Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2010 11:29

Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a):To fajnie ...

To znaczy fajnie, że budujecie.
Może zacznę chodzić na mecze?
Będą stadiony, to może piłkarze się znajdą?

To optymista w Tobie wielki siedzi :lol: chociaż z drugiej strony...
taki Urugwaj np. ma 3 477 779 (2008) mieszkańców i jakoś 11 zebrali. :wink:

Ja powiem tak( oczywiście na tyle obiektywnie ile się da)

Nasz sponsor od dobrych kilku lat wyciąga klub z przepaści finansowo organizacyjnej. Jest to proces powolny, ale jak ktoś się interesuje to widać efekty i sporą logikę. Nie szasta pieniędzmi na lewo i prawo.
Najpierw doprowadził do porządku zaplecze treningowe, później oddłużał(spałcał długi) klub, z budową stadionu czekał aż wszystkie sprawy z gruntami się wyjaśnią. Mało kto wie(prócz kibiców), że jeszcze kilka lat temu, stadion Pasów stał na terenach należących do zakonu Norbertanek w Krakowie. Doprowadził do wyjaśnienia przez miasto tych zawiłości i grunt, na którym konczy się budowa nowego stadionu należy już do miasta czyli do udziałowca klubu. Teraz powoli zaczyna się, jakaś tam polityka transferowa, jest długoterminowy plan działania. Więc ja widzę, że powoli idzie ku lepszemu, trzeba tylko cierpliwości. A profesor jak to profesor jest człowiekiem z natury cierpliwym.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.07.2010 11:35

ANITA:) napisał(a): a ten kot to ci przypadkiem przysługi nie zrobił :wink: :wink:
pewnie gdyby była to teściowa to może miałbyś jakiś dług wdzieczności u futrzaka :wink:

Nie koniecznie.
Dość dobrze mi się żyje z teściem, a teściowa do rany przyłóż ...
Jak ma czas, to się na Wigilii spotykamy ...

Teść to tak ogólnie jest przez koty nie lubiany.
Jemu się zdarzyło kiedyś, przez sen, jednego ... no, .... na plaskatego przerobić :oops:
i one chyba to jakoś wiedzą.

A z tymi piłkarzami, to ja ogólnie jestem optymistą i, od czasu tej wygranej z Włochami,
co ją miałem kiedyś okazję obejrzeć,
wierzę, że coś będziemy potrafili osiągnąć.

Patrząc na Urugwaj, to ja powinienem z samej aglomeracji wystawić drużynę.

Damian, a kto teraz was sponsoruje?
Miałem kiedyś do czynienia z Telefoniką, ale to konkurencja?
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 15.07.2010 11:43

a ja od 3 dni ucieszona i zarazem zasmucona chodzę :roll: Maluchy z babcią wczasują u rodzinki w Swieciu więc spokojnie remoncik mozna robić i stac przy garach w przygotowaniu weków na wyjazd, ale jakoś tak za cicho jednak w domu jest i nikt nie plącze się pod nogami i trochę ckni mi się za tymi szkrabami :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2010 11:47

weldon napisał(a):Damian, a kto teraz was sponsoruje?
Miałem kiedyś do czynienia z Telefoniką, ale to konkurencja?

Tak, konkurencja.

Nas sponsoruje ComArch z prof. Filipiakiem na czele.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.07.2010 11:51

weldon napisał(a):A z tymi piłkarzami, to ja ogólnie jestem optymistą ...

...i tak trzymaj

Obrazek

:lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.07.2010 11:55

Trzymam, trzymam ...

Po czterdziestu latach taktrzymania już mi w krew weszło ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2010 11:58

Zacznij chodzić na mecze. To wciąga.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.07.2010 11:59

Serce w pasy napisał(a):Stary Koń

Po dwóch tygodniach to kopyta tak uświnione...i do piłowania :wink: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.07.2010 12:05

Nie dam sobie głowy uciąć, ale z pierwszych kolonii przywiozłem zdaje się
połowę tego, co wiozłem.

Tak sobie ubzdurałem, że lepiej wyrzucić, niż wyprać, no i, że mama się nie pokapuje ...

Ale może to nie ja? Pamięć już nie ta ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2010 12:05

ech wakacje
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.07.2010 12:14

weldon napisał(a):Tak sobie ubzdurałem, że lepiej wyrzucić, niż wyprać, no i, że mama się nie pokapuje ...

Tym razem wróciło wszystko zgodnie z listą...pisałem, że wreszcie zaskoczył?

:lol:

Serce w pasy napisał(a):ech wakacje

Dokładnie...i wszystko dokładnie tam... :wink:
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 15.07.2010 12:18

a ja pamietam swoje kolonie w Węgierskiej Górce gdzie kupiłam sobie torbę czereśni i dopiero w połowie zorientowałam się że w większości z nich robaczki siedzą :nice: od tamtej pory każdą teraz sprawdzam :twisted: i to tez były te kolonie gdzie przez połowę prawie codziennie dzwoniłam do domu żeby mnie stamtąd zabrali i jak w końcu się rodzice zlitowali i przejechali po córcię całą Polskę to stwierdziłam, że ja już wcale jechać nie chcę. Możecie sobie wyobrazić jak mamusia była zadowolona :twisted:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.07.2010 12:19

Prawda! Wakacje!

Miałem już dawno się spytać - w Jelitkowie, na plaży bywasz czasami?
Nie zrobili może w tym roku znów tego festiwalu rzeźb z piasku?

Zrobiłbyś jakiś reportażyk.

O! I jeszcze jedno - te łódki nocą to gdzie robiłeś? Bo nie odpowiedziałeś.

My tu gadu, gadu, a mi koszulka wyschła.
Wyschła i jest bajer.
Zrobiłem sobie cro-koszulkę. Czyli dzień dobry.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 15.07.2010 12:36

Kod: Zaznacz cały

to może ja odpowiem :)

1 lipca 2010 roku na plaży w Gdańsku Przymorzu przy wejściu nr 57, na przedłużeniu ul. Obrońców Wybrzeża znowu pojawią się wielkie rzeźby z piasku.

Tegoroczny Festiwal będzie poświęcony idei solidarności i braterstwa między narodami. Będzie on jednym z elementów obchodów 30. rocznicy Sierpnia '80 i powstania NSZZ "Solidarność".
Na plaży spotkają się najwybitniejsze postacie zasłużone dla światowego pokoju i współpracy między narodami oraz te, które poświęciły się pomocy innym ludziom. Będą to, m.in.: Lech Wałęsa, Jan Paweł II, Nelson Mandela, Frederik Willem de Klerk, Andriej Sacharow, Michaił Gorbaczow, Aung San Suu Kyi, Martin Luther King, Mahatma Gandhi, Dalajlama, Irena Sendlerowa, Matka Teresa, Bono, Brad Pitt i Angelina Jolie. Powstanie także rzeźba przedstawiająca studnię w Sudanie zbudowaną przez Polską Akcję Humanitarną.

Dodatkową atrakcją będą rzeźby zwierząt żyjących w Morzu Bałtyckim, symbolizujące wspólnotę krajów leżących wokół tego morza.

Do stworzenia tegorocznych rzeźb z piasku zostanie wykorzystane około 2000 ton piasku. W rzeźbieniu weźmie udział około 15 artystów z Gdańska i z innych ośrodków w Polsce. Najwyższa rzeźba będzie miała 8 metrów wysokości, tyle co trzypiętrowy budynek!

Wystawa rzeźb będzie otwarta do 31 sierpnia 2010.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niestety nie byliśmy jeszcze no bo najgorzej mieć coś pod nosem :? ale może się zmusimy i pójdziemy w te tłumy pooglądać któregoś dnia
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.07.2010 12:44

ANITA:) napisał(a):
Kod: Zaznacz cały

to może ja odpowiem :)

Proszę bardzo :wink:

weldon napisał(a):O! I jeszcze jedno - te łódki nocą to gdzie robiłeś? Bo nie odpowiedziałeś.

W kwaterze głównej czyli gdzie?

w Wilkasach oczywiście...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 394
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone