Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 07.04.2009 09:32

W poniedziałek wieczorem w wieku 84 lat zmarł Andrzej Stelmachowski.

Był jednym z inicjatorów Okrągłego Stołu.
Był żołnierzem AK. Ukończył studia prawnicze, - marszałek Senatu I kadencji z ramienia Komitetu Obywatelskiego, minister edukacji narodowej w rządzie Jana Olszewskiego, był doradcą prezydenta Lecha Kaczyńskiego ds. Polonii, był prezesem Stowarzyszenia "Wspólnota Polska".

['] ['] [']
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.04.2009 11:05

Obrazek

Cześć Jego pamięci

Obrazek
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 07.04.2009 11:30

Pan Prezydent RP Lech Kaczyński złożył kondolencje rodzinie i bliskim śp. Andrzeja Stelmachowskiego, oraz słowa "autentycznie szczere" premierowi Tuskowi z powodu śmierci matki.

Panie świeć nad ich duszami ['] ['] [']
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 07.04.2009 23:35

Mnie dzisiaj ucieszył (ale najpierw baaardzo zdziwił-zaskoczył-zszokował ;) ) widok kolegi,
który grał na gitarze, w programie Wojewódzkiego,
podczas gdy ten walił w gary, a Małaszyński z Roguckim (zespół Coma) śpiewali "Wild Thing".
:D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.04.2009 11:47

Wracam z garażu - nowy akumulator założony - odpalony - jak ona pięknie mruczy (krew od razu szybciej krąży).
Jeszcze tylko dopompowanie kół. Przegląd był jesienią tak więc mogę napisać z czystym sumieniem - zaczynam sezon :D :D :D
Cudownie.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 08.04.2009 12:46

mutiaq napisał(a):Mnie dzisiaj ucieszył (ale najpierw baaardzo zdziwił-zaskoczył-zszokował ;) ) widok kolegi,
który grał na gitarze, w programie Wojewódzkiego,
podczas gdy ten walił w gary, a Małaszyński z Roguckim (zespół Coma) śpiewali "Wild Thing".
:D

Wild Thing ... to mocny kawałek! :P
A to miałem ciut podobną radość. Wczoraj spotkałem się na kawie z synem koleżanki (z Lublina) Krzysiem Zalewskich tzw. "Zalew" (wygrał którąś z edycji Idola.. śpiewał wtedy kawałek Dżem).
Obecnie jest muzykiem sesyjnym i gra na wibrafonie w trasie Kasi Nosowskiej. Niestety nie mogłem pójść na koncert (praca.. :( )
Poopowiadał mi trochę jak i co piszczy w światku artystyczno-muzycznym i zdradził tajemnicę, że mają zamiar wydać płytkę z Budyniem z zesp. Pogodno. Fajnie. Czekam.
Cieszę się, że młodzież ma szanse... pamiętam Krzysia, gdy miał kilkanaście lat i zafascynował się Deep Purple.. he he.. stara szkoła nie rdzewieje.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 08.04.2009 15:17

JacYamaha napisał(a):Wracam z garażu - nowy akumulator założony - odpalony - jak ona pięknie mruczy (krew od razu szybciej krąży).
Jeszcze tylko dopompowanie kół. Przegląd był jesienią tak więc mogę napisać z czystym sumieniem - zaczynam sezon :D :D :D
Cudownie.

Aaaaa, my to przeżywaliśmy w niedzielę :)
I od razu cały dzień w trasie, tak bez celu, żeby tylko po zimie rozruszać :)
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 08.04.2009 21:59

smuciła dzisiaj niedostępność cro.pl'owskiej wyszukiwarki, szczególnie tej "pokaż ostatnie posty"...
:cry: :cry:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 09.04.2009 10:01

nie wiem czy sie smucić czy cieszyć...
dzisiaj się starsza zrobiłam... :roll:
:evil: :twisted: :wink:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 09.04.2009 10:07

No, jeśli masz już 85 wiosen, to katastrofa ;). Wszystkiego najepszego z okazji urodzin ;).
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 09.04.2009 13:48

jacky6 napisał(a):
smuciła dzisiaj niedostępność cro.pl'owskiej wyszukiwarki, szczególnie tej "pokaż ostatnie posty"...
:cry: :cry:

Mnie też bardzo zasmuciło. :cry:

Przyznaję, jestem uzależniona. :)
Mam nadzieję, że już niedługo będzie ok. i znowu będzie dostępne moje ukochane cro.pl.
Wszystkich stęsknionych pozdrawiam. :papa:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 10.04.2009 20:05

:) :) :)

Ucieszył mnie niezmiernie telefon od Grzegorza Lityńskiego i... info, że cośtam wygrałam...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.04.2009 20:20

Plumek-szacun...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.04.2009 20:24

Sławomir Wocial napisał(a):Plumek-szacun...

a nawet dwa szacuny :wink: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.04.2009 20:26

Niech będzie szacun trzeci :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 152
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone