Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 18.03.2021 19:17

maslinka napisał(a):

Najdziwniejsze jest to, że zachorowali również nauczyciele zaszczepieni (jedną dawką Astry), tylko mają łagodniejsze objawy :?

Nie widzę w tym nic dziwnego, szczepionki przecież nie chronią przed zakażeniem w ogóle, tylko właśnie przed cięższym przebiegiem. W moim otoczeniu jest kilka osób, które zachorowały po jednej dawce( i to niekoniecznie Astry) :?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 18.03.2021 19:22

To ta koleżanka coś słaba była jeszcze przed szczepeniem, no chyba że jest tym wyjątkiem z wyjątkow poniżej promila (0.00004%) chorych co przechodzą ciężko.

Dziś coś wspomniano, że osoby, które nie stawia się za szczepienie AZ po ustaleniu terminu wylądują na końcu kolejki i nie będą mogli szczepić się w standardowych grupach... Ciekawe....
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 18.03.2021 19:23

ruzica napisał(a):
maslinka napisał(a):Najdziwniejsze jest to, że zachorowali również nauczyciele zaszczepieni (jedną dawką Astry), tylko mają łagodniejsze objawy :?
Nie widzę w tym nic dziwnego, szczepionki przecież nie chronią przed zakażeniem w ogóle, tylko właśnie przed cięższym przebiegiem. W moim otoczeniu jest kilka osób, które zachorowały po jednej dawce( i to niekoniecznie Astry) :?

U mnie też była chora, pielęgniarka epidemiologiczna.... Robiła wymazy na co dzień
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 18.03.2021 20:01

maslinka napisał(a):Niestety, zamknięcie klas 1-3 w tym momencie to jedyna możliwa decyzja. W szkole, w której pracuję, zdecydowana większość nauczycieli 1-3 ma covida :( Nie ma kto uczyć...

Podobnie jest w innych gliwickich szkołach.

Najdziwniejsze jest to, że zachorowali również nauczyciele zaszczepieni (jedną dawką Astry), tylko mają łagodniejsze objawy :?

W przedszkolu, w którym pracuje żona, zostały tylko dwie grupy. Nauczycielki albo na izolacji, albo na kwarantannie. I też mimo szczepień pierwszą dawką. :roll:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 19.03.2021 10:42

sito_zabrze napisał(a):[list=][/list]
sito_zabrze napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Dobry news w Nowym Roku :lol:

Dostaliśmy pozwolenie na budowę i to przed terminem 65 dni :twisted: :mg: :oczko_usmiech: :devil: :hearts:

Gratulacje!!!!!!
To chwila jak się uprawomocni i do dzieła!!!!

Uprawomocni się za parę dni bo decyzja szła do nas tydzień :mrgreen:

Zostają tylko dwa problemy . Kredyt i ogrzewanie. W ogrzewanie im dłużej się zagłębiam tym jestem glupszy.... No i te normy :roll: Jako mieszkaniec od zawsze bloku chciałem mieć jak w mieszkaniu, czysto i żadnej kotłowni. Niestety prądem grzać nie mogę bo zużycie by było za duże, gazu na działce nie ma, zostaje kocioł na pellet albo pompa ciepła....

Decyzja uprawomocniona.
Dom zamówiony ,zaliczka wpłacona....
Zostaje modlitwa o kredyt , chociaż zdolność mamy z lekkim zapasem :mrgreen:

Kredyt przyznany dwa dni temu....
Początek budowy plus minus połowa czerwca 8O :mrgreen: :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.03.2021 10:45

sito_zabrze napisał(a):Kredyt przyznany dwa dni temu....
Początek budowy plus minus połowa czerwca 8O :mrgreen: :oczko_usmiech:

No to....... cierpliwości i żelaznych nerwów życzę :mrgreen: :mrgreen: :smo:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.03.2021 12:09

Szwy ściągnięte :) wyrok brzmi rower delikatnie za miesiąc, wycieczki z plecakiem półtora miesiąca, ćwiczenia mięśni brzucha min. 2 miesiące ... cieszyć się czy nie ?
Dietę mogę zakończyć.
Lans ? cały czas i wciąż mogę :mrgreen: ale nie biorę przykładu :)
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 19.03.2021 13:40

Właśnie dowiedziałem się że teściowa córki która przez półtora tygodnia była w śpiączce farmakologicznej pod respiratorem (lekarze dawali jej 10% szans) została wybudzona i będzie żyć.
Nie lekceważcie tej choroby bo nie każdy przechodzi ją lekko albo bezobjawowo.

Pozdrowienia.;)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 19.03.2021 15:35

Zdrowia dla swatowej.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.03.2021 15:58

Właśnie odebrałam pismo z Policji - już dawno nic tak mnie nie ucieszyło. :hearts:
Mój donos został rozpatrzony - ja byłam przesłuchana, osoba która popełniła wykroczenie również - i została ukarana mandatem karnym.
Przywróciło mi to wiarę że warto było pochylić się nad tematem. A oskarżony - cóż....mam nadzieję że odechce Mu się parkowania na niebieskich kopertach :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.03.2021 16:13

Kapitańska Baba napisał(a):A oskarżony - cóż....mam nadzieję że odechce Mu się parkowania na niebieskich kopertach :D

Obwiniony. :wink:

Cieszy coraz więcej słońca.
Byle do wiosny. :D
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.03.2021 16:15

anakin napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):A oskarżony - cóż....mam nadzieję że odechce Mu się parkowania na niebieskich kopertach :D

Obwiniony. :wink:

Cieszy coraz więcej słońca.
Byle do wiosny. :D

Słońca? Brak. Śniag padał dziś kilka razy :mrgreen:

Obwiniony? OK, zapamiętam :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.03.2021 16:19

Kapitańska Baba napisał(a):Słońca? Brak. Śniag padał dziś kilka razy :mrgreen:

Nie mówiłem, że nie padał. :oczko_usmiech:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 19.03.2021 16:26

Kapitańska Baba napisał(a):Właśnie odebrałam pismo z Policji - już dawno nic tak mnie nie ucieszyło. :hearts:
Mój donos został rozpatrzony - ja byłam przesłuchana, osoba która popełniła wykroczenie również - i została ukarana mandatem karnym.
Przywróciło mi to wiarę że warto było pochylić się nad tematem. A oskarżony - cóż....mam nadzieję że odechce Mu się parkowania na niebieskich kopertach :D

...oczywiście policja nie omieszkała Cię o tym powiadomić, mam na myśli jak ukarała tą osobę za to wykroczenie?
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.03.2021 16:29

fly napisał(a):...oczywiście policja nie omieszkała Cię o tym powiadomić, mam na myśli jak ukarała tą osobę za to wykroczenie?

Osoba została ukarana mandatem karnym - nie wiem jakiej wysokości ale mam nadzieję, że z górnej półki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1046
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone