Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 19.03.2021 16:35

Możesz pokazać pismo.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.03.2021 16:40

fly napisał(a):Możesz pokazać pismo.

W jakim celu?
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.03.2021 16:41

anakin napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):Słońca? Brak. Śniag padał dziś kilka razy :mrgreen:

Nie mówiłem, że nie padał. :oczko_usmiech:

Nie mówiłeś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 19.03.2021 16:42

Ludzka ciekawość.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.03.2021 16:51

fly napisał(a):Ludzka ciekawość.

Jest tam zbyt wiele danych wrażliwych - dane, adresy, nazwiska więc nie wkleję.
Ale dla zaspokojenia ciekawości przepiszę co mogę:

Zgodnie z art. 8 Kodeksu Postępowania w Sprawach o Wykroczenia i w związku z art. 16par.2 KPK uprzejmie informuję, że po przeprowadzeniu czynności wyjaśniających w niezbędnym zakresie, w sprawie popełnionego w dniu ....... wykroczenia z art. 92 par. 1KW w której pani jest pokrzywdzona/zawiadamiająca, sprawca wykroczenia ............. został ukarany grzywną w drodze mandatu karnego nałożonego na podstawie art. ...... kodeksu postępowania w sprawach o wykroczenia.
Notatka ze zdarzenia dostępna jest ...i tu adres KMP
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 19.03.2021 17:05

...spodziewałem się że koleś/obwiniony się wyłga twierdząc iż np. wiózł/przywiózł jakąś osobę niepełnosprawną, a Ciebie policja zbyła jakimś tam...etc.
Gratulacje
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.03.2021 17:12

fly napisał(a):...spodziewałem się że koleś/obwiniony się wyłga twierdząc iż np. wiózł/przywiózł jakąś osobę niepełnosprawną, a Ciebie policja zbyła jakimś tam...etc.
Gratulacje

Dzięki :smo:
Nie zbyła choć przesłuchujący mnie powiedział, że skuteczniej jest wołać Policję niż samemu dokumentować zdarzenie. Ale wiesz jak jest....zanim radiowóz dojedzie to obwiniony odjedzie i po temacie :cry:
Przed powiadomieniem Policji poinformowałam najpierw pracodawcę obwinionego - gdyż podróżował oklejonym służbowym samochodem, z informacją, że zgłaszam sprawę na Policję. Prezes Firmy odpisał bardzo grzecznie że zwrócił uwagę kierowcy i że jest za tym aby temat przekazać w ręce Policji co jak widać skutecznie uczyniłam. Nie spodziewałam się, że osiągnę cel a tu taka niespodzianka przy piątku :D Warto było poświęcić czas na pisanie i przesłuchanie :D
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 19.03.2021 17:12

I bardzo dobrze. Koperta to koperta miejsce do parkowania dla osób niepełnosprawnych. Skoro bydło i wszelakie cwaniactwo nie przestrzega kodeksu drogowego i norm społecznych to jedyną metoda wychowania jest skuteczna kara. Kto ponosi odpowiedzialność za wychowanie tego bydła ano ich Rodzice.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 19.03.2021 17:32

Ural napisał(a):I bardzo dobrze. Koperta to koperta miejsce do parkowania dla osób niepełnosprawnych. Skoro bydło i wszelakie cwaniactwo nie przestrzega kodeksu drogowego i norm społecznych to jedyną metoda wychowania jest skuteczna kara. Kto ponosi odpowiedzialność za wychowanie tego bydła ano ich Rodzice.

...nieuchronność od kary za dokonane przewinienia, to jest to co wpaja się w Norwegii już dzieciom w przedszkolu, i póżniej są wyniki(patrz statystyki wypadków).
Bezmózgowi nazwaliby koleżankę m/in. konfidentem a czyn donosicielstwem...ale jak ma być lepiej jeśli sami nie będziemy sprzątać wokoł siebie?
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.03.2021 17:38

fly napisał(a):...nieuchronność od kary za dokonane przewinienia, to jest to co wpaja się w Norwegii już dzieciom w przedszkolu, i póżniej są wyniki(patrz statystyki wypadków).
Bezmózgowi nazwaliby koleżankę m/in. konfidentem a czyn donosicielstwem...ale jak ma być lepiej jeśli sami nie będziemy sprzątać wokoł siebie?

Mieszkam w Polsce ale dokładnie tego uczę swoje córki. I chyba działa bo trzymały za mnie kciuki jak byłam przesłuchiwana :smo:
A Ci co nazwą mnie donosicielem - to ich problem, nie mój :D
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 19.03.2021 18:09

piekara114 napisał(a):Zdrowia dla swatowej.

Wielkie dzięki. Szczerze mówiąc rodzina już postawiła na niej krzyżyk. Ale cuda się zdarzają.

Pozdrowienia.;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.03.2021 22:56

Zmarł Adam Zagajewski :(

Poeta, w młodości mieszkający w Gliwicach, absolwent "mojego" liceum...

[*]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.03.2021 22:27

dzień bez lansu dzień stracony :(
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.03.2021 23:22

bluesman napisał(a):dzień bez lansu dzień stracony :(

Taka wieczorna, złota myśl :?: :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2021 08:24

Kapitańska Baba napisał(a):Jest tam zbyt wiele danych wrażliwych

Nie ma czegoś takiego jak "dane wrażliwe"...ale są "szczególne kategorie danych osobowych".
Poza tym "adresy, nazwiska" nie należą do szczególnych kategorii danych osobowych.

Habanero napisał(a):nic Ci nie pasuje, bo to zwykła grypa i każdy musi ją przejść.

:lol: :lol: :lol:
Ostatnio edytowano 23.03.2021 09:48 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1047
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone