Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 24.06.2021 14:45

piekara114 napisał(a):Na miejscu wypożyczasz samochód, skuter czy liczysz na komunikację miejska?

Skuter, bo wszędzie wjadę, zaparkuję za darmo, a i ten wiater we włosach :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.06.2021 14:46

Od dwóch dni czekam na jakąś burzę i deszcz i nic...susza :cry:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 24.06.2021 16:29

Strefa opadów przesuwa się na wschód, wkrótce zatem i do Lublina powinny zawitać.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 24.06.2021 17:36

U nas nie padało od niemal dwóch tygodni i jak tylko poszliśmy do restauracji na Rynku (pierwszy raz od dawna), zaczęło lać, a potem rozkręciła się burza z gradem :mrgreen:

Prawa Murphy'ego zawsze aktualne :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.06.2021 17:45

maslinka napisał(a):U nas nie padało od niemal dwóch tygodni i jak tylko poszliśmy do restauracji na Rynku (pierwszy raz od dawna), zaczęło lać, a potem rozkręciła się burza z gradem :mrgreen:

Prawa Murphy'ego zawsze aktualne :oczko_usmiech:

Sugerujesz mi wyjście z domu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mruczy dookoła ale wczoraj też tak było i nawet kropla nie spadła :( Poszło na północ. Oby dzis było lepiej
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 24.06.2021 17:46

Kapitańska Baba napisał(a):Od dwóch dni czekam na jakąś burzę i deszcz i nic...susza :cry:

Ja zaklinałem dzisiaj deszcz... umyłem auto pierwszy raz od 2tyg. i właśnie przechodzi burza.
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 24.06.2021 17:53

te kiero napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):Od dwóch dni czekam na jakąś burzę i deszcz i nic...susza :cry:

Ja zaklinałem dzisiaj deszcz... umyłem auto pierwszy raz od 2tyg. i właśnie przechodzi burza.

Jedź do Kapitańskiej Baby to i u niej deszcz spadnie... :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.06.2021 17:54

te kiero napisał(a):

Dawaj z tym autem do mnie!!!
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.06.2021 18:03

bluesman napisał(a):Wróciłem :) pewnie na chwilę ale stwierdzam, że Covid widocznie Ci zaszkodził NIE TYLKO FIZYCZNIE !! skoro za jak widać niesamowite przekleństwo "jasny fuck" a moim zdaniem żart z przekleństw ew. dołączenie tego do arsenału tzw. niegroźnych zostałem zawieszony 8O

Jestem już zmęczony Twoim nieustannym krytykanctwem, pretensjami oraz "niewinnością", dlatego więc nie zobaczymy się dłużej.
A po Nowym Roku (tak, po Nowym 2022 Roku właśnie), jeżeli nie zmienisz swojego zachowania, pożegnamy się na stałe.
Ostrzegałem i prosiłem wiele razy.
Lekceważysz, kpisz, drwisz i wydaje Ci się, że jesteś zabawny.
Właśnie się ulało.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 24.06.2021 18:44

Kapitańska Baba napisał(a):
te kiero napisał(a):

Dawaj z tym autem do mnie!!!

:lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.06.2021 18:52

greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 24.06.2021 21:45

Oczywiście, że nie. Ale mam wrażenie, że są tacy, którym jest to obojętne i odrzucają wszelkie racjonalne argumenty i naukowe dowody :roll: Wycinka lasów, betonowanie przestrzeni miejskiej, regulacja rzek... no i mamy to czego chcemy.

Mieliśmy kiedyś w Rudzie Śląskiej piękny zielony rynek, gdzie można było w upale przysiąść na ławeczce w cieniu drzew. Dziś mamy betonowy plac defilad, gdzie w ostatnich dniach temperatura uniemożliwiała przejście z jednej strony na drugą, nie mówiąc już o odpoczynku. Za to zimą hula wiatr i zrywa czapki z głów... :twisted:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.06.2021 22:09

Chcemy tylko deszczu. A ten...posiąpił kilka minut i po wszystkim. Dalej susza :cry:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.06.2021 22:21

Myśmy też chcieli tylko deszczu... a przyszła trąba z gradem :roll:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 24.06.2021 22:26

Kapitańska Baba napisał(a):
Chcemy tylko deszczu. A ten...posiąpił kilka minut i po wszystkim. Dalej susza :cry:

...i u nas to samo....jeszcze nasze działki prawie zawsze deszcz przechodzi obok...dosłownie obok :evil:
...nie wiem czy te górki mają wpływ czy te linie wysokiego napięcia po obu stronach działek :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1082
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone