Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.10.2010 13:41

janniko napisał(a):... a Chinole kojarzą mi się z komuchami i z totalną produkcyjną tandetą i generalnie ze wszystkim co najgorsze....

Kolejny mit ;-)
Wywal wszystko co masz w domu do śmieci bo ponad 90 % produktów masz z Chin - Canon i Nikon też tam jest produkowany :lol:
Czyli tylko Smiena i Ami Cię ratują bo te nie były w Chinach produkowane :-)

Co do kartki i jej koloru - TWARDYM TRZA BYĆ, NIE MIENTKIM ;-)
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 05.10.2010 17:26

weldon napisał(a):
mutiaq napisał(a):No i wylądowałam na L4.
:?

-------------------
Wylądowałaś?
A gdzie taka wyspa "L4"?

:wink: :wink:
hahaha :P

L4 to jeden z punktów Lagrange'a, inaczej zwany punktem libracyjnym.

Przyjemne miejsce.

A to cię cieszy czy martwi?

:wink:

Martwi, miałam w tym tygodniu tyyyyle spraw załatwić, a leżę w łożu :? :wink:
..a o Lagrange'u mało słyszałam :o
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.10.2010 17:45

mutiaq napisał(a):Martwi, miałam w tym tygodniu tyyyyle spraw załatwić, a leżę w łożu

Może jakaś zapomniana relacyjka? :wink:

Punkt libracyjny (punkt libracji, punkt Lagrange'a) - miejsce w przestrzeni, w układzie dwóch ciał powiązanych grawitacją, w którym ciało o pomijalnej masie może pozostawać w spoczynku względem ciał układu.

W twoim przypadku - to łóżko :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 05.10.2010 18:03

Piotrek_B napisał(a): ... Kolejny mit ...Wywal wszystko co masz w domu do śmieci bo ponad 90 % produktów masz z Chin ...

Ta.. mit!
To brutalna rzeczywistość nad którą szczerze ubolewam...

Chinole powinni wspólnie z Ruskami połączyć siły, stworzyć wspólnie wielką potęgę gospodarczą, podzielić się sprawiedliwie setkami tysięcy hektarów syberyjskich, stworzyć jakiś kolejny wspaniały ustrój i żyć w nim szczęśliwie po wsze czasy. I koniecznie powinni się odgrodzić wielkim murem i ogromną żelazną (może nawet tytanową) kurtyną, żeby im w tym szczęściu nikt nie przeszkadzał.
A my byśmy sobie mogli tylko po cichu im zazdrościć.. i wtedy byłbym spokojniejszy i szczęśliwszy...

:P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.10.2010 18:05

Janniko.......wyrzuć z siebie te wszystkie słowa zakończone na ".....fobia" i świat od razu wyda Ci się ładniejszy :lool:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 05.10.2010 19:01

Oj Piotrze, Piotrze...
Tak jakoś jest, że człowiek zazwyczaj uczy się na błędach..
warto czasem zaufać historii...
a nasza historia nas uczy, że ze wschodu spotykało nas tylko i wyłącznie jedno wielkie gówno..
no cóż.. ale ja jestem taki zacofany i zaściankowy... i nie nowoczesny... :cry:

Kurde! Przestałbyś choć na chwilkę być takim sztywniakiem i dał mi tę biało-czerwoną karteczkę zamiast wstrętnej chinolskiej..
:evil:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.10.2010 19:32

janniko napisał(a):Oj Piotrze, Piotrze...
Tak jakoś jest, że człowiek zazwyczaj uczy się na błędach..
warto czasem zaufać historii...
a nasza historia nas uczy, że ze wschodu spotykało nas tylko i wyłącznie jedno wielkie gówno..
no cóż.. ale ja jestem taki zacofany i zaściankowy... i nie nowoczesny... :cry:

Kurde! Przestałbyś choć na chwilkę być takim sztywniakiem i dał mi tę biało-czerwoną karteczkę zamiast wstrętnej chinolskiej..

Oj Janie, Janie... :wink: uważaj bo jak będzie druga "chinolska" to biało- czerwonej nie będzie :wink:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 05.10.2010 21:48

weldon napisał(a):
mutiaq napisał(a):Martwi, miałam w tym tygodniu tyyyyle spraw załatwić, a leżę w łożu

Może jakaś zapomniana relacyjka? :wink:

Punkt libracyjny (punkt libracji, punkt Lagrange'a) - miejsce w przestrzeni, w układzie dwóch ciał powiązanych grawitacją, w którym ciało o pomijalnej masie może pozostawać w spoczynku względem ciał układu.

W twoim przypadku - to łóżko :D

To czytałam, ciekawa byłam ocb z tym punktem li..coś tam ;)
Relacyjka... pisać nie lubię i nie umię ;)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.10.2010 22:07

janniko napisał(a):żółte mi się kojarzy z pieprzonymi Chinolami... a Chinole kojarzą mi się z komuchami i z totalną produkcyjną tandetą i generalnie ze wszystkim co najgorsze... oni to prawie jak Ruscy.. lub nowo-sowieci... fuj!

Oj Janie - Tobie jak zwykle wszystko się kojarzy z jednym ...
A zapisz się bidoku na zbiorową cropsychoterapię w "Gepetto" 6 listopada.
Zobaczysz - zdrowszy będziesz nim godzina minie ... :D :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.10.2010 08:25

Ogromna tragedia na Węgrzech

Ale to wielkie ...było
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.10.2010 09:38

Jacek S napisał(a):Ogromna tragedia na Węgrzech

Ale to wielkie ...było

Niestety, zagraża Dunajowi, a lista ofiar może być mocno niekompletna :(

Co gorsze, tego jest więcej. U nas też ...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.10.2010 08:22

Nie ma to jak mieć wspaniałych kolegów w robocie. Jakiś skurwiel przewrócił mi motocykl i na parkingu i sie nie przyznał, w wyniku tego mam złamane dwa lusterka,zniszczony licznik, złamaną klamkę sprzęgła ,wgniecenie na baku, i zdarty lakier na silniku ... Żyć, nie umierać... :evil: :evil: :evil:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.10.2010 09:37

Sławek współczuję, ale ....

To tylko motocykl :(
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 12.10.2010 10:07

janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 12.10.2010 16:06

Spokojnie
Po prostu świat staje się coraz większą globalną wioską, w której każde w miarę "sensacyjne" info jest przez hieny medialne rozpuszczane migiem i z czasem ma się wrażenie, że żyjemy w jakichś szczególnie makabrycznych czasach.. :(
Poza tym jest nas coraz więcej, coraz szybciej też się przemieszczamy po coraz bardziej zagęszczonych magistralach... itp itd

A co do tego wypadku, to ciekaw jestem czy ktoś wreszcie powie o co w tym wszystkim chodzi!
Dlaczego tak makabrycznie nie są wyciągane żadne poważne konsekwencje za łamanie prawa drogowego?! Dlaczego pomimo zakazu co drugi kierowca w trakcie jazdy po mieście gada przez komórkę, a przejeżdżający obok policjach ma to w dupie? Dlaczego za jazdę po pijaku są tak małe kary? Dlaczego ludzie śmigają po drogach gdzie jest ograniczenie do 70 lub 90 z szybkością 180 km/h albo i więcej?!
A potem wielkie halo, że znowu okropna katastrofa.. itp!
Fakt, żal ludzi.. ale sami sobie to zgotowaliśmy!
Kiedy wreszcie sądy zaczną wydawać solidne wyroki?
Dlaczego w Norwegii można, a u nas nie? Dlaczego w USA mało komu do głowy przyjdzie śmigać powyżej 120 km/h, a u nas można?!

No i zaraz z pewnością jakiś baran powie, że janniko to radykał i chciałby wszystkich za mordę!
Tak - za mordę i do paki! Tych co łamią prawo!
Demokracja to nie znaczy anarchia!

pozdro i wyrazy współczucie dla rodzin zmarłych

ile jeszcze będzie musiało zginąć ludzi na szosach?!

Nie wspomnę już o stanie naszych dróg..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 422
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone