Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2021 20:24

To może i ja dopiszę swoją przygodę.Raz jakaś kobieta zaparkowała swoją landarą w której powinna na siedzeniu sobie taboret postawić pod naszą firmą na dwóch miejscach. Widząc to razem z kumplem zrobiliśmy jej numer. Ja zaparkowałem z jednej strony niemalże lakier w lakier (przy samym wręcz złożonym lusterku) a z drugiej strony koleś w ten sam sposób. Przyleciał szeryf w ciemnych okularach do firmy z krzykiem, że nie ma jak wsiąść i mamy odjechać bo jej się mrożonki zakupione rozmrożą. My strugaliśmy wariata, że nie wiemy czyje to samochody to ona do koleżanki, że wzywa Policję. Koleżanka jej na to, że jest tutaj znak zakazu parkowania co nie dotyczyło samochodów pracowników firmy. Ona biadoliła, że nie ma jak wejść ani z jednej ani z drugiej bo wąsko. Już myślałem, że na upartego wejdzie przez bagażnik ale okazało się, że miała w nim kilka paczek paneli podłogowych więc nie wchodziło to w rachubę. Ona wzięła mrożonki z bagażnika, poszła do biura i zapytała koleżankę czy ma zamrażarkę :lol:
Koleżanka wzięła od niej te mrożonki i włożyła do zamrażarki a my z kolesiem spokojnie piliśmy sobie kawkę i cięliśmy bekę z niej. Ona powiedziała, że poczeka na dole, może wreszcie ktoś przyjdzie. My z kolesiem drugą kawkę, bajer z koleżankami i po godzinie zeszliśmy na dół spokojnie udając się do swoich samochodów. Ona nas zobaczyła i wrzasnęła - to wasze !!! Tak, nasze i proszę więcej tutaj nie parkować a szczególnie nie w taki sposób. Wściekła paniusia w brylach przeciwsłonecznych pojechała z impetem...bez mrożonek Obrazek Obrazek
matizmat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) matizmat » 06.05.2021 20:56

Udało mi się w końcu namówić moją małżonkę na zaszczepienie się :D Wszystko poszło nawet szybko- wczoraj rejestracja, szczepienie za 3 tygodnie Pfizer'em. Jest spora szansa na wyjazd w te wakacje do Chorwacji :mg:
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 06.05.2021 21:10

alechandro napisał(a):To może i ja dopiszę swoją przygodę.Raz jakaś kobieta zaparkowała swoją landarą w której powinna na siedzeniu sobie taboret postawić pod naszą firmą na dwóch miejscach. Widząc to razem z kumplem zrobiliśmy jej numer. Ja zaparkowałem z jednej strony niemalże lakier w lakier (przy samym wręcz złożonym lusterku) a z drugiej strony koleś w ten sam sposób. Przyleciał szeryf w ciemnych okularach do firmy z krzykiem, że nie ma jak wsiąść i mamy odjechać bo jej się mrożonki zakupione rozmrożą. My strugaliśmy wariata, że nie wiemy czyje to samochody to ona do koleżanki, że wzywa Policję. Koleżanka jej na to, że jest tutaj znak zakazu parkowania co nie dotyczyło samochodów pracowników firmy. Ona biadoliła, że nie ma jak wejść ani z jednej ani z drugiej bo wąsko. Już myślałem, że na upartego wejdzie przez bagażnik ale okazało się, że miała w nim kilka paczek paneli podłogowych więc nie wchodziło to w rachubę. Ona wzięła mrożonki z bagażnika, poszła do biura i zapytała koleżankę czy ma zamrażarkę :lol:
Koleżanka wzięła od niej te mrożonki i włożyła do zamrażarki a my z kolesiem spokojnie piliśmy sobie kawkę i cięliśmy bekę z niej. Ona powiedziała, że poczeka na dole, może wreszcie ktoś przyjdzie. My z kolesiem drugą kawkę, bajer z koleżankami i po godzinie zeszliśmy na dół spokojnie udając się do swoich samochodów. Ona nas zobaczyła i wrzasnęła - to wasze !!! Tak, nasze i proszę więcej tutaj nie parkować a szczególnie nie w taki sposób. Wściekła paniusia w brylach przeciwsłonecznych pojechała z impetem...bez mrożonek Obrazek Obrazek

To tak jak na tym filmiku (od 0:54 do 1:27).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2021 21:49

No patrz, czyżby kumpel, który wpadł na ten pomysł oglądał to wcześniej ? Jutro go zapytam :D
Acha, autko szeryfki w brylach nie miało zdalnego sterowania :wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.05.2021 08:12

Po dwóch tygodniach od złożenia pita z rozliczeniem rocznym mam już zwrot podatku na koncie. Szok 8O 8O 8O
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 07.05.2021 08:22

te kiero napisał(a):
Inde napisał(a):Pod firmą mamy parking z wielkim znakiem zakazu wjazdu i informacją, że jest to parking dla pracowników i najemców lokali. (...)

No wiesz co, co za kompletny brak zrozumienia i życzliwości z Twojej strony. Powinieneś jeszcze jej dopłacić po 2zł/h, przeca musiała z buta :wink:

U nas jest podobnie, tylko stawiają na miejsach dla zestawów, a jak wiadomo, kierowcy ich się nie cackają :D

Podobno od sierpnia mają być jacyś parkingowi, co będą mandaty wlepiać i powiększy się strefa + parkomaty. Z drugiej strony tu naprawdę nie ma gdzie parkować. "Centrum" ma zachowany układ urbanistyczny ze średniowiecza. Z jednej strony fajna ciekawostka, a z drugiej zmora bo przecież tu już XXI wiek. Alechandro, Megidh, podobnie właśnie stanąłem :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 07.05.2021 08:49

Kapitańska Baba napisał(a):Po dwóch tygodniach od złożenia pita z rozliczeniem rocznym mam już zwrot podatku na koncie. Szok 8O 8O 8O
U mnie zwykle jak składałam na przełomie luty/marzec (wersja papierowa) to było w ciągu 3-5 dni.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.05.2021 08:51

piekara114 napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):Po dwóch tygodniach od złożenia pita z rozliczeniem rocznym mam już zwrot podatku na koncie. Szok 8O 8O 8O
U mnie zwykle jak składałam na przełomie luty/marzec (wersja papierowa) to było w ciągu 3-5 dni.

To my co roku czekaliśmy koło miesiąca. W tym roku jakoś nie mogłam się zebrać do rozliczenia mimo że miałam bardzo duży zwrot podatku (aż wstyd że tyle leżały te papiery). A tu taka niespodzianka z rana na koncie :wink:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 07.05.2021 09:37

Magda O. napisał(a):Bardzo mi przykro z powodu Waszej straty. Ja wciąż drżę o rodzinę i znajomych, chociaż u nas poważnych przypadków nie było. Oby szczepionki pomogły...

alechandro napisał(a): Niech mi jeszcze raz ktoś walnie tekstem, że pandemia to ściema i niech wrzuci gówna towarzystwa naukowego antyszczepionkowców...sorki ale zagotowałem się.

Masz całkowitą rację. Nie nazywam już tego inaczej jak debilizmem.

Popieram w całej rozciągłości.
Trzeba być debilem, aby negować konieczność szczepień i nie tylko na covid.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 07.05.2021 18:42

Tak w tym roku było wyjątkowo szybko, aż myślałem, że mi się kasa na koncie rozmnożyła, a tu zwrot za PIT po tygodniu :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.05.2021 18:57

Dołączam z ucieszonych ze zwrotu części podatku. :D
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 07.05.2021 19:10

To prawda - my z żoną złożyliśmy PIT 20 marca, a jeszcze przed Świętami Wielkanocnymi przyszedł zwrot :) .

Dostałem awans w pracy. Z jednej strony większa pensja, z drugiej - więcej roboty, ale w sumie chyba pozytywna zmiana :wink: .
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 08.05.2021 08:55

Nefer napisał(a):To prawda - my z żoną złożyliśmy PIT 20 marca, a jeszcze przed Świętami Wielkanocnymi przyszedł zwrot :) .

Dostałem awans w pracy. Z jednej strony większa pensja, z drugiej - więcej roboty, ale w sumie chyba pozytywna zmiana :wink: .

Gratuluję Nefer, gratuluję.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 08.05.2021 11:49

Dziękuję Stefanie. Dziękuję :mrgreen:
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 10.05.2021 09:45

Nie wiem czy to będzie powód do smutku czy radości. Czas pokaże.

Dzisiaj zapłaciłem całość za wynajem domu w Chorwacji. Novasol wymaga dopłaty do całości lub przeniesienia terminu. Jedziemy całą rodziną (10 osób) i decyzja nie była łatwa. Część będzie zaszczepiona ale dzieci niestety nie. Osobiście jestem dobrej myśli. Mam nadzieję że do dnia wyjazdu czyli 26.06 sytuacja się znormalizuje i nie będzie takich utrudnień jak ma to miejsce dzisiaj.
Ostatecznie klamka zapadła i mogę kontynuować pakowanie się :lol:

Pozdrowienia.;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1065
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone