Bravik napisał(a):Ucieszyła promocja na Pilsnera w sumartińskim sklepie. Tylko 8,99 kuny. Bagażniki w skuterze podołały.
Ala drożyzna
W Bośni 0,5l puszkowe Karlovacko 1,6 BAM
2 litrowe Karlovacko 3,10 BAM.
wikol napisał(a):Bravik napisał(a):Ucieszyła promocja na Pilsnera w sumartińskim sklepie. Tylko 8,99 kuny. Bagażniki w skuterze podołały.
Ala drożyzna
W Bośni 0,5l puszkowe Karlovacko 1,6 BAM
2 litrowe Karlovacko 3,10 BAM.
Janusz Bajcer napisał(a):Ucieszyło mnie, że wreszcie coś rośnie w lesie....
wikol napisał(a):Zasmuciły mnie luksusowe auta klasy premium w Chorwacji na blachach UA.
Land Cruiser, BMW X6 itd.
Scenariusz niech każdy dopisze sobie sam...
Bravik napisał(a):Ucieszyła promocja na Pilsnera w sumartińskim sklepie. Tylko 8,99 kuny. Bagażniki w skuterze podołały.
To samo u mnie. Po wybuchu wojny kupowali mieszkania za gotówkę, lux auta stoją zaparkowane pod blokami.wikol napisał(a):Zasmuciły mnie luksusowe auta klasy premium w Chorwacji na blachach UA.
piekara114 napisał(a):To samo u mnie. Po wybuchu wojny kupowali mieszkania za gotówkę, lux auta stoją zaparkowane pod blokami.wikol napisał(a):Zasmuciły mnie luksusowe auta klasy premium w Chorwacji na blachach UA.
Panowie jakoś nie przejęli się obowiązkową mobilizacją i pomocą swojemu kraju...
piekara114 napisał(a):Każdy mężczyzna w wieku poborowym miał stawić się w swoim kraju i bronić swojego kraju. A Ci co ich było stać (łapówki na granicy, koszty dostania się na przejścia graniczne, nie każdego było na to stać) uciekli ze swojego kraju lub nie powrócili do Ukrainy po ogłoszeniu mobilizacji i w d... mają walkę i obronę swojego kraju... Ci co mają honor lub nie mieli kasę na ucieczkę, zostali w swoim kraju....Biedni ludzie z dalszych regionów nie mieli dużych szans na ucieczkę....
Widać to też po miejscach wypoczynkowych (i w Polsce i za granicą) ile młodych mężczyzn ukraińskich się bawi, kiedy w ich ojczyźnie trwa wojna....I o to chodzi w moim komentarzu, podejrzewam, że Wikol też to miał na myśli...
Bravik napisał(a):piekara114 napisał(a):Każdy mężczyzna w wieku poborowym miał stawić się w swoim kraju i bronić swojego kraju. A Ci co ich było stać (łapówki na granicy, koszty dostania się na przejścia graniczne, nie każdego było na to stać) uciekli ze swojego kraju lub nie powrócili do Ukrainy po ogłoszeniu mobilizacji i w d... mają walkę i obronę swojego kraju... Ci co mają honor lub nie mieli kasę na ucieczkę, zostali w swoim kraju....Biedni ludzie z dalszych regionów nie mieli dużych szans na ucieczkę....
Widać to też po miejscach wypoczynkowych (i w Polsce i za granicą) ile młodych mężczyzn ukraińskich się bawi, kiedy w ich ojczyźnie trwa wojna....I o to chodzi w moim komentarzu, podejrzewam, że Wikol też to miał na myśli...
Nie oceniaj , bo możesz być oceniona...
Rozumiem, że w razie konfliktu zbrojnego dotyczącego Polski swojemu mężowi (zakładam, że go masz) zabroniłabyś wywieźć Was z kraju, tylko kazałabyś mu iść walczyć i ginąć na froncie. Tak?
wikol napisał(a):Bravik napisał(a):piekara114 napisał(a):Każdy mężczyzna w wieku poborowym miał stawić się w swoim kraju i bronić swojego kraju. A Ci co ich było stać (łapówki na granicy, koszty dostania się na przejścia graniczne, nie każdego było na to stać) uciekli ze swojego kraju lub nie powrócili do Ukrainy po ogłoszeniu mobilizacji i w d... mają walkę i obronę swojego kraju... Ci co mają honor lub nie mieli kasę na ucieczkę, zostali w swoim kraju....Biedni ludzie z dalszych regionów nie mieli dużych szans na ucieczkę....
Nie oceniaj , bo możesz być oceniona...
Rozumiem, że w razie konfliktu zbrojnego dotyczącego Polski swojemu mężowi (zakładam, że go masz) zabroniłabyś wywieźć Was z kraju, tylko kazałabyś mu iść walczyć i ginąć na froncie. Tak?
Każdy prawdziwy mężczyzna broni swojego kraju. Na tym polega patriotyzm, chyba że się mylę ?
Rozumiem że bogaci i pseudo patrioci uciekają pierwsi w kolejce. Włącznie z celebrytami którzy ochoczo wstawiają foto w mundurach w social media.
wikol napisał(a):Każdy prawdziwy mężczyzna broni swojego kraju. Na tym polega patriotyzm, chyba że się mylę ?