Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 10.08.2021 20:04

Janusz Bajcer napisał(a):Ucieszyło mnie dzisiejsze grzybobranie.
...

Rewelacja :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2021 20:53

Dzisiaj zalatwilem i zaplacilem za dwa dni wiecej w Cro, co mnie niezmiernie ucieszylo. Zasmucila mnie troche cena, ale biorac pod uwage ogolne zapchanie pomijam ten maly smutek.
A tak naprawde chcialem sie gdzies wytlumaczyc z mojej nadmiernej aktywnosci na forum, tutaj zagladaja starzy wyjadacze.
Proste; jestem TU wiec jestem nakrecony, mam urlop, wiec mam czas, i ochote powalczyć z niewiedzą, podzielic sie tym co wiem i czuje.
I to mnie aktualnie cieszy !):-)!
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 10.08.2021 23:15

Pani doktor dzisiaj zadała mi niezły cios....ograniczyć bezwzględnie słodycze :evil:
......i jak tu żyć :?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 11.08.2021 06:19

mervik napisał(a):Pani doktor dzisiaj zadała mi niezły cios....ograniczyć bezwzględnie słodycze :evil:
......i jak tu żyć :?

Ja na razie jadę systemem: nie kupuję do domu; raczę się okazyjnie w gościach i pracy, co by nie zrobić komuś przykrości jak częstuje.
Jak mnie już najdzie mocno to wtedy lub lekkie poluzowanie na wyjeździe urlopowym.

---

Zasmuciły okresowe... będą potrzebne okulary :evil:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.08.2021 14:55

Ucieszyło mnie kolejne grzybobranie... :D

IMG_20210811_080436.jpg

IMG_20210811_084929.jpg

IMG_20210811_111207.jpg
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.08.2021 15:05

Janusz Bajcer napisał(a):Ucieszyło mnie kolejne grzybobranie... :D

Janusz, szalejesz :D

Piękne zbiory 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.08.2021 15:10

Jak jest wysyp, nie trzeba szaleć. :wink:
Wystarczy wstać skoro świt i pojechać do lasu. :D
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 11.08.2021 20:25

To niemożliwe aby tyle prawdziwków znależć. W jakich to lasach bukowych, dębowych czy innych.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.08.2021 20:27

Lasy iglaste i mieszane.
a_tomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_tomek » 11.08.2021 20:30

Od prawie trzech tygodni zachwyca mnie Chorwacja i...zasmucają/irytują/wk...ją chorwaci.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 11.08.2021 20:41

a_tomek napisał(a):Od prawie trzech tygodni zachwyca mnie Chorwacja i...zasmucają/irytują/wk...ją chorwaci.

Cóż podobnie jak Polacy wynajmujący kwatery nad Bałtykiem Chorwaci gonią za walutą wymienialną. Jakość usług spadła i stała sprawą drugorzędną. Zmieniła się mentalność wynajmujących, handlujących. Nie ma co oczekiwać, że będzie tak jak było 15 lat temu. Tak jak prawdziwych Cyganów nie ma tak i Chorwatów. Z serdecznością można spotkać się jeszcze w małych wioskach, miejscowościach. W kurortach kwitnie biznes. Nie ma czasu na sentymenty. Bogaci usunęli w cień dawnych mieszkańców wybrzeża. Liczy się pieniądz, pieniądz i tylko pieniądz.

Co tu się dziwić. Czy u nas jest inaczej. Tak samo.
Vella
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vella » 12.08.2021 10:40

Odwołali nam rezerwację. Tydzień do wyjazdu, a tu samego rana mail z wielkim "PROSZĘ NIE PRZYJJEŻDŻAĆ" w tytule. :(

Jest sens szukać czegoś przyzwoitego na 6-7 osób w obecnej sytuacji, czy trzeba kolejny rok odpuścić Chorwację?

Smutek i wkurz ...
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 12.08.2021 23:02

Ural napisał(a):Tak. Kiedyś to było fajnie. Tego już nie ma i już nie będzie. A były hulanki, zabawy, ogniska, obżarstwa, popijawy, tańce, gry, grille, swawole, zjazdy, zloty jak zwał to zwał. A co teraz jest. Nic ..........pustka, akwarium bez rybek. Gdzież te rybki się podziały. Gdzie są Ci ludzie.

Są.
Spotykają się.
Części z nich na forum już nie ma. Jest w tym pewna zasługa moderacji.
Dwa tygodnie temu mimo środka wakacji było u mnie 20 osób. Byłoby więcej, ale eksplorowali Bałkany.
Chcesz dołączyć, nie ma sprawy.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 13.08.2021 09:34

Vella napisał(a):Odwołali nam rezerwację. Tydzień do wyjazdu, a tu samego rana mail z wielkim "PROSZĘ NIE PRZYJJEŻDŻAĆ" w tytule. :(

Jest sens szukać czegoś przyzwoitego na 6-7 osób w obecnej sytuacji, czy trzeba kolejny rok odpuścić Chorwację?

Smutek i wkurz ...

Współczuję. Gdzie planowaliście wypoczywać? W jakim terminie i za jaką kasę?
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 13.08.2021 13:32

krutom napisał(a):
Ural napisał(a):Tak. Kiedyś to było fajnie. Tego już nie ma i już nie będzie. A były hulanki, zabawy, ogniska, obżarstwa, popijawy, tańce, gry, grille, swawole, zjazdy, zloty jak zwał to zwał. A co teraz jest. Nic ..........pustka, akwarium bez rybek. Gdzież te rybki się podziały. Gdzie są Ci ludzie.

Są.
Spotykają się.
Części z nich na forum już nie ma. Jest w tym pewna zasługa moderacji.
Dwa tygodnie temu mimo środka wakacji było u mnie 20 osób. Byłoby więcej, ale eksplorowali Bałkany.
Chcesz dołączyć, nie ma sprawy.

Dziękuję za zaproszenie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1092
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone