Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.03.2021 21:59

Zasmuciło - że nam w województwie obostrzenia przywracają.
Ucieszyło - przypomniałam sobie, że przecież odzwyczaiłam się od chodzenia do galerii handlowych, więc dla mnie pozostaje bez zmian.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.03.2021 22:57

Ucieszył mnie świetny odcinek Roberta Makłowicza - z promu do Szwecji i ze Sztokholmu, który kiedyś zrobił na mnie duże wrażenie.

Polecam :D:

Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.03.2021 23:30

maslinka
Ucieszył mnie świetny odcinek Roberta Makłowicza

Ucieszyła mnie radość R.M. z tego, że jak za czasów PRL, jest znowu za granicą :D
No i ta polędwica :P
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.03.2021 23:34

Katerina napisał(a):Ucieszyła mnie radość R.M. z tego, że jak za czasów PRL, jest znowu za granicą :D

Jego radość była wspaniała :lol:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 06.03.2021 09:05

maslinka napisał(a):Ucieszył mnie świetny odcinek Roberta Makłowicza - z promu do Szwecji i ze Sztokholmu, który kiedyś zrobił na mnie duże wrażenie.

Polecam :D:

...mam nadzieje że już wkrótce.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 06.03.2021 09:23

Urlop czas zacząć :D .
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 06.03.2021 10:55

maslinka napisał(a):Ucieszył mnie świetny odcinek Roberta Makłowicza - z promu do Szwecji i ze Sztokholmu, który kiedyś zrobił na mnie duże wrażenie.

Oj łezka się w oku zakręciła. Dawno temu (w okresie studenckim) jeździłem do Szwecji do pracy. Płynęło się promem do Nynäshamn i stamtąd rzut beretem do Sztokholmu gdzie mieszkałem i pracowałem. W sumie spędziłem tam ponad rok a że prace miałem w bardzo różnych miejscach poznałem Sztokholm i okolice "od podszewki". Piękny kraj z dziewiczą przyrodą i piękną stolicą nazywaną Wenecją północy.
Od wielu lat obiecuję planuję powrót "na stare śmieci" ale do tej pory jakoś schodziło. Ale teraz chyba nie wytrzymam i niebawem ruszę w ślad za Robertem.

Nawiasem mówiąc jako mój "tylko trochę " dalszy sąsiad mógł dać mi znać że jedzie i zabralibyśmy się razem :lol: :lol: :lol:

Pozdrowienia.;)
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 06.03.2021 22:29

maslinka napisał(a):Ucieszył mnie świetny odcinek Roberta Makłowicza ..

Przejście Pana Roberta na pełną niezależność wyszło na dobre.
Nikt nic nie narzuca, nie kreśli ram. Pan Robert robi co chce, mówi co chce, ...czasem gotuje co chce. :lol:
I tak jest najlepiej.

Śledzę kanał na YT od pandemicznej podróży do CRO.
Odcinki z Pelješaca, Splitu (głosowanie i nie tylko), karpiowa i destylatowa Baranija - świetne.
Tego luzu nie było w produkcjach dla telewizji. ... No jakiś tam był, ale nie taki.
Polecam jesienne odcinki po Polsce (Mazowsze, Wrocław, Poznań).
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.03.2021 22:32

krutom napisał(a):Polecam jesienne odcinki po Polsce (Mazowsze, Wrocław, Poznań).

Oglądałam wszystkie :mrgreen: To teraz nasza piątkowa tradycja 8)
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 07.03.2021 09:21

maslinka napisał(a):
krutom napisał(a):Polecam jesienne odcinki po Polsce (Mazowsze, Wrocław, Poznań).

Myślę, że swoim letnim cyklem z Chorwacji, pan Robert zdobył wielu subskrybentów na naszym forum :D
Też śledzę na bieżąco :wink:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 07.03.2021 09:40

Po którymś z odcinków RM (5. Wokół Orebića)

(piąta minuta)
zapytałem mojego "Konobiarza" czy zrobi mi takie coś w następnym sezonie.

Zdziwił się deczko i odpisał:
Bernard z konoby Roko napisał(a):Bogdan. 5m from the sea Veal liver ?????
Znaczy, będę musiał - pewnego sezonu - znowu odwiedzić południe.
A chętnie bym spróbował, bo dobra wątróbka stoi wysoko w naszym menü.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 07.03.2021 11:31

maslinka napisał(a):

... nasza również :D

Doskonale pamiętam odcinek pierwszy, który zaczął się w czerwcu i od tej pory śledziliśmy po kolei wszystkie :oczko_usmiech:

Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 07.03.2021 17:28

Spośród wszystkich polskich celebrytów, kucharzy, krytyków kulinarnych, miłośników dobrego jedzenia, podróżników zdecydowanie wyróżniam tylko jednego - Roberta Makłowicza. Jego filmy okraszone wstawkami historycznymi, podróżniczymi, dowcipem oglądam z wielkim zainteresowaniem. Niebawem kolejny odcinek ze Szwecji.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 07.03.2021 18:29

maslinka napisał(a):

Mamy to samo weekend zaczynamy od odcinka Pana Roberta. Najgorszy odcinek to jak niedźwiedź kład się do gawry ;)
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 08.03.2021 01:26

mchrob napisał(a):
maslinka napisał(a):

Mamy to samo weekend zaczynamy od odcinka Pana Roberta. Najgorszy odcinek to jak niedźwiedź kład się do gawry ;)

Faktycznie, z tym niedźwiedziem przesadził. :oczko_usmiech:
Za to odcinki przedświąteczne z nieoczywistych zakątków Krakowa były fajne.
Szkoda, że na Kleparzu w Winniczku można było spokojnie zrobić zakupy, a teraz trzeb stać w kolejce niezależnie od pory dnia i dnia samego.
Dotyczy to także budki węgierskiej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1043
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone