napisał(a) labusm » 03.05.2023 09:20
megidh napisał(a):Coś ta moja Częstochowa nie ma w ostatnich dniach szczęścia.
... Raków został pokonany przez Legię w rzutach karnych.
Trzeba to jednak wziąć na klatę. Mam nadzieję, że Raków da radę zostać Mistrzem Polski.
Kibicowałem jak mogłem, , rzuty karne to loteria, niekoniecznie sprawiedliwa. Legia w osłabieniu przez większość meczu, a nasz Raków nie wykorzystał przewagi liczebnej, choć w końcówce zaczęło się coś dziać, choć przez chwilę. Ostatni wygrany mecz ligowy trochę mnie podniósł na duchu, bo bałem się , że po decyzji trenera o odejściu Raków dostanie syndromu opuszczonego dziecka, ale ten syndrom trochę widziałem wczoraj. Ale ... nic się nie stało, Raków nic się nie stało!!!
stachan napisał(a):... byłem w Częstochowie i przejeżdżałem obok stadionu Rakowa - z zewnątrz robi wrażenie
Może z zewnątrz tak, mając na uwadze, że niedawno przeszedł remont, a Raków grał domowe mecze na wynajętych boiskach, to i tak dobrze. A teraz , jeśli wszystko pójdzie dobrze, to Raków będzie grał w europejskich rozgrywkach, a wtedy ten stadion raczej wrażenia nie zrobi.
stachan napisał(a):Swoją drogą zaskoczyła mnie skala remontów na "gierkówce" oraz w samej Częstochowie alei WP
Częstochowie rozebrano kręgosłup komunikacyjny, w pewnym momencie włodarze chwalili firmę za postępy, po krótkiej chwili ganili za tempo po tym, jak firma chciała domagać się dodatkowych pieniędzy, zostali wyrzuceni z budowy, umowa rozwiązana, kary, sądy, odszkodowania, w międzyczasie nowy przetarg, nowy wykonawca. czas biegł , nic się nie działo. Teraz na facebooku są filmiki z postępów. Ale jeszcze trochę to potrwa. Kiedyś będzie pięknie. Dobrze, że chociaż obwodnica jest, bo tak to dopiero mielibyśmy paraliż w mieście. Ja jak nie muszę, to się do miasta nie pcham, bo mnie denerwuje bardzo kluczenie po uliczkach.