Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 08.06.2010 13:28

Chciałem uprzejmie dodać, że jak się w tych czasach jechało do Bułgarii, to w PZM'ocie można było za kaucją wypożyczyć zestaw naprawczy do 125, 126 jak by co tam nawaliło po drodze, bo na "rynku" części zapasowych brakowało. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2010 14:26

Pojechałem raz malaczem na Mazury. Musieliśmy jechać nocą bo w upalne dni na wolnych obrotach paliła się kontrolka oleju, z niewiadomego powodu. Na miejsce dojechaliśy, a na miejscu spitolił się rozrusznik, więc zacząłem go naprawiać na polu namiotowym, wszystko ok, tylko w sklepie z częściami motoryzacyjnymi Pan sprzedał mi za długie śruby, które po drodze się pogubiły i jak to wszystko skręciłem do kupy to rozrusznik się, spalił ponieważ za długie śruby zblokowały wirnik i doszło do spięcia. No cóż, kolega przez dwa tygodnie robił za rozrusznik- na pych :D Ależ to były czasy.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 08.06.2010 14:36

57 lat po ślubie, a ciągle razem i pełni planów na przyszłość--to mnie ciesz, to moi Rodzice :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2010 14:40

pogratulować :D
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 08.06.2010 14:50

Leszek Skupin napisał(a):Hm.... nowy :?: z 5 lat miał ;) ale na licencji FIAT :twisted: Jak dziś pamiętam a było to 22 lata temu miał kolor TUR-KU-SO-WY :twisted: :lol:

Tu go znalazłem taki był :D

http://www.fpm.onmoto.pl/viewtopic.php?p=75102#75102

Obrazek

Ja miałem zielonego, też miał metalowe zderzaki i identyczne kołpaki :wink:
Malucha lubiłem, bo wiadomo było gdzie ma świece. :wink: Teraz jakoś niespecjalnie je widać :cry: :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.06.2010 15:04

A ja, z malucha, przesiadłem się na ściągniętą z RFN'u Ładę Nivę
i to dopełniło czarę goryczy w stosunku do tego (zajeżdżonego swego czasu jednakowoż przeze mnie) g...wna.
Wcześniej miałem lekką stłuczkę z dogiem, przy jakiejś minimalnej prędkości, rzędu 20 - 25 km/h - pas przedni do wymiany,
miałem kumpla, któremu przy prędkości ok. 50 km/h akumulator połamał straszliwie nogi,
omal mi ten badziej nie zabił kolejno dwóch sióstr z mężami.
Osoby odpowiedzialne za wdrożenie tego do produkcji postawiłbym obok Pola (był taki budowniczy autostrad w Polsce)
i oskarżył o próbę wielokrotnego morderstwa.

Samochodzik był fajny.

Jak naładowany kałasz mniej więcej :evil:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 08.06.2010 17:36

smoki3 napisał(a):
jan_s1 napisał(a):Żona dzisiaj wylatuje na 2 tygodnie do Szkocji. Nie napiszę, że mnie to cieszy, bo jakoś nie wypada. :wink:

Dopiero będzie jak dwa tygodnie zamienią sie w miesiące, gdy wulkan zadymi. 8O :wink:

Pozdrawiam.

smoki3

Ps. Udanego wyjazdu.

Nie ma mowy, żeby zadymił, bo małżonka wraca 22 czerwca, a następnego dnia rano wsiadamy w samochód i śmigamy do Paryża. A jakby tylko spróbował zadymić, to już Ona go ugasi. Ja Ją znam. :lol:

Ps. Wyjazd do wnuków musi być udany! :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.06.2010 06:24

maciek1956 napisał(a):57 lat po ślubie, a ciągle razem i pełni planów na przyszłość--to mnie ciesz, to moi Rodzice :D :D

Jak to pięknie brzmi...i napawa optymizmem na dziś!
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 09.06.2010 07:12

Dzisiaj bardzo ucieszył mnie wynik naszych piłkarzy. Dlaczego dzisiaj ? Dlatego dzisiaj, bo przy stanie 2 : 0 po prostu zasnąłem. :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.06.2010 07:25

skywalker_01 napisał(a):Dzisiaj bardzo ucieszył mnie wynik naszych piłkarzy. Dlaczego dzisiaj ? Dlatego dzisiaj, bo przy stanie 2 : 0 po prostu zasnąłem. :oczko_usmiech:

Ja też usnęłam, tak ciekawie grali że nas usypiali :roll:

Ale najbardziej ucieszyło mnie, że bilety na siatkarską Ligę Światową dotarły do mnie :lol: :lol: :lol: :lol:
mada10000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mada10000 » 09.06.2010 07:45

Dzisiaj wyszłam do pracy ,a niebo się smuci i placze :cry:
A mialo byc tak pięknie... :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.06.2010 07:57

Ja od rana nie mam ciepłej wody - to jest dopiero problem :wink:
Jest wymówka na pełny zlew...
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 09.06.2010 08:03

Mnie dziś ucieszyło, że już za 25 dni wyjazd do Cro
ale po chwili zasmuciło mnie to, że dopiero za 25 dni wyjazd do Cro.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2010 08:04

Przecież wszytskie te płyny do mycia naczyń, reklamowane w tv, nie potrzebują ciepłej wody, one same zmywają, wody nawet nie potrzebują :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.06.2010 13:45

Serce w pasy napisał(a):Przecież wszytskie te płyny do mycia naczyń, reklamowane w tv, nie potrzebują ciepłej wody, one same zmywają, wody nawet nie potrzebują :D

Patrz, faktycznie - wracam a tu czysto....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 371
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone