Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.05.2012 13:46

Weź motykę, skop ogródek. Przejdzie :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.05.2012 13:47

Arek napisał(a):Eeehhhh... złomiarze wszystko z ziemi wykopią

Właśnie nie znam szczegółów, ale miejsce takie, że niekoniecznie musieli być złomiarze.

Cmentarz położony jest na polu bitwy i to nie jednej, więc może grabarze na coś się wpakowali?
A może jacyś budowlańcy, przy kopaniu fundamentów lub ci od kanalizacji, bo tam teraz robią kanalizację w całej okolicy?

Swoją drogą, to szukamy teraz śladów wybuchu Borgwarda, takiego samego, jak tego, co w sierpniu '44 roku na Starym Mieście wybuchł, ale to miało miejsce na Stawkach w ... 1947 roku :)

Siedzi tego jeszcze w ziemi, oj siedzi, mimo, ze dziś już tak często nie jeżdżą z niewybuchami na poligon do Kazunia.

Może, po prostu, poligon zmienili? :D

EDIT: a nie, masz rację. Złomiarze, w skupie złomu, niewybuch palnikiem cięli :D

Podobno część aż na cmentarz poleciała :roll:

To zupełnie jak na tych Stawkach, bo tam też palnikami ten czołg wypełniony dynamitem cieli i jak pierdykło, to 30 osób rannych było :/

Tradycja, można by rzec ...
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 24.05.2012 13:55

weldon napisał(a):EDIT: a nie, masz rację. Złomiarze, w skupie złomu, niewybuch palnikiem cięli :D

Parafrazując doktora Strosmajera: Gdyby głupota miała skrzydła, złomiarze ci lataliby jak gołębie...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.05.2012 13:59

A, tak pozostając w temacie: wiesz, jak będzie wyglądał koniec świata?

Czy mnie to ucieszyło?

Kurcze, długo się śmiałem ... :lol:

mutiaq - obejrzyj. Może ci przejdzie? ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.05.2012 14:00

weldon napisał(a):
EDIT: a nie, masz rację. Złomiarze, w skupie złomu, niewybuch palnikiem cięli :D

Podobno część aż na cmentarz poleciała :roll:
.

Czyli idioci eliminują się sami. Nie jest żle :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.05.2012 14:18

Rysio napisał(a):Czyli idioci eliminują się sami. Nie jest żle :)

Niestety, jeden z rannych był przypadkowy :/
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 24.05.2012 16:20

A mnie zasmucił dziś skrajny imbecylizm jednej takiej osoby publicznej, która wymyśliła, aby na złość drugiej osobie publicznej zagłosować przeciwko przyjęciu Chorwacji do UE.

Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, bo nie chciałbym, aby Chorwaci - jedyny chyba jeszcze naród mający o Polakach dobre zdanie - mieli nam za złe taką hucpę. I nie chciałbym dostać rykoszetem na wakacjach za podwórkowe zachowanie naszych publicznych osób.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 24.05.2012 17:33

Iggy napisał(a):A mnie zasmucił dziś skrajny imbecylizm jednej takiej osoby publicznej, która wymyśliła, aby na złość drugiej osobie publicznej zagłosować przeciwko przyjęciu Chorwacji do UE.

Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, bo nie chciałbym, aby Chorwaci - jedyny chyba jeszcze naród mający o Polakach dobre zdanie - mieli nam za złe taką hucpę. I nie chciałbym dostać rykoszetem na wakacjach za podwórkowe zachowanie naszych publicznych osób.

Proponuje głęboki wdech, potem wydech a potem jeszcze pięć razy. Albo lepiej pięćset. Długi spacer. Potem odstawić media. Pomoże.

Trzy zdania, w których żadne nie jest prawdą. Następnym razem proponuje przeczytać tekst źródłowy a nie dokonywać dość radykalnych wpisów na podstawie odpowiednio spreparowanego "streszczenia" z GW czy innego TVN.

Nie rozwijam, bo wiadomo cenzura.

Jedyna rzecz, która w tym całym zdarzeniu moze irytować to to, że normalne targi wychodzą na światło dzienne.

Proszę sie nie smucić mimo, że nie mamy w tym żadnego interesu traktat zostanie ratyfikowany. Co najwyżej głosowanie będzie powtarzane do skutku.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.05.2012 17:40

A co na to Saba? ;)
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 24.05.2012 17:48

Kiepura napisał(a):Proponuje głęboki wdech

Tak czy inaczej mnie to zasmuciło, że w ogóle takie pomysły mogły się zrodzić. Tym bardziej, że dosłownie 5 minut temu w TV rzeczona osoba publiczna własnymi ustami powtórzyła dokładnie tę kwestię, która mój smutek wywołała.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 24.05.2012 18:37

Iggy napisał(a):
Kiepura napisał(a):Proponuje głęboki wdech

Tak czy inaczej mnie to zasmuciło, że w ogóle takie pomysły mogły się zrodzić. Tym bardziej, że dosłownie 5 minut temu w TV rzeczona osoba publiczna własnymi ustami powtórzyła dokładnie tę kwestię, która mój smutek wywołała.

A mówiłem odstawić media :D

Nie ma się co smucić.

W targach politycznych każdy straszak jest dobry, a co strony zrobią na koniec to już inna sprawa.

Jeszcze raz proponuje przeczytac tekst źródłowy, bo chodzi o daleko ważniejsze sprawy niż wchłonięcie Chorwacji.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.05.2012 06:11

To podrzuć(cie) ten tekst bo ja wogóle nie wiem o czym i o kim mówicie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.05.2012 06:27

Jacek S napisał(a):To podrzuć(cie) ten tekst bo ja wogóle nie wiem o czym i o kim mówicie.

Olać.

Żenada.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 25.05.2012 07:20

W takim kraju żyjemy. Ostatnim dzikim w Europie...

Przy okazji przypomniała mi się sprawa podróżnika, który z osiołkiem przejechał pół świata, a w Polsce zabili mu tegoż osiołka.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.05.2012 07:34

greenrs napisał(a):W takim kraju żyjemy. Ostatnim dzikim w Europie...

Przy okazji przypomniała mi się sprawa podróżnika, który z osiołkiem przejechał pół świata, a w Polsce zabili mu tegoż osiołka.

Stara sprawa.

Z takich "dziwnych", to, chyba w Katowicach, ukradli facetowi rower, na którym przejechał kilka krajów, ktoś okupował do dziś krakowski rynek, jakaś ekipa szykuje się do założenia miasteczka namiotowego na Krakowskim w Warszawie ...

Gwoli sprawiedliwości, to na Ukrainie pobili się w Parlamencie, w Anglii policja szybciej (i brutalniej) rozprawia się z takimi, jak na tym krakowskim rynku, we Włoszech wybuchła bomba przed gimnazjum, a w Stanach pijany kierowca woził zebrę na tylnym siedzeniu ...

Podtrzymujesz nadal opinie o naszej "dzikości"? :D

EDIT: a propos "dziki kraj", to wole na nas patrzeć nie przez pryzmat tego bydła, które doprowadziło do śmierci dwóch żyraf w Łodzi, ale przez pryzmat tego, jak dużo osób zaangażowało się w ratowaniu Tofika.

Samiec, mimo, że przeżył, jest u skraju wytrzymałości.
Jemu również grozi śmierć, dlatego natychmiast potrzebuje partnerki.

Nie jest to łatwe, bo o tym decyduje naczelny koordynator gatunku żyraf w Europie, która żyrafę można przewieźć.
Podobno względy genetyczne i kryteria odległości wskazują na Warszawę, gdzie znajduje się odpowiednia samica.

Teraz toczy się walka o znalezienie sponsorów i transportu dla niej.

Nie jest to łatwe, ale, miejmy nadzieję, uda się.

Ja i nie tylko ja, w każdym razie, trzymamy kciuki ...
Ostatnio edytowano 25.05.2012 07:50 przez weldon, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 569
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone