Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.04.2021 09:34

wikol napisał(a):
bluesman napisał(a):autko zaczęło nagle ( od 2 miesięcy :) ) zdecydowanie za dużo palić :(

Zacznij od kontroli filtra powietrza.

w marcu wszystko było wymieniane :( olej i wszystkie filtry, nawet sobie zażyczyłem pokazanie starego który był nieźle zabrudzony. Przy samej wymianie nie byłem z uwagi na pandemię :( dotychczas zawsze byłem przy aucie co wykorzystywałem do obejrzenia stanu podwozia. Mogli coś odwrotnie założyć ?
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 17.04.2021 10:04

Ostatnio znowu zacząłem bardziej przeglądać forum w związku ze zbliżającym się urlopem. Niestety to co się dzieje woła o pomstę do nieba... W prawie każdym wątku osobiste przepychanki, dyskusje o pierdołach i ogólnie totalny bałagan i wpisy nie na temat. Ludzie ogarnijcie się!, co to za nasza jakaś cecha narodowa, że każdy jest najlepszy i najmądrzejszy i musi to uzewnętrzniać ?. Warto policzyć do 10 i ochłonąć i skupić się na meritum tematu w którym piszemy. To tak a propos tego wątku, to mnie właśnie smuci.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 17.04.2021 10:59

Gonzales napisał(a):A mnie cieszy że ciągle pada. Takiej pięknej trawy o tej porze roku nie miałem już od wielu lat.
Mogłoby być tylko troszkę cieplej.

Pozdrowienia.;)

Pełna zgoda. Na Mazowszu praktycznie przez całą zimę nie było śniegu. Dobrze więc, że chociaż w ten sposób natura nadrabia zaległości.
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 17.04.2021 19:54

Taki panelik degustacyjny sobie z żonką dziś zrobiliśmy spontanicznie :)
Obrazek
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 18.04.2021 09:44

Bravik napisał(a):
Gonzales napisał(a):A mnie cieszy że ciągle pada. Takiej pięknej trawy o tej porze roku nie miałem już od wielu lat.
Mogłoby być tylko troszkę cieplej.

Pozdrowienia.;)

Pełna zgoda. Na Mazowszu praktycznie przez całą zimę nie było śniegu. Dobrze więc, że chociaż w ten sposób natura nadrabia zaległości.
Jak to nie było 8O u mnie (wschodnie Mazowsze) było bardzo dużo śniegu, od 13.01 przez miesiąc byliśmy zasypani na grubo, potem troszkę ubyło ale do marca się śnieg trzymał.
1618735324426_copy_1620x2160.jpg
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 18.04.2021 11:50

Mazowsze jest dość rozległym województwem, tak na plus minus 250 km z zachodu na wschód. Zachodnie Mazowsze, tam gdzie mieszkam, o takiej zimie mogło tylko pomarzyć. :wink: A i ta ilość śniegu jak na zdjęciach to dla przyrody nie za wielki zapas wody.

To jest dopiero zapas :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.04.2021 12:31

Ucieszył mnie wczorajszy wypad nad jezioro. Dużo ludzi. Widać że sezon już powoli rusza :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.04.2021 06:22

Byłem do kontroli u wracza:) blizna znika, a wycinek okazał się być ok :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.04.2021 07:45

To dobra wiadomość, bo czekanie na takie wyniki jest niefajne....
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.04.2021 08:17

piekara114 napisał(a):To dobra wiadomość, bo czekanie na takie wyniki jest niefajne....

:) cza być pozytywnie nastawionym chociaż pewna nerwowość zawsze jest :(

Dzisiaj zaczął się pierwszy dzień 36 roku z jedną fantastyczną kobietą:) dla niektórych to pewnie będzie dziwne :)
wiem, że są tacy co chwalą się nawet 4 żoną :) Znaczy jestem nienormalny :papa:
Ostatnio edytowano 20.04.2021 08:25 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 20.04.2021 08:23

bluesman napisał(a):
piekara114 napisał(a):To dobra wiadomość, bo czekanie na takie wyniki jest niefajne....

:) cza być pozytywnie nastawionym chociaż pewna nerwowość zawsze jest :(

Dzisiaj zaczął się pierwszy dzień 36 roku z jedną fantastyczną kobietą:) dla niektórych to pewnie będzie dziwne :)
wiem, ze są tacy co chwalili się nawet 4 żoną tu na forum :) Znaczy jestem nienormalny :papa:

Gratulacje i kolejnych co najmniej 36 wspólnych lat!!! (Bo to jest właśnie jak najbardziej słuszne i normalne ) :!: :!: :!:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.04.2021 08:27

Dziękuję :) i chociaż przeciwko sobie, życzę Ci jeszcze kilku dni z minusową temperaturą :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 20.04.2021 08:29

bluesman napisał(a):Dziękuję :) i chociaż przeciwko sobie, życzę Ci jeszcze kilku dni z minusową temperaturą :papa:

Dzięki :smo:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 20.04.2021 10:30

bluesman napisał(a):są tacy co chwalili się nawet 4 żoną tu na forum
Nic na to nie poradzę, że nie odróżniasz prostej informacji od chwalenia się.

A co do normalności:
1 Tm 3 napisał(a):Biskup więc powinien być nienaganny, mąż jednej żony
Na stanowisko biskupa nie pretenduję, a o zwykłych śmiertelnikach ani słowa co do ilości żon. Znaczy neutralnie, znaczy normalnie.
Ale...
mówi się, że pierwsza reakcja jest tą właściwą dla charakteru człowieka.
Twoja pierwsza reakcja na moją obserwację dzieci na/przy drodze była dość ciekawa.
Tak sobie myślę czytając różne nagłówki wiadomości (o różnych biskupach, bo tak mi się o nich zgadało), że może dostrzegłbym jakieś paralele?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.04.2021 11:26

bluesman napisał(a):Dzisiaj zaczął się pierwszy dzień 36 roku z jedną fantastyczną kobietą:) dla niektórych to pewnie będzie dziwne :)

Gratulacje! :D
My też wczoraj świętowaliśmy. U mnie dzisiaj pierwszy dzień 14. roku z moim Mężczyzną :D (Jeśli o formalności chodzi ;), bo tak naprawdę tych lat jest trochę więcej :))
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1055
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone