Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 23.09.2021 08:13

Kapitańska Baba napisał(a):Kolejni zawodnicy wycofują się z bitwy o Gotland. Martwię się o tych co wciąż walczą gdyż idzie do nich straszliwe zło :cry:

Zwycięzca rankiem przekroczył linię mety - gratulacje!!!! A cała reszta zawodników czeka na przejście sztormu na gotlandzkim kotwicowisku. Panie i Panowie powodzenia!! Niech Wam kotwice dobrze trzymają!!
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.09.2021 08:20

Ucieszyła podwyżka, dla mnie i całego Działu oraz dodatkowe premiowanie.
Smutne jednak jest to, że takie coś pojawia się jak "jest pożar".
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.09.2021 11:31

Niestety dziś ostatni dzień na Kos. Ale na szczęści lot wieczorem, więc jeszcze plażujemy i cieszymy się słońcem i morzem :D
Pomysł na przyszły rok też już jest :mrgreen:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 25.09.2021 14:53

piekara114 napisał(a):Niestety dziś ostatni dzień na Kos. Ale na szczęści lot wieczorem, więc jeszcze plażujemy i cieszymy się słońcem i morzem :D

Cóż to za pomysł czyżby powtórnie wyborem tym będzie Kos. Mnie raczej nie ucieszyłoby udać się na urlop w to samo miejsce. Chociaż kto wie...... może takie miejsce się znajdzie.

Ale pogoda ...... Barowa.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 25.09.2021 20:49

Ucieszyło mnie piąte miejsce córki po pierwszym dniu bardzo wiatrowych regat - emocje, przeżycia, widoki - niezapomniane :hearts:

DSC_3027.JPG
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 26.09.2021 07:10

Gratulacje dla córki 8)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 26.09.2021 21:38

Ural napisał(a):
piekara114 napisał(a):Niestety dziś ostatni dzień na Kos. Ale na szczęści lot wieczorem, więc jeszcze plażujemy i cieszymy się słońcem i morzem :D

Cóż to za pomysł czyżby powtórnie wyborem tym będzie Kos. Mnie raczej nie ucieszyłoby udać się na urlop w to samo miejsce. Chociaż kto wie...... może takie miejsce się znajdzie.
:D :D Pomysł na AD 2022 grecki oczywiście, nawet dość konkretnie, ale nie jest to Kos. Wyspa Kos jest dość mała, idealne byłoby spędzić 10 dni na niej, ale 7 pozwoliło na realizację powiedzmy 90% planu, więc powrotu na dziś nie przewiduję.
Rzadko się zdarza, żebyśmy jechali w to samo miejsce, choć Cypr odwiedziłabym po raz 3, a powtórnie Kretę, a pewnie i 3 raz (różnorodność górą!) :D Świat, a nawet Europa czy taka Chorwacja, a zwłaszcza Grecja mają tyle fajnych miejsc, że żal by mi było siedzieć w tym samym miejscu, co roku, jeśli nie widziałoby się sporoooo więcej.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.09.2021 22:04

stachan napisał(a):Gratulacje dla córki 8)

Dziękuję :hearts:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 27.09.2021 00:07

Nadrabiam zaległości po urlopie i w przerwach budowy domu....

Nie żebym się czepiał ale to mnie zasmuciło

boboo napisał(a):Coraz bardziej podoba mi się gotowanie na zewnątrz.
Dziś fasolka po bretońsku. Coś, co nie może się nie udać :wink: 8)
A w piekarniku "dojrzewa" ciabatta.
Obrazek
Będzie na dziś i jeszcze jakieś 6 obiadków do zamrażarki.

Obrońca przewożenia śmieci z kraju do kraju chwali się polską kiełbasą na niemieckiej ziemi 8O . Kto zutylizuje opakowania ? No chyba że z nimi wrócisz do nas ?
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.09.2021 04:17

sito_zabrze napisał(a):Nadrabiam zaległości po urlopie i w przerwach budowy domu....
(obrazek)
Obrońca przewożenia śmieci z kraju do kraju chwali się polską kiełbasą na niemieckiej ziemi 8O . Kto zutylizuje opakowania ? No chyba że z nimi wrócisz do nas ?
A o polskich/rosyjskich/tureckich/... sklepach w Niemczech słyszałeś?
O, jeden z przykładów: https://ruhr.today/2019/nasza-biedronka-neuer-polnischer-supermarkt-in-wattenscheid/
Choć również wiele marketów niemieckich ma kilka/naście "międzynarodowych" półek.
Otóż owe sklepy/markety odprowadzają opłatę recyklingową za "wprowadzanie na rynek" opakowań.

Pozostań przy budowie.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 27.09.2021 04:55

boboo napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Nadrabiam zaległości po urlopie i w przerwach budowy domu....
(obrazek)
A o polskich/rosyjskich/tureckich/... sklepach w Niemczech słyszałeś?
O, jeden z przykładów: https://ruhr.today/2019/nasza-biedronka-neuer-polnischer-supermarkt-in-wattenscheid/
Choć również wiele marketów niemieckich ma kilka/naście "międzynarodowych" półek.
Otóż owe sklepy/markety odprowadzają opłatę recyklingową za "wprowadzanie na rynek" opakowań.

Pozostań przy budowie.

Innej odpowiedzi nie oczekiwałem :mrgreen:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.09.2021 05:07

sito_zabrze napisał(a):Innej odpowiedzi nie oczekiwałem :mrgreen:
Skoro znałeś (oczekując taką a nie inną) odpowiedź, a co za tym idzie - "los" opakowania kiełbasy, to co Cię tak zasmuciło? :roll:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 27.09.2021 05:29

boboo napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Innej odpowiedzi nie oczekiwałem :mrgreen:
Skoro znałeś (oczekując taką a nie inną) odpowiedź, a co za tym idzie - "los" opakowania kiełbasy, to co Cię tak zasmuciło? :roll:

To że wam te Niemcy tak zaśmiecają polską folią....

Przypadkowo od urodzenia mieszkam na Śląsku .
Przypadkowo też znam sporo polskich "Niemców ".
Zarzekają się oni, że już nie opłaca się w u nas nic kupować, bo w Rajchu wszystko tańsze i lepsze.

Zapominają tylko, że zawsze na powrocie mają swoje przepastne kombi wyładowane po dach naszymi produktami. Domyślam się że opakowania tego przemytu przywożą do nas zutylizować....

Odpowiadać nie musisz
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.09.2021 06:22

To trzeba było tak od razu.
Że to Twoi znajomi zaśmiecają polską folią "Rajch", a nie jakiś "obrońca przewożenia śmieci z kraju do kraju".
A jak tak popatrzę (i się zastanowię) na to określenie, to mi wychodzi, że taki "obrońca przewożenia" jest za tym aby przewozić.

Ergo: nie dotyczy to mnie.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 27.09.2021 06:40

boboo napisał(a):To trzeba było tak od razu.
Że to Twoi znajomi zaśmiecają polską folią "Rajch", a nie jakiś "obrońca przewożenia śmieci z kraju do kraju".
A jak tak popatrzę (i się zastanowię) na to określenie, to mi wychodzi, że taki "obrońca przewożenia" jest za tym aby przewozić.

Ergo: nie dotyczy to mnie.

Jak zwykle obracasz kota ogonem.....
Nie chodzi o to kto, chodzi o pokazanie że śmieci krążą sobie po całej Unii i nikt poza tobą nie widzi w tym problemu. Unia również
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1101
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone