Jeśli przy ulicy pewnego wieszcza to zazdraszczam :DBravik napisał(a): w zacnym towarzystwie
Bravik napisał(a):boboo napisał(a):Jeśli przy ulicy pewnego wieszcza to zazdraszczam :DBravik napisał(a): w zacnym towarzystwie
No Herkules Poirot w najczystszej postaci.
boboo napisał(a):Jak to tak? Impreza bez makowca?
boboo napisał(a):
...
Przy okazji: gratuluję pompy
Ja na razie jestem na etapie załatwiania (w normalnej cenie) węgla dla mamy, wdowie po górniku
To jest jak szukanie "trzech złotych włosów Króla Słońca".
Niestety, razem z Tatą odeszły jego "kopalniane koneksje".
...
boboo napisał(a):...
A wracając do "imprezowych uciech",
to przemyślcie (Habanero, Bravik) jakiś jesienny weekend w górkach, w pobliżu (2,9 km) największego wodospadu Westfalii
Ile czasu zbiera się koszyk truskawek?
- Jak są ładne truskawki, to 15-20 łubianek na godzinę można zebrać - twierdzi pani Aneta. Przy obecnych warunkach atmosferycznych praca przy zbiorach truskawek to praca w ekstremalnych warunkach.
piekara114 napisał(a):Normalna czyli jaka? Bo u mnie 8,5 zł/kg, co uważam na dość sporą cenę.
karin74 napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):5 zł za kilo. Jak na początek sezonu wydaje mi się to uczciwa ceną biorąc pod uwagę, ze rok temu w szczycie sezonu płaciłam po 3,50 za kg
U mnie rano na targu 9.99
Kapitańska Baba napisał(a):karin74 napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):5 zł za kilo. Jak na początek sezonu wydaje mi się to uczciwa ceną biorąc pod uwagę, ze rok temu w szczycie sezonu płaciłam po 3,50 za kg
U mnie rano na targu 9.99
My nie robimy zakupów na targu na szczęście Mamy bardzo blisko rynek hurtowy i tam robimy zaopatrzenie do domu. Ceny z dziś truskawki 5 zł za kg. Ogórki gruntowe 4 zł. Pomidory 20 zł za 6 kg. Koperek 1 zł pęczek. Młoda kapusta 4 zł główka. Innych cen z dziś nie znam