Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 22.03.2010 17:02

Dżienki Maciek za sprobowani pomocy ale jusz zalatwylem nowy w serwisu gdie go kupilem.Nazwa je Thule 530 i Aurilis 112a.Pozdrawliam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.03.2010 17:10

Thule 530, to bardzo dobry wybór, ale jak pogięły się rurki to nie ma innego wyjścia niż wymiana na nowy.
Aurilis a -- tzn masz auto z relingiem :?: i bagażnik aluminiowy :?: wybór w tej cenie jeden z lepszych. Chociaż trochę dopłacasz i masz już firmówki, np Mont Blanc alu, całkiem inna klasa i do tego szwedzki, a nie chiński.
Tak, Auriliś to chiński bagażnik, ale ja sprzedając go, nie wstydzę się jego pochodzenia. Na opakowaniu masz groupitalia, to zmyłka :D :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.03.2010 17:45

Josko!

Łącząc się z tobą w bólu wydanej gotówki i szkód poczynionych przez ...?, muszę jednak spytać:

- co to jest ten cały nadwożniak, bo ni cholery nie potrafię sobie tego dopasować?
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 22.03.2010 17:49

weldon napisał(a):
- co to jest ten cały nadwożniak, bo ni cholery nie potrafię sobie tego dopasować?

ja tez się długo nad tym głowiłam... i nadal nie wiem :roll:

jedyne z czym mi się skojarzyło to nadwozie :lol: ale jak można o nie zahaczyć ?? :roll:
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 22.03.2010 18:22

Nie wyiem jak to pszetumczyt ale chodży o maly tunel ktury jest wysoki 2 metra i o niega zakwaczylem rowerem i zrobylem balagan bo jeszcze muszalem zaplaczit za znak nad tim pszeiszczem{tunelem} 150 zl. Strasznie sie zdenerwowalem ale i tak jutro pojeżdym rowerem ktury dżenky bogu nie rozwalilem.No to mam drogom nauczke na pszyszlost.Po prostu zapomialem o roweru na dachu samochoda bo nigdy wczesnie nie mialem nic na dachu. Relingi som jakosz wytszimali ,naj barżie my żal samochoda
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.03.2010 19:30

Dzięki Josko.

Nie obraź się, ale chyba należy ci się tytuł najbardziej roztargnionego na forum :)

Fajnie, że się nie łamiesz. Jutro ma być cieplej, to i jeździć ci się będzie lepiej.

Pozdrówka :D
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 22.03.2010 19:42

co mnie ucieszyło : mąż wyjechał na tydzień więc ....trochę laby, mniej prania i gotowania :wink:
co mnie zasmuciło : mąż wyjechał na tydzień więc.... więcej pracy przy dzieciach, wiecej pracy w pracy i puste łóżko :(

Josko prześpij się z kłopotami, a jutro na pewno inaczej na nie spojrzysz. Pomyśl, że zawsze mogło byc gorzej :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.03.2010 22:30

Tak jest Josko, prześpij się, a jutro będzie lepszy dzień.
Takich klientów, którzy zapominają o rowerach na dachu, mam każdego roku kilkunastu, nie jesteś więc osamotniony :D :D
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 23.03.2010 10:13

ANITA:) napisał(a):co mnie ucieszyło : mąż wyjechał na tydzień więc ....trochę laby, mniej prania i gotowania :wink:
co mnie zasmuciło : mąż wyjechał na tydzień więc.... więcej pracy przy dzieciach, wiecej pracy w pracy i puste łóżko :(

Josko prześpij się z kłopotami, a jutro na pewno inaczej na nie spojrzysz. Pomyśl, że zawsze mogło byc gorzej :wink:

ja bym sie ucieszyła jak mąż by wyjechał poświęć czas tylko dla siebie :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 23.03.2010 10:30

Dziś zaskoczyła mnie i ucieszyła służba zdrowia! Nasza Służba Zdrowia.

Miałem umówioną w grudniu wizytę na 19 marca u lekarza specjalisty (NFZ). Tydzień wcześniej zadzwoniła babka z wielkimi przeprosinami, że p. doktor nie będzie i czy mógłbym przyjść np. 23? Więc dziś poszedłem bojowo nastawiony, że spędzę w poradni (w kolejce) co najmniej od 3 do 4 godzin. No i nawet już miałem przygotowany speech.. że ja płacę zdrowotne składki, a tu taki syf itp. itd. Miałem zamiar powiedzieć co o nich sądzę! O fiutach w białych fartuchach!
A tu pech i zaskok totalny!
Mało że w recepcji młodziutka śliczna panienka była przemiła, to czekałem na wizytę nie więcej niż 15 minut (nie zdążyłem nawet przeczytać 1 rozdziału książki .. wziąłem na wszelki wypadek 2 książki!). Do tego jeszcze pani doktor była b. miła i troskliwa. Bardzo szczegółowo wszystko mi wyjaśniła.
A na dobitkę okazało się, że mam b. dobre wyniki i żadnego powodu do niepokoju!

Więc po krótkotrwałym rozczarowaniu poczułem się b. fajnie.

Taki miły wiosenny prezencik do Służby Zdrowia!
.. :P
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 23.03.2010 10:44

czemu w recepcji sa tylko młode sliczne panienki :?:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.03.2010 10:45

dallas napisał(a):czemu w recepcji sa tylko młode sliczne panienki :?:

Bo stare poszły do piachu...
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 23.03.2010 10:46

oj oj
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 23.03.2010 11:36

Ale horror dziś przeżyłam 8O . Siedzę sobie, stukam w klawisze klawiaturki, patrzę na prawą rękę, a tu.....nie ma mojego ukochanego pierścionka 8O

O matko, przecież zawsze go ubieram! Zimny pot mnie zlał w pierwszej chwili, potem chwyciła telepawka i tysiąc myśli na sekundę przeleciało przez głowę: na pewno zakładałam, pewnie ściągnęłam go z rękawiczką, tylko gdzie????

Może u szewca, o którego zakład zahaczyłam w drodze do pracy, może przy wejściu podczas pobierania kluczy, w końcu może w toalecie, może wpadł mi do torebki, szuflady, kosza na śmieci :?:

....A może po prostu go nie założyłam???
Do 15.30 na pewno nie wytrzymałabym nerwowo, więc pobiegłam do domu z duszą na ramieniu, z lękiem spojrzałam do kasetki, no i ....był

Cieszę się jak wariat Obrazek
Ostatnio edytowano 23.03.2010 13:37 przez sroczka66, łącznie edytowano 1 raz
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 23.03.2010 11:53

dallas napisał(a):ja bym sie ucieszyła jak mąż by wyjechał poświęć czas tylko dla siebie :D

też bym się cieszyła gdyby zabrał ze sobą dzieci :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 304
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone