Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.05.2012 10:20

Pewnie macie rację : )
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 25.05.2012 17:38

.....

Cieszę się, bo załatwiłam na uczelni dzisiaj to co załatwić miałam.
A z tym różnie jest ;)
No i pojeździłam nowym autkiem i aż mi się paszcza sama uśmiecha :))
;)
I w ogóle pogoda piękna i weekend i obiad pyszny się robi.
Ah oh ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 25.05.2012 17:58

O, ciekawa dyskusja...

Bocian napisał(a):Wygląda na wyrok.

Może nie chcieli wydac tego co mieli w żołądkach.
Raczej jednak swoim zwyczajem chcieli się gdzieś przespać na uboczu, zobaczyli coś czego nie powinni zobaczyć, ktoś spanikował...
Klasyczne amerykańskie "in the wrong place at the wrong time".

weldon napisał(a):
Poczekajmy na więcej szczegółów lub na zakończenie śledztwa, bo na razie jest wielkie gdybanie.

Słusznie prawisz...

W tym w kontekście raczej wstrzymałbym się z takimi ocenami:

weldon napisał(a): w Anglii policja szybciej (i brutalniej) rozprawia się z takimi, jak na tym krakowskim rynku,

W Anglii (w przeciwieństwie do...) służby porządkowe ogólnie rzecz biorąc są przyjazne obywatelowi i nikomu nie przyszło by do głowy rozpędzać legalną demonstrację, tylko dlatego, że jest niewygodna dla władzy. A jakby przyszło to pewnie długo by nie pobył na stanowisku. A już na pewno nie byłoby społecznego przyzwolenia dawanego na to przez obywateli.

greenrs napisał(a):

Bocian napisał(a):Dokładnie tak. Takie myślenie wg mnie jest bez sensu. Jak głęboko mamy sięgać do historii? W pięknym przegrywaniu jesteśmy zaje... Mamy kogo nie lubić :)

No to mamy podobne zdanie. Za dużo w naszym życiu martyrologii a zbyt mało zdrowego rozsądku.

Tu nie chodzi o to czy mamy kogos lubić czy nie, tylko o ogólne pomylenie pojęć.

Z polskiego punktu widzenia Niemcy byli i są barbarzyńcami. Tak jak i Rosjanie.

A to, że teraz prywatnie wypiłem morze wódki z kilkoma i ich osobiście lubie nie zmienia postaci rzeczy. Weldon dobrze mówi. Rany jakie nam zadali nie zabliżnią sie jeszcze długo i bezpośrednio rzutuja na życie większości z nas.

Na koniec narody nie maja przyjaciół tylko interesy. A nasze i ich były, są i będą w oczywistej sprzeczności.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.05.2012 18:50

Nie napisałem że to wyrok, tylko, że wygląda na wyrok, w związku ze sposobem oddania strzałów. Ale zapewne ty wiesz lepiej co to było, ja tego nie przesądzam. Gwoli ścisłości to powinienem napisać "wygląda jak wyrok".
Co do demonstracji to i w Polsce nikt nie rozpędza legalnej demonstracji. Nikt nie ma takiego prawa.
Co do punktu widzenia to chyba twój polski punkt widzenia. Ja jako Polak nie uważam, że polski punkt widzenia jest taki, że Niemcy i Rosjanie to barbarzyńcy.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.05.2012 19:07

"Wciąż nie wiadomo, co było motywem zabójstwa niemieckich turystów na warszawskim Mokotowie.
Jedna z wersji zakłada, że morderca pochodził z Niemiec i jechał za swoimi ofiarami aż do Polski."

Dziki kraj? :roll:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... setki.html
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 25.05.2012 19:21

Bocian napisał(a):Nie napisałem że to wyrok, tylko, że wygląda na wyrok, w związku ze sposobem oddania strzałów. Ale zapewne ty wiesz lepiej co to było, ja tego nie przesądzam. Gwoli ścisłości to powinienem napisać "wygląda jak wyrok".

Nie wiem lepiej, niczego takiego nie napisałem, a w każdym razie nawet jak tak to zabrzmiało to nie chciałem żeby tak to zabrzmiało.
Tylko mam takie przypuszczenia (jakaś tam alternatywna wersja wydarzeń), podobnie jak jak i Ty. Fakt, mogłem napisać bardziej dosadnie, że to są tylko moje domysły. Zresztą wersją z wyrokiem też dla mnie prawdopodobna.

Co do reszty to każdy ma prawo do swojego punktu widzenia, szanuje Twoje opinie, ale się z nimi nie zgadzam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 25.05.2012 19:32

Czasem proste sprawy maja zadziwiające rozwiązania a sprawy skomplikowane, bardzo proste. Tak może być i tu. Nie znam tej sprawy, tyle co każdy z mediów a z doświadczenia wiem, że to co jest w mediach to mogą być bzdety pismaków lub celowa dezinformacja. Zapewne jakąś wskazówka jest sposób oddania strzałów.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 25.05.2012 20:20

Cóż pozostaje czekać. I ewentualnie snuć domysły.

A tak na marginesie, czy ktoś skojarzył fakt taki, że obie ofiary to uwaga 62-letni emeryci.

To tak a propos kitu wciskanego nam ostatnio o przedłużaniu wieku emerytalnego w krajach Europy, w tym w Niemczech (średni wiek przejścia na emeryture to 63 lata, znajomy właśnie przeszedł, 62 lata, żadna mundurówka czy szkodliwe).

A z rzeczy smutnych dzisiaj

"in the wrong place at the wrong time" :(
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 25.05.2012 20:38

Szczęście dopisało........
:idea:
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 25.05.2012 21:23

własnie wróciłam z konceru na rzecz chorego dzieczaczka z mojej wioski i jest mi smutno i wstyd za to ze mieszkam w otoczeniu takich bezdusznych ludzi
wejściówka 25 zł , a ludzi -więcej organizatorów niż tych co zapłacili za bilety
przykre :cry: :cry: :cry:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 30.05.2012 18:04

Ucieszyła mnie dzisiejsza wygrana w lotto w Krakowie 8)

23 bańki, no zaskoczony jestem, naprawdę, nie sądziłem, że cała pula :hut:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.05.2012 06:02

Dziś jest Dzień Bociana Białego.

Kochajcie bociany.
Co czwarty pochodzi z Polski.

Właśnie zdałem sobie z tego sprawę, że, tak w zasadzie, to dzięki nam istnieje ludzkość.

:lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.05.2012 08:12

weldon napisał(a):Dziś jest Dzień Bociana Białego.

Właśnie zdałem sobie z tego sprawę, że, tak w zasadzie, to dzięki nam istnieje ludzkość.

Trochę późno, długo żyłeś w nieświadomości :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.05.2012 08:30

Kiepura napisał(a):Ucieszyła mnie dzisiejsza wygrana w lotto w Krakowie 8)

Ale mam nadzieję że jeszcze czasem zajrzysz na forum :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.05.2012 08:33

Janusz Bajcer napisał(a):
weldon napisał(a):Dziś jest Dzień Bociana Białego.

Trochę późno, długo żyłeś w nieświadomości :wink:

Łazili ciągle za mną ci znalezieni w kapuście i mącili :D

Rysio napisał(a):
Kiepura napisał(a):Ucieszyła mnie dzisiejsza wygrana w lotto w Krakowie 8)

Ale mam nadzieję że jeszcze czasem zajrzysz na forum :lol:

Myślę, że z tak błahego powodu nie odetną go od netu :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 571
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone