Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.06.2010 21:35

Serce w pasy napisał(a):
Joanka23 napisał(a):tak co roku niestrudzenie po tym Krakowie hula i "leje"

Nie prawda, nie co roku, a co tydzień tylko trzeba chodzić na odpowiedni stadion :D

Żeby wlał?

8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2010 21:39

Jak sobie ktoś da, to wleje :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.06.2010 05:00

Czy tu też działa zasada, wpajana mi w młodości:

- do krowy nie podchodzimy z przodu, a do Lajkonika z tyłu?

W końcu jesteśmy w Unii :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 11.06.2010 05:59

Wyjazd do Cro tuż tuż i jak na złość pojawiały się dodatkowe koszty :( Wczoraj pralka nam się zepsuła. Wysłużona Gracja z Polara, miała chyba ze sto lat ;), psuła się już kilka razy, ale zawsze mąż trochę przy niej poszperał i a to programator naprawił, a to amortyzatory wymienił i tak sobie działała... aż do wczoraj :evil:
Trzeba kupić nową, tyle tego na rynku teraz jest, że pewnie z miesiąc się będę zastnawiać :roll:

Przynajmniej mama się ucieszy, bo będę u niej teraz częstym gościem... to nic, że z workiem z praniem :twisted:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.06.2010 06:09

Możesz jeszcze spróbować zmienić męża, na takiego, który by ją naprawił ...

:wink:

Roksa, nie pocieszy cię to, ale wybór i zakup nowego sprzętu agd,
to bardzo poważna i ciężka sprawa, a niech świadczy o tym to, jak ja naprawiam/kupuję nową kuchenkę,
bo nam się przed świętami (Wigilia :evil:) piekarnik popsuł.

Jak zaczęliśmy wybierać, zastanawiać się ...

Teraz jesteśmy na etapie: wolno stojąca czy do zabudowy?

Na szczęście zauważyłem, że jak taką dużą i ciężką donicą przycisnę pokrętło
gazu od piekarnika, to on działa.

Tyle, że beze mnie nikt tego nie odpali :(
Tak, praca w kuchni strasznie ciężka jest ...
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 11.06.2010 06:40

ot złośliwośc...żeczy martwych :? ja w zeszłym roku wymieniłam,postawiłam na Whirpoola.. :D a co do piekarnika,proponowałabym pod zabudowe,fajna sprawa :wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 11.06.2010 06:53

ja też w zeszłym roku zmieniłam .....mam amicę i jest ok.....zawsze staram się kupować sprzęty bez jakiś super bajerów(podstawowe funkcje)....po pierwsze dla mnie pralka miała być oszczędna.....a po drugie prać :lol: :lol:

z własnego doświadczenia wiem ,że i tak nie używam później owych bajerów(które zresztą podnoszą cenę :wink: )....bo albo nie ma takiej konieczności...albo ich użycie wymaga użycia instrukcji obsługi(która gdzieś tam jest :lol: )

a w temacie...ucieszył mnie dzisiejszy dzień wolny...i występy w szkole Marty (spóźniony dzień Matki ,który robi jej klasa).....Marta będzie tańczyć z kolegami jej pierwszą horografię 8) (jestem wzdęta od dumy :wink: :lol: )
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.06.2010 07:02

A więc będą fotki ... :D

Mi też podoba się pomysł "do zabudowy", ale dopiero co sobie blaty w kuchni porobiłem.
Musiałbym wszystko od początku robić, więc pasowałoby kupić wolno stojącą.
No ale jak kupię wolno stojącą, to znów z 10 lat nic w kuchni nie zrobię,
więc powinienem kupić do zabudowy. Ale do zabudowy, to musze zaraz szafki dorobić, blaty ... drogo się robi :(
No więc wolno stojąca. No ale szkoda nie skorzystać z okazji ...
Tym bardziej, że ja muszę mieć 60-tkę i z piekarnikiem na gaz, a o takie coraz trudniej.
To może jednak do zabudowy i piekarnik elektryczny?
No ale musiałbym sobie osobny bezpiecznik założyć i kable pociągnąć.
Nie umiem. To znaczy umiem, ale mi się nie chce.
Czy ja elektryk jestem?!
No to na gaz. Niech będzie.
Ale do zabudowy czy wolno stojąca? ...

... i tak od pół roku :D
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 11.06.2010 07:04

hajduczek napisał(a):

a w temacie...ucieszył mnie dzisiejszy dzień wolny...i występy w szkole Marty (spóźniony dzień Matki ,który robi jej klasa).....Marta będzie tańczyć z kolegami jej pierwszą horografię 8) (jestem wzdęta od dumy :wink: :lol: )
Pogratulowac :D możesz byc dumna..a nawet wzdęta.. :wink: a co do pralki to i ja cenie sobie oszczednośc :wink: i żadnych bajerów,tyle że jest zgrabna bo wąziutka i od góry wsad.. :lol:
Piotrek.. co do piekarnika.. :D to już zostań przy doniczce... :wink: :D
Ostatnio edytowano 11.06.2010 07:09 przez Jolanda, łącznie edytowano 1 raz
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 11.06.2010 07:08

No to żeście mnie pocieszyli :twisted:

Na szczęście wiem mniej więcej czego oczekuję.... oszczędna- klasa A+ albo nawet A++ (słyszałam, że są już w kalsie A+++ :roll:) , bez wyświetlacza LCD, Time Menager, opcja szybkiego prania, opcja podówjnego płukania i opcja prania ręcznego, ok 1000 obr/min.
Aaaa i najlepiej polska i z nierdzewki 8) - ale z braku laku będzie chyba Electrolux ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.06.2010 07:17

Pozostaje ci jeszcze ten wariant ze zmianą męża...

:devil:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 11.06.2010 07:21

Roksa, nic nowego nie napiszę, ale...... poszukaj w sklepach internetowych bardziej wypasionego sprzętu, a i cena będzie niższa. Ja tak zrobiłem ze zmywarką - model, który wybrałem w sklepach kosztował od 1850 do 2070 zł, w necie znalazłem za 1249 zł .
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 11.06.2010 07:29

weldon chyba mu odpuszczę, bo naprawiał ją już kilkakrotnie i może odczuć, że nie ma sprawiedliwości na tym świecie :lol:

Właśnie szperam na necie i spisuję ceny... nie jest tak źle... za niecały 1300zł da się kupić już coś sensownego :roll:

Jeszcze takie małe wtrącenie...
To chyba będzie to: http://www.ceneo.pl/330337s :D
Ostatnio edytowano 11.06.2010 07:38 przez Roxi, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.06.2010 07:38

Skąpiec

Nokaut

nie wiem czemu, ale od jakiegoś czasu Ceneo mi się nie otwiera, ale może to coś u mnie.

Możesz wrzucić parametry, znaleźć najbliższy sklep, poznać opinie, koszty transportu ...

Minusami takiego zakupu jest to, że dostarczają kurierem "pod dom" (nie wnosi na górę)
i nie odbierają starego sprzętu.
Jeżeli kupisz w "normalnym sklepie" to, możliwe, że nawet podłączą,
a obowiązek złomowania tez na nich spada.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 11.06.2010 07:41

weldon napisał(a):Jeżeli kupisz w "normalnym sklepie" to, możliwe, że nawet podłączą,
.
sama sobie podłączyłam...pikuś
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 374
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone