Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ja odczułem to o 19:35 - faktycznie dość niepokojące... Pierwszy raz doświadczyłem naprawdę niemiłego uczucia, a sporo wstrząsów już przeżyłem, którego nie można porównać do poprzednich. Akurat siedziałem przy stole i nagle moje ciało swoje, a umysł swoje - jakby ktoś mnie bujał na krześle, choć miałem świadomość, że stało ono twardo na podłodze. A magnituda to raptem 3,5...
PS Większość doniesień prasowych o tym zdarzeniu sugeruje, że miało ono miejsce po 20, a to bzdura i świadczy o kompletnym braku rzetelności oraz nieznajomości koncepcji GMT & UTC. Nie dziwi mnie to jednak, gdyż w Polsce prawdziwych dziennikarzy nie ma od przynajmniej kilku dekad.
Było mega mocno jak na nasze warunki: Zgodnie z szacunkiem służb PGG jego prawdopodobna energia wyniosła 2*10^8 J, co odpowiada magnitudzie 3,42 (i oznacza 3,42 stopnia w tzw. skali Richtera).
anakin napisał(a):Dwie godziny próbuje się dodzwonić do przychodni, żeby mi jaśnie pani receptę wystawiła Dobrze, że nic mi nie dolega, bo bym pewnie już kopnął.
Zmień przychodnię Też przed chwilą dzwoniłam do swojej - odebrane pierwsze połączenie Mówię, że chcę się umówić do lekarza. Pytanie: na teleporadę? Nie, na wizytę. To na jutro na 9:30 zapraszam. Spróbuję to jednak przesunąć na dziś jeśli się da (ale to już nieoficjalnymi kanałami )
Apartmani zarezerwowane w Południowej Dalmacji. Blisko na wycieczki w kierunku Dubrownika, Bośni i Hercegowiny, doliny Neretwy itp. Zdałem się na małżonkę. Nie łatwo było znaleźć apartament w I linii dla 2 osób (2+2) o powierzchni 55 m2, 10 kroków od morza w znośnej cenie, z tarasem 12 m2, z możliwością bezpłatnego wypożyczenia deski, pontonu (pewnie bez silnika) z leżakami na prywatnej (powiedzmy) plaży.
Kierowniczka zadecydowała i cóż miałem powiedzieć. Troszkę pomarudziłem, że daleko, drogo może by tak taniej. No ale taniej się nie da. Taniej to już było. Pytanie czy nie będzie drożej.
CENY W CHORWACJI - jaki jest koszt życia w porównaniu do Polski ? Dane ze stycznia 2022 r. w relacji Polki i Chorwata - PRAWDZIWA CHORWACJA.