Janusz Bajcer napisał(a):Darek1 - hajduczek to nie chłop
Nie chłop Dobrze to niech wypije pół szklanki. Pozdrawiam
darek1 napisał(a):hajduczek napisał(a):przechodzi mi to co mi było...znaczy się taka choroba głupawka się ostała
Chłopie, dziabnij szklankę Rakiji, zakąś ogórkiem małosolnym i pieczywem posmarowanym masłem osełkowym z czosnkiem. Jutro będziesz zdrów jak Ryba. Pozdrawiam
hajduczek napisał(a):Bocian napisał(a):Zostałem potencjalnym dawca szpiku kostnego. Taka akcja w markecie była i się zapisałem. Może to komuś kiedyś coś da
Bocian bravo.....ja też to zrobiłam kilka lat temu.....
Bocian napisał(a):A jak to jest ze zgoda na pobranie organów do przeszczepu, po śmierci? Jak to jest prawnie rozwiązane?
wojan napisał(a):Bocian napisał(a):A jak to jest ze zgoda na pobranie organów do przeszczepu, po śmierci? Jak to jest prawnie rozwiązane?
Jeżeli nie zgłosiłeś swojego sprzeciwu do CRS, jeżeli ktoś z rodziny nie stwierdzi, że przy świadkach wypowiadałeś się , że nie chcesz być dawcą, po komisyjnym stwierdzeniu śmierci pnia mózgu można pobierać ...
Bocian napisał(a):Wiem, że trudne., bardzo trudne... Ale czemu rodzinę stawia się ponad prawem?
wojan napisał(a):... to możemy podyskutować ...
weldon napisał(a):wojan napisał(a):... to możemy podyskutować ...
Podmiot liryczny, wyraźnie, ma ochotę się napić
Bocian, nie ponad prawem, ale w prawie ta rodzina stoi.
W sumie, co się dziwić, że o losie twoim, lub twoich szczątków decyduje rodzina?
Wystarczy omówić z nimi tę sprawę wcześniej, wziąć odpowiednie oświadczenia,
a nasze kochane Wojany miałyby ułatwione zadanie.
Proste?
No, nie bardzo, ale, kurna, co dziś jest proste?
Pozdrawiam