Wczorajszy żywioł
sito_zabrze napisał(a):Zaczynają mnie martwić stopy procentowe....
300k krechy wzięte w zeszłym roku oznaczało rate około 1200 ( 30 lat )
Ta sama kwota wzięta dzisiaj oznacza rate 1770
ale nie ma sie co martwić na zapas skoro sąsiad obok nas wziął w zeszłym roku równą bańkę
Dokładnie.Jak bierze się kredyt przy znikomym oprocentowaniu to trzeba się liczyć, że rata będzie niestety tylko rosnąć w dłuższym okresie czasu...amatus1 napisał(a):Niestety problem wielu ludzi, ale każdy kto brał w ostatnim czasie musiał się liczyć z tym, że niedługo to się zmieni...trąbili o tym na okrągło.
Mam identycznie. Płacę obecnie mniej (nawet po wzrostach) niż w momencie zaciągania kredytu. W między czasie udało się kredyt nadpłacić i skrócić okres kredytowania, no i jeszcze skorzystałam z dopłat rządowych do rat odsetkowych.amatus1 napisał(a):Ja brałem 10 lat temu 250 tyś zł i płaciłem 1300 zł obecnie 1090:) a miałem już nawet poniżej 980 zł. Przez 5-6 lat nieźle zaoszczędziłem.
piekara114 napisał(a):Dokładnie.Jak bierze się kredyt przy znikomym oprocentowaniu to trzeba się liczyć, że rata będzie niestety tylko rosnąć w dłuższym okresie czasu...amatus1 napisał(a):Niestety problem wielu ludzi, ale każdy kto brał w ostatnim czasie musiał się liczyć z tym, że niedługo to się zmieni...trąbili o tym na okrągło.