Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 30.07.2021 20:22

Janusz Bajcer napisał(a):
Habanero napisał(a):Alechandro wyleciał ? 8O
:evil:

Wróciłem z urlopu i zobaczyłem, że sam skasował konto. :roll:
Czyli wyleciał na własne życzenie. :arrow:

Nie wyleciał na własne życzenie tylko opuścił forum, a to jest różnica. Taką podjął decyzję i za to go szanuję. Szkoda bo ciekawe i pomocne informacje wnosił do forum. Zresztą nie on pierwszy. Wielu wartościowych użytkowników odeszło z forum, którzy początki swe zaczynali na początku 2000 r. Ślad po nich zaginął. Większość odeszła na skutek nie ciekawych intryg, pomówień rozgrywanych pomiędzy starymi użytkownikami można powiedzieć weteranami, a administracją forum. To nie jest to forum z początku lat 2000-2010. Te forum ogarnął marazm. Brak w nim życia. Ono już zgasło i nie jest już takie żywiołowe, spontanicznie. I Chorwacja już nie jest taka. Komercja, komercja i jeszcze raz komercja. Co pieniądz robi z ludżmi to widać, słychać i czuć. Wcześniej czy później i tak zakończymy w piachu.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.07.2021 22:35

Ural napisał(a):

Nie wyleciał na własne życzenie tylko opuścił forum, a to jest różnica. Taką podjął decyzję i za to go szanuję. Szkoda bo ciekawe i pomocne informacje wnosił do forum. Zresztą nie on pierwszy. Wielu wartościowych użytkowników odeszło z forum, którzy początki swe zaczynali na początku 2000 r. Ślad po nich zaginął. Większość odeszła na skutek nie ciekawych intryg, pomówień rozgrywanych pomiędzy starymi użytkownikami można powiedzieć weteranami, a administracją forum. To nie jest to forum z początku lat 2000-2010. Te forum ogarnął marazm. Brak w nim życia. Ono już zgasło i nie jest już takie żywiołowe, spontanicznie. I Chorwacja już nie jest taka. Komercja, komercja i jeszcze raz komercja. Co pieniądz robi z ludżmi to widać, słychać i czuć. Wcześniej czy później i tak zakończymy w piachu.

Darku, chyba po raz pierwszy na tym forum się z Tobą zgadzam :D ... przynajmniej częściowo :wink:
Myślę jednak, że pieniądze i komercja nie mają z tym nic wspólnego.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 31.07.2021 05:22

Trzydziestolatek w 2005 roku ma dziś prawie 50 lat - trudno oczekiwać, aby forum było niezmienne od blisko dwóch dekad... Żadne forum nie jest już takie, jak kiedyś. Ludzie się zmieniają i forum również ulega zmianom - to naturalny proces.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 01.08.2021 19:16

stachan napisał(a):Trzydziestolatek w 2005 roku ma dziś prawie 50 lat - trudno oczekiwać, aby forum było niezmienne od blisko dwóch dekad... Żadne forum nie jest już takie, jak kiedyś. Ludzie się zmieniają i forum również ulega zmianom - to naturalny proces.

Owszem starzejemy się ale nie oznacza to, że z wiekiem weterani forum wycofali się z niego. Zwłaszcza, że znali się nie tylko w necie ale i w realu. Znajomości na forum krystalizowały się na spontanicznych, przyjacielskich spotkaniach, zjazdach na łonie natury. Dlaczego odeszli to na to pytanie znają odpowiedź jedynie sami zainteresowani, Bóg i Administracja Forum.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 01.08.2021 19:40

greenrs napisał(a):
Ural napisał(a):

Darku, chyba po raz pierwszy na tym forum się z Tobą zgadzam :D ... przynajmniej częściowo :wink:
Myślę jednak, że pieniądze i komercja nie mają z tym nic wspólnego.

Dobrobyt potrafi zmienić ludzi. Czy na lepsze tu skłonił bym się nad tym mocno pochylić. Bieda umacnia więzy natomiast bogactwo nie umacnia tylko wyzwala niezależnie od płci męskiej czy żeńskiej wyścig szczurów. Tylko nieliczni zamożni potrafią się temu oprzeć. Skąd to wiem ano z codziennego życia.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 01.08.2021 19:46

Ural napisał(a):
Nie wyleciał na własne życzenie tylko opuścił forum, a to jest różnica. Taką podjął decyzję i za to go szanuję.

Bardzo dobrze napisane, Janusza stwierdzenie że wyleciał było po prostu bardzo słabe. Każdy jest kowalem własnego losu i steruje własnym życiem. Zdecydował tak a nie inaczej.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 01.08.2021 20:40

Habanero napisał(a):Dobrze, że mi przypomniałeś .
W tym roku przeplatam w sklepie Ożujsko ze Staropramenem.
Pamiętam , że Pan był ok
Jutro porównam :D

A ja dzisiaj drogą zakupu nabyłem w Studenacu browarki Pilsnera w ilości cały bagażnik skutera. :mrgreen: :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.08.2021 08:17

Bardzo mnie cieszy niespodziewany trzydniowy wyjazd do Gdańska :D
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 02.08.2021 11:23

Bravik napisał(a):
Pamiętam , że Pan był ok

A ja dzisiaj drogą zakupu nabyłem w Studenacu browarki Pilsnera w ilości cały bagażnik skutera. :mrgreen: :oczko_usmiech:

A już myślałam, że pełny bagażnik samochodu
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.08.2021 11:56

Ural napisał(a):Owszem starzejemy się ale nie oznacza to, że z wiekiem weterani forum wycofali się z niego. Zwłaszcza, że znali się nie tylko w necie ale i w realu. Znajomości na forum krystalizowały się na spontanicznych, przyjacielskich spotkaniach, zjazdach na łonie natury.

Nie mów o rzeczach, o których nie masz bladego pojęcia.
Nie byłeś na ani jednym spotkaniu czy zlocie i nie sądzę żebyś był osobą odpowiednią do snucia takich dywagacji.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 02.08.2021 13:43

karin74 napisał(a):
Bravik napisał(a):
Pamiętam , że Pan był ok

A już myślałam, że pełny bagażnik samochodu

Żona kazała się ograniczać. :smo: :oczko_usmiech:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 02.08.2021 16:20

anakin napisał(a):
Ural napisał(a):Owszem starzejemy się ale nie oznacza to, że z wiekiem weterani forum wycofali się z niego. Zwłaszcza, że znali się nie tylko w necie ale i w realu. Znajomości na forum krystalizowały się na spontanicznych, przyjacielskich spotkaniach, zjazdach na łonie natury.
Nie mów o rzeczach, o których nie masz bladego pojęcia.
Nie byłeś na ani jednym spotkaniu czy zlocie i nie sądzę żebyś był osobą odpowiednią do snucia takich dywagacji.
Zanim się połapię o co chodzi, to chciałem grzecznie zapytać:
Czy umówione spotkanie na łonie natury na wyspie Hvar,
czy też spontaniczne spotkanie w Korculi,
czy takoż spontaniczne po prostu w KFC,
albo całkiem przypadkowe spotkanie w Metajnie "ziomka" z Kamienia...
zaliczają się do uznawanych przez tutejszą "admiralicję" rodzajów spotkań?
Czy może są niewarte wzmianki?
:roll:
Bo nie wiem teraz, czy bez "oficjalnego zlotu" taka znajomość np. z "Habanero" się skrystalizowała.

A ucieszyło mnie "4+" (na 5 możliwych).
Tak Olga oceniła moje pierwsze w życiu tiramisu.
(żadnych mixerów, tylko ręczna robota)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.08.2021 16:46

Twoje życie osobiste niespecjalnie mnie interesuje.
Spotkania, oraz to co na nich robisz to Twoja prywatna sprawa.
Kompletnie nie o tym tu mowa.
Ale Ty oczywiście musiałeś swoje filozofie uzewnętrznić.
Jak już powiedziałem - spotykaj się z kim chcesz i bawcie się dobrze. Tylko może oszczędź mi szczegółów, bo aż tak tolerancyjny nie jestem.

Tyle, bo nie mam przyjemności.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 02.08.2021 17:00

Ta-jest.
Dziękuję pięknie za pozwolenie na spotkania i dobrą zabawę.
Również postaram się ich nie opisywać, aby nie "naciągać" tolerancji.

Wieczorem poczytam J. Haška, humor mi się poprawi.
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 02.08.2021 17:03

Dzisiaj poraz 41 obchodzimy z żoną rocznicę ślubu.
Kolejny raz w Cro.
Stolik na 20 zarezerwowany.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1089
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone