Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 27.01.2012 08:40

Kilka dni temu na garażu pod moim blokiem ktoś spray'em wymalował dziwny napis: "Jebać kurwy żydowskie"..
hm... a co, nasze to mają z głodu zdychać?... że niby te żydowskie to lepsze, czy jak to rozumieć?
:(

Ale przyznać muszę, że artysta zdolny, bo napis nawet dość ładnie się prezentuje graficznie...
na monitoringu widać jakiegoś knypka w dresie i w kapturku... bardzo się spieszył.. widocznie bał się, że mu inwencja artystyczna się ulotni...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.01.2012 08:59

Jasiu, to kwestia dostępu.

Nasze będą teraz latać, jako stewardessy w Ryanair, w dodatku w klasie byznes,
więc może być problem, żeby się do nich dorwać ;)

Pozdrawiam :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.01.2012 09:12

Adam's napisał(a):W Krynicy widziałem dwa samochody (Astra III i Captiva) z naklejką Cro.pl

IV 8)
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 27.01.2012 16:14

Bocian napisał(a):
Adam's napisał(a):W Krynicy widziałem dwa samochody (Astra III i Captiva) z naklejką Cro.pl

IV 8)

Zwracam honor, oczywiście IV. :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.01.2012 17:26

Adam's napisał(a):Seria miłych, drobnych rzeczy, a jednak:
Leszek Skupin napisał(a):Powiodła się próba reanimacji mojej "czarnej szuflady" - MDS 4421... Teraz mam audiofilski sprzęt grający :D :hearts:

Wczoraj dostałem telefon, że reanimowano mój amplituner AT 9100 "Kasprzaka". Było to trudne, bo mam model w którym wykorzystano NRD-owskie (były takie) części.....

Mam identiko Amplituner :!: :D
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 29.01.2012 14:43

Leszek Skupin napisał(a):
Adam's napisał(a):Seria miłych, drobnych rzeczy, a jednak:
Leszek Skupin napisał(a):Powiodła się próba reanimacji mojej "czarnej szuflady" - MDS 4421... Teraz mam audiofilski sprzęt grający :D :hearts:

Wczoraj dostałem telefon, że reanimowano mój amplituner AT 9100 "Kasprzaka". Było to trudne, bo mam model w którym wykorzystano NRD-owskie (były takie) części.....

Mam identiko Amplituner :!: :D

Tym bardziej mi miło :D . To dobry sprzęt, jeżeli jest w dobrym stanie odwdzięcza się naprawdę pięknym brzmieniem. Gra równie pięknie jak Radmor 5102.
kozulka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozulka » 31.01.2012 23:42

A mnie dzisiaj ucieszył....miły beztroski dzień w spa....
sauna, basen, relaks....w sam raz na mroźne dni...
:lol: :lol: :lol: polecam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.02.2012 14:57

Tak jak wspomniałem kilka dni wcześniej, cieszę się, że odebrałem naprawioną Vitarkę, do tego na koszt sprawcy stłuczki. :D
nie do końca jednak jest to radość 8O , jak się okazuje, VAT od kosztów naprawy mam zapłacić ja :( . Niby serwis wspominał o takiej możliwości, wymieniana była suma od 600 do 1000 zł, przygotowałem się na ten wydatek. Po odbiorze auta dostałem fakturę na naprawę, okazało się, że serwis podniósł kosztorys, dosyć wyraźnie, nie zawiadomił mnie o tym, VAT więc też wzrósł, prawie o 100 %. :( 8O
Załatwiłem termin płatności, Vitarą jeżdżę i ...dostałem drugą fakturę na używanie auta zastępczego 8O . Auto miało być ZA DARMO, tak też jest zresztą na umowie użyczenia, ale serwis chce w swoje koszty wciągnąć tę usługę. Ja to rozumiem, tylko dlaczego ... mam zapłacić kolejny VAT, od wypożyczenia.
Jedna sprawa, zaczęła się od :( , później była :D ze zrobionego dobrze auta, teraz jest ponownie :(
Wniosek-właśnie jaki, niby się dopytywałem, niby w znajomym serwisie naprawę robiłem, niby ze znanym od lat ubezpieczycielem załatwiałem sprawy, a jednak w pewien sposób czuję się oszukany. Może nie w dosłownym znaczeniu tego słowa, ale jednak oszukany :(
Wiem, nieznajomość kruczków prawnych to mój problem, moja strata.
:(
Tak podobno działa prawo, jeśli auto jest w amortyzacji firmy.
OK, tylko dlaczego o tym nikt nie mówi dopóki coś się nie wydarzy :?:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 01.02.2012 15:22

longtom napisał(a):

U mnie też kasetowiec stoi, raz na rok włączam sprawdzić czy jeszcze działa. :D

jvc kd a7
:D
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 01.02.2012 21:39

weldon napisał(a):Nic dwa razy się nie zdarza
i nie zdarzy. Z tej przyczyny
zrodziliśmy się bez wprawy
i pomrzemy bez rutyny.

Szymborska 1923-2012 :(

[*]

15 lat temu zdobyła Nobla a wydaje się jakby to było wczoraj :/ Wielcy odchodzą...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.02.2012 07:17

-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 02.02.2012 07:49

Wielka strata :cry:
Wielkie szczęście że została twórczość tak wspaniała
[*]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2012 08:09

Mam propozycję, żeby przenieść się tutaj z tym tematem.

Zamiast przenosić posty, zapraszam chętnych do ponownego (no i ewentualnego dalszego kontynuowania tematu) wpisania się w tamtym wątku.

Pozdrawiam
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 05.02.2012 21:00

Udało mi się rozszyfrować instrukcję wklejania fotek :)
Zabieralam sie do tego od dawna dziś wreszcie trochę czasu było yupi
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 07.02.2012 07:31

30 stycznia mialem pogrzeb mojego kolegi 35 lat,a 4 lutego pochowalem tate...zycie :cry: nie ma jak dobrze zaczac nowy rok :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 548
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone