MT jest ważniejsza od kogokolwiek innego? tytułem rozpoznawalności, uznania? dla wielu ludzi w tym samym czasie nastały tragedie z powodu śmierci najbliższych - nauczmy się nie gloryfikować "na wyrost"

PS. a autorytetów Januszku najlepiej szukać wśród najbardziej znanych nam osób - trudniej wtedy o duże pomyłki...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.04.2013 18:04

Mnie załamuje kilku właścicieli za ciasnych hełmów na tym forum.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.04.2013 18:44

Bocian napisał(a):Komu zmieniło się życie, coś osobistego, tu na forum, w związku ze śmiercią MT?

W każdej chwili możesz zwrócić się do admina, albo zrobić ogólną ankietkę,
o zakaz wyrażania w postach na forum swoich uczuć w stosunku do nieznanych sobie osób.
Możesz też zgłaszać takie niepasujące ci wpisy tym przyciskiem w prawym górnym rogu posta.

Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.04.2013 19:01

Z powyższego wynika, że Janusz B jest uczuciowy. Każdy taki jest mniej i więcej.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2013 21:54

weldon napisał(a):
Bocian napisał(a):Komu zmieniło się życie, coś osobistego, tu na forum, w związku ze śmiercią MT?

W każdej chwili możesz zwrócić się do admina, albo zrobić ogólną ankietkę,
o zakaz wyrażania w postach na forum swoich uczuć w stosunku do nieznanych sobie osób.
Możesz też zgłaszać takie niepasujące ci wpisy tym przyciskiem w prawym górnym rogu posta.

Pozdrawiam

Zacytuj mojego posta w którym jest mowa o jakimś zakazie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.04.2013 16:50

Ucieszyło mnie przeczytanie tego :) szczera prawda opisana bez ściemy 8)
http://inz-bl.blog.pl/2013/04/11/bachorszczyzna/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 619
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone