Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 14.05.2010 19:51

termondar napisał(a):Dobra, nie gadajcie tyle, niech ktoś poleje :!:

Piję Heinekena ...ale oryginalnego z Amsterdamu i prosto z Amsterdamu... lepszy niż nasz z Żywca !

Podstaw szklankę ...polewam !!! :)
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 14.05.2010 19:59

mariusz-w napisał(a):
termondar napisał(a):Dobra, nie gadajcie tyle, niech ktoś poleje :!:

Piję Heinekena ...ale oryginalnego z Amsterdamu i prosto z Amsterdamu... lepszy niż nasz z Żywca !

Podstaw szklankę ...polewam !!! :)

Obrazek
Ok. proszę do pełna :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2010 20:00

W '84 byłem na praktykach pod Baligrodem, to tam piekliśmy barana.
Wtedy jeszcze piwo piłem - prawdziwy Leżajsk z beczki sobie zorganizowaliśmy - ale to miało smak!
Baran to piekł się tak długo, że, jak się później okazało, prawie na surowo go zjedliśmy ...

O konsekwencjach opowiadał nie będę ... :wink:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 14.05.2010 20:05

weldon napisał(a):W '84 byłem na praktykach pod Baligrodem, to tam piekliśmy barana.

O konsekwencjach opowiadał nie będę ... :wink:

...to kto był "surowy" na praktyce ... a kto "baran" ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2010 20:12

mariusz-w napisał(a):...to kto był "surowy" na praktyce ... a kto "baran" ?

Konkurencyjna grupa z Komańczy wtedy przyjechała.
Takim żukiem do przewozu osób.
Chyba ich nie lubiliśmy, bo, jak pamiętam, wykorzystaliśmy ich zbiornik paliwa jako ... pisuar.
No co? Piwa było dużo, a wiadomo, moczopędne jest ... :wink:
Ale mieliśmy ubaw jak pchali ten sprzet na drugi dzień. A jeszcze deszcz spadł.Wrzesień był :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2010 20:33

Muliness napisał(a):Pasiasty przyniesie gorzałkę Marian dorzuci i macie imprezkę:)
Z czym to prosię z kaszą?

Czy pasiasty to ja? Jeśli tak, to łokowitka już leci, a jeśli nie to....... też leci :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2010 20:36

Muliness napisał(a): ..czym chata bogata;)
co zapier.......li tata
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 14.05.2010 20:37

Serce w pasy napisał(a):Czy pasiasty to ja? Jeśli tak, to łokowitka już leci, a jeśli nie to....... też leci :D

Wybacz tak sobie skróciłam :roll: :roll: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2010 20:41

Muliness napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Czy pasiasty to ja? Jeśli tak, to łokowitka już leci, a jeśli nie to....... też leci :D

Wybacz tak sobie skróciłam :roll: :roll: :D

Nie ma problema, podoba mi się. Zawsze to lepiej niż "żydzie pierdolony", jak to mówią na nas Wiślacy.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 14.05.2010 20:48

...troszku się spóźniłeś ...prosie zeszło a Heinekena ...resztki !!!

... ale coś wymyślimy ! :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.05.2010 20:49

Bociek icon_wink.gif(wiem wiem Bocian ale lubię te ptaszki icon_twisted.gif ) juz mam taką zwykłą co to kiedys na nią stówę wydałam o dziwo trzyma od 3 lat mocno i ani kropelka sie nie przeciśnie to po co wymieniać to co dobre (że skąpa jestem ?? w końcu urodziłam się w Poznaniu i 'po mieczu' mi tak zostało icon_wink.gif)

Znam Poznaniaków z forum i to świetni ludzie :):) Co do maski to 100 zeta to chyba jeszcze nie drogo, ja mam trochę droższą i trzyma już z 5 czy 6 lat... I nie paruje co najważniejsze... warto wydać parę złotych na sprzęt. Czyli maska optyczna odpada... A czy soczewki plus zwykła maska nie zniekształcają dodatkowo obrazu?
Pozdrav.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 14.05.2010 20:52

Bocian napisał(a):Znam Poznaniaków z forum i to świetni ludzie :):)
Pozdrav.

...no to odetchnąłem...bo ja poczęty w Poznaniu byłem ! :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2010 21:01

mariusz-w napisał(a):

...prosie zeszło a Heinekena ...resztki !!! ! :lol:

Nic nie szkodzi może być bez.............. mam łychę z colą.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.05.2010 21:19

mariusz-w napisał(a):...no to odetchnąłem...bo ja poczęty w Poznaniu byłem ! :lol:

Do W-wy przyjechał z Poznania ojciec z synem, wynajęli pokój w hotelu, ojciec rozpakowywał walizkę a syn w tym czasie myszkował po pokoju. W pewnej chwili krzyczy z łazienki - TATO!! zobacz WANNA - szkoda, że to nie sobota, bo byśmy się wykąpali !!

To z witryny Urzędu Miasta Poznania :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2010 21:27

weldon napisał(a):
mariusz-w napisał(a):...no to odetchnąłem...bo ja poczęty w Poznaniu byłem ! :lol:

Do W-wy przyjechał z Poznania ojciec z synem, wynajęli pokój w hotelu, ojciec rozpakowywał walizkę a syn w tym czasie myszkował po pokoju. W pewnej chwili krzyczy z łazienki - TATO!! zobacz WANNA - szkoda, że to nie sobota, bo byśmy się wykąpali !!
To z witryny Urzędu Miasta Poznania :D :D :D

A wiesz kiedy kończy się kultura w Warszawie?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 350
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies