Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 15.04.2021 11:00

Bravik napisał(a):Ciekawe, ilu z nas i jak długo będzie pamiętać pewne fakty i jakie wnioski oraz decyzje w przyszłości za tym pójdą. :roll: :twisted:

Pamięć statystycznego obywatela sięga do 6 ciu miesięcy wstecz - badania socjologiczne, ale niestety, nie zacytuję źródła, bo mi umknęło.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 15.04.2021 11:07

Katerina napisał(a):
Bravik napisał(a):Ciekawe, ilu z nas i jak długo będzie pamiętać pewne fakty i jakie wnioski oraz decyzje w przyszłości za tym pójdą. :roll: :twisted:

Pamięć statystycznego obywatela sięga do 6 ciu miesięcy wstecz - badania socjologiczne, ale niestety, nie zacytuję źródła, bo mi umknęło.

No to z pamięcią dużo bliżej mi do słonia niż do przeciętnego obywatela. :evil:
Ostatnio edytowano 15.04.2021 17:45 przez Bravik, łącznie edytowano 1 raz
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 15.04.2021 15:00

Starsza córa dziś była w szkole. I jutro też idzie :D Bardzo to cieszy :D
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 15.04.2021 18:42

Co za czasy, żeby się cieszyć, że dziecko do szkoły poszło. :wink:
A córka w ósmej klasie i pewnie tylko dlatego poszła :?:
Moje dzieciaki - siódmoklasistka i drugoklasista licealny nie mają takiego szczęścia.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 15.04.2021 20:18

Nefer napisał(a):Moje dzieciaki - siódmoklasistka i drugoklasista licealny nie mają takiego szczęścia.
Mój też... Rok w domu.... z krótkim 3 tyg. pobytem w murach szkolnych jesienią....
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 15.04.2021 20:36

Córka o dwa tygodnie dłużej chodziła do szkoły niż syn, bo podstawówki później wysłali na zdalne. Ale i tak normalnej nauki było bardzo mało.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 15.04.2021 21:34

U nas nauczyciele zrezygnowali ze sprawdzianów, bo nie mają sensu i są niewiarygodne...
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 15.04.2021 23:16

piekara114 napisał(a):
Nefer napisał(a):Moje dzieciaki - siódmoklasistka i drugoklasista licealny nie mają takiego szczęścia.
Mój też... Rok w domu.... z krótkim 3 tyg. pobytem w murach szkolnych jesienią....

Żal mi tej młodzieży. Lata licealne to chyba najpiękniejszy okres w życiu. Tam spotkałem najfajniejszych ludzi (w tym moją żonę :oczko_usmiech: ) a mury liceum były dla mnie drugim domem...
Ale to było dosyć dawno... Może dzisiaj jest inaczej...
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 16.04.2021 06:15

I mówicie, że dzieci w Polsce mają problemy z nauką i odrabianiem zadań?
default-1617868121-asia-wtf-1.jpg
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 16.04.2021 06:50

Katerina napisał(a):

Z pamięcią to jest tak, że przede wszystkim się pamięta to co chce się zapamiętać.
A to co nie pasuje do naszego obrazu świata, w skali mikro i makro, jest szybko wypierane.
Obojętnie czy zdarzyło się to pół roku czy dziesięć lat temu.

Temat wyrwy w kształceniu młodzieży to niestety dramat.
Ale z drugiej strony. Większość i tak niewiele uczyła się przed pandemią.
Pandemia natomiast pokazała, że istnieje grupa (wcale nie pomijalnie mała) rodziców dla których szkoła to tylko przechowalnia dla dzieci między 7 a 17.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 16.04.2021 10:03

piekara114 napisał(a):U nas nauczyciele zrezygnowali ze sprawdzianów, bo nie mają sensu i są niewiarygodne...

U moich dzieci sprawdziany są, niektóre naprawdę bardzo trudne (zwłaszcza u syna z matematyki i geografii - ma rozszerzone m.in. te przedmioty).
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.04.2021 10:06

Nefer napisał(a):Co za czasy, żeby się cieszyć, że dziecko do szkoły poszło. :wink:
A córka w ósmej klasie i pewnie tylko dlatego poszła :?:
.

Tak. Mieli omawiany egzamin próbny z polskiego. Dziś będą też w szkole powtarzać również z polskiego. A w przyszłym tygodniu znowu piszą egzaminy próbne więc też będzie bywać w szkole. Jak Ona się cieszy z tych wizyt :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.04.2021 07:37

autko zaczęło nagle ( od 2 miesięcy :) ) zdecydowanie za dużo palić :(
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 17.04.2021 09:12

bluesman napisał(a):autko zaczęło nagle ( od 2 miesięcy :) ) zdecydowanie za dużo palić :(

Zacznij od kontroli filtra powietrza.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 17.04.2021 09:18

A mnie cieszy że ciągle pada. Takiej pięknej trawy o tej porze roku nie miałem już od wielu lat.
Mogłoby być tylko troszkę cieplej.

Pozdrowienia.;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1054
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone