Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 24.04.2021 10:14

...a teraz widzę to na baterie.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.04.2021 10:24

Cieszy i to bardzo powrót córki do treningów. Nareszcie :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 24.04.2021 10:28

fly napisał(a):...czyli jesteś 5 lat za mną, i dzięki mnie kupiłeś ledy które są O.K., bo jednak opinie coś znaczą.
...a prąd w drzwiach masz?
...bo ja miałem tylko odblaski w dolnym rogu drzwi, więc dałem sobie spokój.

:mrgreen: kłaniam się nisko i uniżenie dziękuje Ci za te "dobre" ledy. Zrobiłeś zatem z Chin potęgę :mrgreen:
Luzem prądu w drzwiach nie mam tyle co lusterka i szyby ale nie chciałoby mi się babrać z oświetleniem w drzwiach.

W Toyocie Verso jest patent z oświetleniem w dół w lusterkach ale to beznadziejny patent. Nie oświetla mi pola przy progu to raz, a dwa musiałem odłączyć te maleńkie żaróweczki gdyż jak auto stało 2 tygodnie na kempingu i drzwi były wiele razy otwierane/pozostawione otwarte rozładował się akumulator.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 24.04.2021 11:42

bluesman napisał(a):co-was-dzisiaj-ucieszylo-co-zasmucilo-t13929-15885.html#p2204937
:mrgreen: kłaniam się nisko i uniżenie dziękuje Ci za te "dobre" ledy. Zrobiłeś zatem z Chin potęgę :mrgreen:
Luzem prądu w drzwiach nie mam tyle co lusterka i szyby ale nie chciałoby mi się babrać z oświetleniem w drzwiach.

...nie ma za co...
bluesman napisał(a):W Toyocie Verso jest patent z oświetleniem w dół w lusterkach ale to beznadziejny patent. Nie oświetla mi pola przy progu to raz, a dwa musiałem odłączyć te maleńkie żaróweczki gdyż jak auto stało 2 tygodnie na kempingu i drzwi były wiele razy otwierane/pozostawione otwarte rozładował się akumulator.

...to może dziwić, bo jak otwierasz auto z pilota to rozkładają się lusterka i zapalają się te światełka od spodu w lusterkach zewnętrznych i jest to na czasówce, a nie za każdym razem kiedy otwieram drzwi... ale pewnie co marka/model samochodu to inna konfiguracja tego oświetlenia.
Ostatnio edytowano 24.04.2021 20:34 przez fly, łącznie edytowano 1 raz
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 24.04.2021 13:14

Ucieszyły mnie pierwsze wiosenne porządki w ogródku :)

Bardzo późno w tym roku, ale taka wiosna... Mam nadzieję, że będzie wreszcie ciepło i posiedzimy dłużej, szczególnie wieczorami 8)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.04.2021 18:49

W ubiegły piątek przyjąłem pierwszą dawkę Pfizera. Następnego dnia po szczepieniu zrobiłem 15 km na Szlaku Partyzantów AK w Borach Tucholskich.
Czułem i nadal czuję się świetnie. Kilka miesięcy wcześniej, mieszkając z trzema osobami z Covid-19 nie miałem żadnych dolegliwości, negatywny wynik testu.
Mógłbym się cieszyć...

U najlepszego kolegi z pracy zaczęło się w zeszłym tygodniu od kaszlu i nieco podwyższonej temperatury. W sobotę trafił do szpitala z zapaleniem płuc.
W niedzielę dostał osocze ozdrowieńców. Od wczoraj pod respiratorem. Walczy. :(
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 28.04.2021 19:52

W tym roku hit na plaży plus oczywiście czteropak Żubra.
Załączniki:
E0EnifGXEAwJhAE.jpg
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 28.04.2021 20:47

wikol napisał(a):W tym roku hit na plaży plus oczywiście czteropak Żubra.

Ważne że Ty jesteś zadowolony :D
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 28.04.2021 21:49

wikol
W tym roku hit na plaży

Dawno nie widziałam czegoś tak brzydkiego 8O

walp
U najlepszego kolegi z pracy zaczęło się w zeszłym tygodniu od kaszlu i nieco podwyższonej temperatury. W sobotę trafił do szpitala z zapaleniem płuc.

Trzymam kciuki :?
Znajomy męża - 34-latek - chorował na covid w domu. W sobotę trafił do szpitala (po ponad tygodniu), w poniedziałek zator płucny i niestety, już go nie ma z nami :x Ponoć nie chorował na nic przewlekle.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 28.04.2021 23:23

walp napisał(a):U najlepszego kolegi z pracy zaczęło się w zeszłym tygodniu od kaszlu i nieco podwyższonej temperatury. W sobotę trafił do szpitala z zapaleniem płuc. W niedzielę dostał osocze ozdrowieńców. Od wczoraj pod respiratorem. Walczy. :(

Katerina napisał(a):Trzymam kciuki :?
Znajomy męża - 34-latek - chorował na covid w domu. W sobotę trafił do szpitala (po ponad tygodniu), w poniedziałek zator płucny i niestety, już go nie ma z nami :x Ponoć nie chorował na nic przewlekle.

Przeraża nieprzewidywalność tej zarazy. Nieprzewidywalność i tempo w jakim atakuje organizm. :x
Dobrze, że za jedenaście godzin pierwsza dawka Pfizera.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 28.04.2021 23:50

Bravik
Przeraża nieprzewidywalność tej zarazy. Nieprzewidywalność i tempo w jakim atakuje organizm.

Reguła wydaje się mieć wzór - " na kogo wypadnie, na tego bęc " :roll:
Dobrze, że za jedenaście godzin pierwsza dawka Pfizera.

Zawsze do przodu 8) Miejmy nadzieję, bo przecież wiemy, że jeszcze nic nie wiemy - tak naprawdę.
Ale cieszę się z każdym zaszczepionym :D
ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 29.04.2021 09:40

Katerina napisał(a):walp

Wszędzie takie przykłady, u mnie w pracy Pan, który miał w tym roku iść na emeryturę, cieszył się z tego faktu, niestety nie doczekał, a w tym tygodniu odeszła Jego żona. Ich niepełnosprawny syn wymaga szpitalnej opieki psychiatrycznej... :cry:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 29.04.2021 10:03

ZytaS napisał(a):
Katerina napisał(a):walp

Wszędzie takie przykłady, u mnie w pracy Pan, który miał w tym roku iść na emeryturę, cieszył się z tego faktu, niestety nie doczekał, a w tym tygodniu odeszła Jego żona. Ich niepełnosprawny syn wymaga szpitalnej opieki psychiatrycznej... :cry:

Znam sporo takich sytuacji...niestety w mojej rodzinie także. Ostatnio znajoma zięcia - młoda, zdrowa 25 latka zostawiła dwoje małych dzieci :(
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 29.04.2021 20:28

Kolejny rok za mną. I tylko dylemat - smucić się czy cieszyć? :?: :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2021 20:33

Bravik napisał(a):Kolejny rok za mną. I tylko dylemat - smucić się czy cieszyć? :?: :roll:

100 godina :idea: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1060
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone