Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 19.02.2010 07:56

:) Mnie cieszy, że to, co było białe, a jest teraz szare, brudne i mam go serdecznie dosyć wreszcie się topi :!:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.02.2010 08:26

Jeszcze Struja nie pochowali, a już, tym razem dziecko, 15-lat, zadźgane nożem.

:( :( :(

Zatrzymani to młodzi ludzie. 3 chłopaków i 2 dziewczyny.

5 osób, które zatrzymano po zabójstwie 15 latki z Warszawy jest zamieszanych w zasztyletowanie Martyny. Wszyscy się znają i należą do tego samego towarzystwa. To z nimi nastolatka spędziła ostatnie godziny życia - jeżdżąc samochodem i popijając alkohol. Wszystkich udało się wyłapać w ciągu 24 godzin, mówi Antyradiu Maciej Karczyński z Komendy Stołecznej

Straszne. Moje dziecko jest niewiele starsze.
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 19.02.2010 10:58

Właśnie się umówiłam z koleżanką na ściankę wspinaczkową :mrgreen:
To będzie mój pierwszy raz 8)
Atakujemy jutro, koło południa :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.02.2010 11:21

zebik napisał(a):http://allegro.pl/item915810993_1_tb_dysk_zewnetrzny_samsung_1000_gb_fvat_sklep_s.html

Co sądzicie o tym bo się przymierzam do kupienia zewnętrznego dysku USB - Rysiek może ty się orientujesz jakiej firmy jest dobry 1 TB.

Odpowiedzi na te pytania też mnie interesują.

Edit:
http://allegro.pl/item921698093_zewnetr ... b_2_0.html

:?:
Ostatnio edytowano 19.02.2010 11:43 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 19.02.2010 11:32

mutiaq napisał(a):Właśnie się umówiłam z koleżanką na ściankę wspinaczkową :mrgreen:

Powodzenia!
Mi się bardzo podobało :D Tylko trzeba mieć mocne ręce, no i zaufanie do partnera / partnerki :wink:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 19.02.2010 13:59

maslinka napisał(a):
mutiaq napisał(a):Właśnie się umówiłam z koleżanką na ściankę wspinaczkową :mrgreen:

Powodzenia!
Mi się bardzo podobało :D Tylko trzeba mieć mocne ręce, no i zaufanie do partnera / partnerki :wink:

Z zaufaniem (uff uff) ;) myślę problemu nie będzie, a co do łap.. obaczy się.. 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2010 14:49

Wyczyściłem komin, zsunąłem trochę śniegu z dachu, dzisiaj znowu +6' niestety bez słoneczka.
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 19.02.2010 19:29

weldon napisał(a):Jeszcze Struja nie pochowali, a już, tym razem dziecko, 15-lat, zadźgane nożem.

:( :( :(

Zatrzymani to młodzi ludzie. 3 chłopaków i 2 dziewczyny.

5 osób, które zatrzymano po zabójstwie 15 latki z Warszawy jest zamieszanych w zasztyletowanie Martyny. Wszyscy się znają i należą do tego samego towarzystwa. To z nimi nastolatka spędziła ostatnie godziny życia - jeżdżąc samochodem i popijając alkohol. Wszystkich udało się wyłapać w ciągu 24 godzin, mówi Antyradiu Maciej Karczyński z Komendy Stołecznej

Straszne. Moje dziecko jest niewiele starsze.

Koszmar !!! Do czego to wszystko zdąża ???
Po takich wydarzeniach człowiek zastanawia się czy czasem nie powinno się przywrócić kary śmierci dla zwyrodnialców, którzy zaczynają mordować dla zabawy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2010 19:32

masmedia napisał(a):Koszmar !!! Do czego to wszystko zdąża ???

Ja bym raczej zapył skąd to się bierze :twisted:
Bezstresowe wychowanie, pogoń za kasą ponad wszystko a więc zerowy kontakt z dzieckiem, zero tematów tabu.....długo by wymieniać :roll:
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 19.02.2010 19:45

Piotrek_B napisał(a):Ja bym raczej zapył skąd to się bierze :twisted:
Bezstresowe wychowanie, pogoń za kasą ponad wszystko a więc zerowy kontakt z dzieckiem, zero tematów tabu.....długo by wymieniać :roll:

A moje pytanie : dlaczego nikt z tym nic nie robi ?
Gdzie w przypadku policjanta byli inni ludzie ? co robią politycy, policja, szkoły itd. itp. ?!? :evil:
Wszyscy dziś są zbulwersowani zszokowani - w mediach huczy a za chwilę zapomnimy aż do kolejnej zbrodni aż za jakiś czas nam to spowszednieje :?: :( - to mnie przeraża najbardziej :(
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.02.2010 20:26

masmedia napisał(a):... a za chwilę zapomnimy ...

Nie zapomnimy.

Przynajmniej te tłumy które były na pożegnaniu.
Ciężko było przejechać obok cmentarza.
"Strusiu, pozostawiłeś po sobie ból, tęsknotę, żal"
Komendant Główny zapewnił, że pamięć o nim będzie żyć w sercach funkcjonariuszy. - Obiecuję, że nie zapomnimy o bliskich, rodzinie, córeczkach zabitego, które polska policja otoczy opieką.
Oby z tej dramatycznej śmierci zrodziła się umiejętna postawa społeczna, która pozwoli odróżnić dobro od zła - wyraził nadzieję ksiądz Józef Jachimczak.

Za GW

Dano ci życie, które jest tylko opowieścią.
Ale to już twoja sprawa, jak ty ją opowiesz i czy umrzesz pełen dni.

Marek Hłasko Sowa, córka piekarza

[*]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.02.2010 20:37

Komendant Główny zapewnił, że pamięć o nim będzie żyć w sercach funkcjonariuszy. - Obiecuję, że nie zapomnimy o bliskich, rodzinie, córeczkach zabitego, które polska policja otoczy opieką.

Śmiech na sali...
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 19.02.2010 20:55

Bocian napisał(a):

Śmiech na sali...

Tak tak.. wszyscy pamiętają...
Tak jak o ofiarach wszystkich powodzi, wichur i innych kataklizmów, które nawiedziły nasz kraj, tak jak o rodzinach górników, którzy zginęli tragicznie w kopalni Wujek - tyle było szumu i obietnic a ktoś o nich teraz wspomina???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2010 21:01

masmedia napisał(a):
Bocian napisał(a):

Śmiech na sali...

Tak jak o ofiarach wszystkich powodzi, wichur i innych kataklizmów, które nawiedziły nasz kraj, tak jak o rodzinach górników, którzy zginęli tragicznie w kopalni Wujek - tyle było szumu i obietnic a ktoś o nich teraz wspomina???

Jest kampania wyborcza to polazły oficjele na pogrzeb Policjanta bo to wypada się pokazać, walnąć przemowę, obetrzeć sztuczną łezkę w oku. Zawsze tak robią - jak pamiętam jak chowali chłopców co zginęli w Iraku to na dwóch pierwszych pogrzebach byli, a potem cisza.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.02.2010 21:04

zebik napisał(a):
masmedia napisał(a):
Bocian napisał(a):

Śmiech na sali...

Jest kampania wyborcza to polazły oficjele na pogrzeb Policjanta bo to wypada się pokazać, walnąć przemowę, obetrzeć sztuczną łezkę w oku. Zawsze tak robią - jak pamiętam jak chowali chłopców co zginęli w Iraku to na dwóch pierwszych pogrzebach byli, a potem cisza.

Za parę dni kolejna rocznica Magdalenki... Tłumów nie ma...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 259
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies