Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Król Teresa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Król Teresa » 27.01.2009 23:43

Nasi szczypiorniści!!!!! Cudowna zwycięska bramka!!!!!!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.01.2009 08:22

JEDNA WENTA - 15 sekund.
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 29.01.2009 13:37

Ucieszyła mnie paczka. :D
Dostałam od Chorwackiej Wspólnoty Turystycznej foldery i mapkę samochodową. :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 29.01.2009 15:45

A mnie cieszy fakt, że już w niedzielę, będziemy szusować pa alpejskich stokach :) Jutro ciężki dzień pakowania i dokupowania przeróżnych rzeczy żywnościowych i w sobotę rano wyjazd :)
p.s. Zaraz zabieram się za wkładanie rolad do słoika, obiadki dobre być muszą po całodziennym jeżdżeniu :wink:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 30.01.2009 15:58

Roksa miłej zabawy :D

My mamy zamiar też poszusować ale niestety 3 tydzień trzyma mnie grypa :cry:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.01.2009 16:22

Madziu, to wracaj szybko do zdrowia :!: :) Teraz to już musi być szybko, bo ile można chorować... Ja też tkwię w łóżku z grypą, od tygodnia. No i zaraziłam męża i z nim niestety jest dużo gorzej, ma wyższą gorączkę :( Biedny jest. Taki mały szpital w domu mamy...
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 03.02.2009 10:42

Dziś po raz kolejny przeczytałem o cudotwórczym środku do "ulepszania" autek - Ceramizer.
Reklamują go jako środek pozwalający oszczędzić na spalaniu, na zużyciu paliwa, jako przedłużający żywotność silnika itp itd.
Z kolei od dłuższego czasu fachowcy i użytkownicy for piszą, że to totalna ściema, że po kilku dniach "poprawy" auto musi iść do remontu, że to ewidentnie szkodzi itp itd!!!
Pomyślałem sobie, że to b. smutne: od dłuższego czasu wiadomo, że ktoś sprzedaj kit, który niszczy ludziom samochody, żerując na ich naiwności, a nikt z tym nic nie robi!
Widzieliście film "Nikoś Dyzma". Tam było jakoś coś o kapselkach... czy czasem tutaj nie jest podobnie?
A potem przypomniałem sobie artykuł sprzed kilku dni o Funshopach i dopalaczach. Póki wasze dzieci się nie uzależniły, z pewnością powiecie ".. koleś się czepia i szuka dziury w całym". A tym czasem ktoś bezkarnie sprzedaj śmierć (bo potem się sięga po trawkę, potem po amfę, potem już po koks lub herę, a potem .. Powązki lub Rakowice wellcome to.. )! I nikt od kilku miesięcy nic z tym nie robi, choć mówi się dużo. A jeśli jakiś rodzic, którego dziecko się uzależni wybije szybę w takim sklepie lub nie daj Boże będzie pomstować sprzedawcy, to jeszcze go posadzą!!!
A na koniec przypomniało mi się jak to "przyłapali" kilka stacji benzynowych, gdzie dolewano wodę do paliwa. Sprawa w toku, a stacja nadal otwarte i nadal paliwo chrzczone!!!
A teraz jeszcze partie polityczne mają być finansowane przez mafiozów.
I smutno mi, że się urodziłem na takim kartoflisku!
No.. zawsze się mogę pocieszyć, że u Ruskich lub w Korei Płn. mają gorzej... ale czy to może pocieszyć.. ?
ech..
smutno mi Boże..
chyba przestanę zupełnie czytać prasę i oglądać TV
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2009 11:13

janniko napisał(a):....chyba przestanę zupełnie czytać prasę i oglądać TV

Janniko - gorąco to polecam ;-)
Ja TV nie oglądam od......4 lat ;-) Do prasy mam podobne podejście - nie kupuję (z wyłączeniem np. prasy turystycznej)
I wiesz co.......wcale mi tego nie brakuje.
Stąd mam takie podejście do wielu spraw, które mi kiedyś zarzucałeś :-)
Zrób to samo - poczujesz się lepiej ;-)
Tak jak kiedyś pisałem - jest o wiele fajniejszych rzeczy na świecie
Pozdrav
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 03.02.2009 11:52

janniko napisał(a):A teraz jeszcze partie polityczne mają być finansowane przez mafiozów.

Może jak pomyślisz, że te partie polityczne są finalizowane z Twoich podatków, to Ci się humor poprawi ;)?Pomyśl, że Twoje pieniądze poszły np na rachunek za tel.podczas wakacji w Tajlandii, bo dzieciak posła nudził się paskudnie i musiał odreagować w internecie.Albo kupił laptopa za 8 tyś. choć wystarczyłby za 3tyś.Nie wspomne o kosmetyczkach, fryzjerach, lepszych autach, telefonach itd.Niech sobie biorą kase skąd chcą, bo w końcu, to My wybieramy ich i każdy ma rozum i wie, co jest dobre, a co złe.Teraz partie finansuje Państwo z naszych podatków, a i tak w rządzie siedzą "Wtyczki" mafii, więc jaki sens sponsorować, to bagno?Twój podatek zamiast pójść np na ubezpieczenie zdrowotne lub na przyszłość dzieci, idzie na zaspakajanie próżności nieodpowiednich ludzi, którzy znaleźli się tam niewiadomo czemu.Zbliża się wiosna, więc i jesienno-zimowa depresja Cię opuści wraz z Marzanną :) i humorek Ci się poprawi ;).
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 03.02.2009 12:32

Chłopaki, dzięki
Coś w tym jest co piszecie..
ta zima, jak zwykle, jest za długa..

Ale słyszałem też pocieszające wieści!
Ponoć strefa klimatyczna ostro się zmienia i "idzie" do nas bardziej południowy klimat.
Naukowcy wyliczyli, że z szybkością 70 km na rok..
Hm.. więc za jakieś 20 lat u nas będzie tak jak w Czarnogórze lub Grecji..
:P :P :P
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 08.02.2009 10:41

No i po szusowaniu....
Smuci to, że już nie ma pobudek o 7 rano, żeby jak najszybciej znaleźć się na stoku, smuci to, że za oknem nie widać już śnieżnych Alp, tylko szare ulice.... eh już mi tęskno za "apfel szturdlem mit wanilien sosen" :D zjadanym na stoku, tym przyjemnym mrozem i wieczornym zmęczeniem po całodziennym szaleństwie :roll:

Cieszy to, że mam teraz do przewertowania forum, bo tygodniowa nieobecność spowodowała znaczne zaległości :)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 14.02.2009 11:25

Ucieszył mnie dziś - na cro.pli - widok Leo :)

W realu spotkaliśmy się ostatnio bodajże w Borach/2005.
Na cro go od lat już nie było ...

A tu .. wpis do kalendarza wyjazdowego :)
kasia72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia72 » 14.02.2009 11:47

Ucieszył mnie powrót zimy.Dzieciom rozpoczęły się ferie i są tym faktem zachwycone :D
Za tydzień wyjazd na narty i wtedy to będzie super.
Pozdrawiam i życzę wspaniałych wieczorów "Walentynkowych" :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.02.2009 20:02

A mnie ucieszył dzisiejszy wyjazd na narty do Brennej :)
Tylko niestety warunki bardzo trudne, sypało z nieba i sypało. Potem było dużo problemów z wyjazdem, bo zostaliśmy dosłownie zasypani 8O
Takiej zimy już dawno nie widziałam :!:
Pięknie, bajkowo....ale na narty to trzeba będzie się wybrać w innym terminie, żeby naprawdę pojeździć :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.02.2009 20:15

A mnie cieszy, że jadę jutro po południu na całe 4 dni 8O do Jurgowa :D niedaleko Białki Tatrzańskiej :D Ponoć warunki są zajedwabiste (jak to Kami mówi :lol:)

Pozdrav :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 140
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone