Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 15.06.2012 20:24

byłam u okulisty na komputerowym badaniu podobno mam -2 i powinnam nosic okulary stale.a ja chce tylko na komputer je zakładac .czy to jakas mocna wada,jesli nie bede nosic na stale to ja powieksze i popsuje wzrok?nie chce okularów :(
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 15.06.2012 23:21

dallaska napisał(a):byłam u okulisty na komputerowym badaniu podobno mam -2 i powinnam nosic okulary stale.a ja chce tylko na komputer je zakładac .czy to jakas mocna wada,jesli nie bede nosic na stale to ja powieksze i popsuje wzrok?nie chce okularów :(

Są jeszcze szkła kontaktowe, tak na codzień. Mało kłopotliwe i dobrze koryguja wadę. Tylko trzeba się nauczyć palec do oka wkładać :D

Niestety -2 to juz sporo, jak lekarz zalecił odwrotu nie ma.
Ale głowa do góry da sie z tym żyć.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2012 00:05

dallaska napisał(a):byłam u okulisty na komputerowym badaniu podobno mam -2 i powinnam nosic okulary stale.a ja chce tylko na komputer je zakładac .czy to jakas mocna wada,jesli nie bede nosic na stale to ja powieksze i popsuje wzrok?nie chce okularów :(

Obiecałaś pisać z ogonkami :idea: teraz to już nici z obietnicy :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.06.2012 07:00

dallaska napisał(a):byłam u okulisty na komputerowym badaniu podobno mam -2 i powinnam nosic okulary stale.a ja chce tylko na komputer je zakładac ...

To trzeba jakiegoś wysoko wyspecjalizowanego optyka znaleźć.
Powodzenia.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2012 13:38

Sezon na grzybobranie 2012 rozpoczęty :lol:

Wyniki - 4 borowiki :wink:

Zupa borowikowa jutro na obiad :P
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 16.06.2012 19:27

Janusz teraz to juz bez ogonków :D a czy używacie takich specjalnych okularów z powłoką antyrefleksyjną?od komputera mam łzawienie pieczenie co wam na to pomaga?
Bart3z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bart3z » 16.06.2012 21:32

Kiepura napisał(a):

Są jeszcze szkła kontaktowe, tak na codzień. Mało kłopotliwe i dobrze koryguja wadę. Tylko trzeba się nauczyć palec do oka wkładać :D

Niestety -2 to juz sporo, jak lekarz zalecił odwrotu nie ma.
Ale głowa do góry da sie z tym żyć.

Od 5 lat używam soczewek kontaktowych i nie wyobrażam sobie życia bez nich, bo nie sprawiają problemów w życiu codziennym ;)

Siostra nosiła okulary, ale też już się przerzuciła na soczewki ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2012 21:34

Mnie dzisiaj rozbawiła gra biało-czerwonych..grali jak by prowadzili co najmniej 3-0 :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.06.2012 21:53

Zmarł Czesław Petelicki. To najsmutniejsza wiadomość tego dnia.
Na komentarze przyjdzie jeszcze czas.

a czy używacie takich specjalnych okularów z powłoką antyrefleksyjną?od komputera mam łzawienie pieczenie co wam na to pomaga?

Masz łzawienie bo
a. za dużo oglądasz w komputer,
b. widzisz nieostro (przy - 2 to cięzko przecież zobaczyć tekst pisany na ekranie).
To drugie ważniejsze.

Zgodnie z przepisami BHP : 50 minut komputera, 10 minut odpoczynku.

A te okulary znakomicie poprawiają.
Budżet producenta.
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 17.06.2012 08:48

czyli nie kupowac takich okularów?sa bardzo drogie?ile kosztuja?od roku łzawienie jest mocne a szkoda mi dawac na sztuczne łzy czy inne zele?
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 17.06.2012 12:23

dallasko - ja mam -2 i nie moge sie obyc bez okularow.... Po prostu - slepa bez nich jestem ;)
A Ty "normalnie" widzisz?? I jak z prowadzeniem auta??
Jakos sobie tego nie wyobrazam.

Glowa do gory! Okulary to nie koniec swiata :)
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 17.06.2012 17:25

widziec jakoś tam widze :D problemem jest potęzne łzawienie ,wczoraj skończyłam krople na łzawienie od okulistki i dzisiaj wyszłam na dwor slonecznie a ja załzawiona potęznie
jak uleczyc to łzawienie?jakies domowe sposoby ,nie wiem jakies krople?nie da sie isc ulica z tym łzawieniem :(
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2012 20:38

Kiepura napisał(a):Zmarł Czesław Petelicki. To najsmutniejsza wiadomość tego dnia.

A kto to? Chodzi ci o Sławomira?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.06.2012 20:47

Bocian napisał(a):
Kiepura napisał(a):Zmarł Czesław Petelicki. To najsmutniejsza wiadomość tego dnia.

A kto to?

Reżyser. Petelski, tak dokładnie.

Faktycznie zmarł ... już kilkanaście lat temu ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.06.2012 21:38

weldon napisał(a):
Bocian napisał(a):

A kto to?

Reżyser. Petelski, tak dokładnie.

Faktycznie zmarł ... już kilkanaście lat temu ;)

Dobrze się pośmiać wieczorkiem :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 575
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone