Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 07.04.2021 19:48

labusm napisał(a):
ZytaS napisał(a):Dzisiejszy wynik wymazu :(

Czyli kwarantanna / odosobnienie, ale z drugiej strony będziesz mogła więcej czasu poświęcić na szukanie odpowiedzi w zagadkach , potem je zadawać, znowu szukać i zgadywać :)

A tak poważnie to trzymaj się :papa:

Dziękuję serdecznie, wierzę, że będzie dobrze, niestety mamy izolację domową całą rodziną :roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.04.2021 06:29

Zasypało nas na biało :(
Odważny jesteś :) ja nie lubię kredytów :)
ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 08.04.2021 08:08

A u nas drugi dzień izolacji :( Dobrze, że chociaż strażnicy sympatyczni :wink:

kotek1.JPG

kotek2.JPG

Jeszcze skanowanie twarzy :)

kotek3.JPG

no bo szef czuwa :wink:

mewa.JPG
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 08.04.2021 08:24

piekara114 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
marze_na napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Wyrok na 30 lat podpisany wczoraj
Z ciekawości zapytam - jaka marża przy oprocentowaniu?
Marża 2,15%
Wibor 0,25%
WIBOR teraz super niski, ale pewnie w ciągu roku, dwóch zacznie rosnąć, a z nim i rata.... Ja mam kredyt z WIBOR3M (jak brałam wynosił 6,3%), co jest o tyle fajne, że szybko widać było spadek rat... teraz chyba dają kredyty na WIBOR6M, więc teraz lepiej, bo dłużej niższa rata??
Jeśli mogę coś podpowiedzieć: jak masz ratę 1350, wpłacaj na rachunek 1400 czy 1500 plus jakieś nadwyżki, odłożysz i będziesz mieć bufor, pod kątem bezpieczeństwa finansów warto mieć zabezpieczenie o równowartości min. 3-5 rat (w zależności od wysokości raty, dochodów i wydatków stałych), wtedy jak coś się dzieje większego to spokojnie 3/5 rat "same się spłacą"....

WIBOR przeliczany co pół roku.
Rata 1170 a wpłacać zamierzamy od 1500 w górę
Bufor w postaci gotówki już jest na koncie od dawna, styknie na jakieś 1,5 roku w razie czego :wink: Nie wyobrażam sobie po zaciągnięciu krechy zostać z zerowym kontem. Prace mamy w miarę stabilną. Aśka branża medyczna, ja transport
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 08.04.2021 09:28

bluesman napisał(a):Odważny jesteś :) ja nie lubię kredytów :)

Bo stary jesteś :D

piekara114 napisał(a): Czasami nie ma wyjścia... mi aż tak nie przeszkadzają.... A karta kredytowa to też kredyt....

Konieczność to jedno a drugie to pokoleniowa zmiana mentalności.
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 08.04.2021 13:22

Szczepienie 11.05 więc druga dawka pod koniec czerwca a wyjazd 12.07....
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.04.2021 13:33

Dzień buractwa w firmie: bo ja tu wydałem 100tysPLN to mogę wszystko.

Jest wiele stron gdzie można pisać opinie o firmach, a przydałaby się jedna strona, gdzie pracownicy mogą opisać buractwo, chamstwo i prostactwo klienteli, którzy wydali kasę i myślą, że są bogami.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.04.2021 14:06

yanek37 napisał(a):Szczepienie 11.05 więc druga dawka pod koniec czerwca a wyjazd 12.07....
To masz luz sytuację.
Ja powoli myślę czy terminu urlopu nie przesunąć na sierpień, wtedy jest szansa na szczepienie i zaświadczenie, no i wyjazd gdzie chcę... Tylko przestój lipcowy w firmie mnie trzyma, a chodzenie wtedy do pracy to zgroza.... No i tak głupio w sierpniu urlop i po miesiącu kolejny.....
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 08.04.2021 22:20

Syn dziś skończył 18 lat.
Chyba się cieszę, ale widać po dziecku jak się starzeję.
Jeszcze wczoraj byłem piętro niżej w pokoleniach.
PS. Jak zda prawo jazdy to jeszcze jeden kierowca na pokładzie do cro.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 08.04.2021 23:07

te kiero napisał(a):Dzień buractwa w firmie: bo ja tu wydałem 100tysPLN to mogę wszystko.

Jest wiele stron gdzie można pisać opinie o firmach, a przydałaby się jedna strona, gdzie pracownicy mogą opisać buractwo, chamstwo i prostactwo klienteli, którzy wydali kasę i myślą, że są bogami.

To samo było jak sąsiad przyjechał nową kia ...i pyta się kiedy zmieniam samochód...a po co
...będzie żle wyglądał koło twojego :lol:
....właśnie przyjechał kolega nowym suwem BMW ...forsy ma jak lodu...ale to nigdy nikomu nie powiedział coś na temat zmiany
....to mu odpowiedziałem, że od dzisiaj parkuję koło suwa :oczko_usmiech:
...strasznie był zdziwiony 8O :lol:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.04.2021 07:27

labusm napisał(a):Syn dziś skończył 18 lat.
Chyba się cieszę, ale widać po dziecku jak się starzeję.
Jeszcze wczoraj byłem piętro niżej w pokoleniach.
PS. Jak zda prawo jazdy to jeszcze jeden kierowca na pokładzie do cro.
No gratulacje. My świętowaliśmy w połowie lutego i to podwójnie, bo w poniedziałek zdał prawko za pierwszym razem, a kolejnego dnia miał właśnie urodziny.
U nas na pokładzie będzie już trzeci kierowca, tylko nie wiem czy dostąpi łaski zasiadania za kierownicą :roll:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 10.04.2021 23:34

piekara114 napisał(a):U nas na pokładzie będzie już trzeci kierowca, tylko nie wiem czy dostąpi łaski zasiadania za kierownicą :roll:

Panie, jak się dostać do.....
Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.
Dostąpić mu łaski i pilnować. Opłaci się z czasem.
croner
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croner » 10.04.2021 23:40

krutom napisał(a):Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.
Dostąpić mu łaski i pilnować. Opłaci się z czasem.

"Ot i mądrego warto posłuchać"...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.04.2021 07:05

jak i wczoraj tak i dziś kolejne kilometry zostaną doliczone :) mały minus 35km będzie z potężnym wiatrem w twarz jak i wczoraj :( Natomiast powrót to bajka, średnio 35 km/h. Dobrze, że zmieniłem małżonce duża tarczę z przodu na 46t bo by się bidulka zakręciła :papa:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 11.04.2021 12:39

Jak się cieszę. Córcia wynik testu- negatywny. Ale sie bałam od wczoraj
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1052
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies