Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 10.02.2021 23:25

marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):Już czekam na relację

Nie przewiduję takowej :smo:.

...no widzisz myszko ...teraz już... relacji ciężko się doczekać :wink:
..na pocieszenie :oczko_usmiech: :smo:

20140803102843 (1).jpg
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.02.2021 23:27

Kupiliśmy podobny kociołek w prezencie moim rodzicom. Wiosną mamy nadzieję jeść z niego pieczonki, zwane, w niektórych rejonach Jury Krakowsko-Częstochowskiej, duszakami 8) Jeśli nas oczywiście zaproszą ;)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 10.02.2021 23:32

maslinka napisał(a):Kupiliśmy podobny kociołek w prezencie moim rodzicom. Wiosną mamy nadzieję jeść z niego pieczonki, zwane, w niektórych rejonach Jury Krakowsko-Częstochowskiej, duszakami 8) Jeśli nas oczywiście zaproszą ;)

....tak sobie czytam i mi ślinka cieknie ...chyba tez zakupię taki kociołek...
...to będzie jakaś odskocznia od tego grilla :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 11.02.2021 08:28

mervik napisał(a):
marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):Już czekam na relację

Nie przewiduję takowej :smo:.

...no widzisz myszko ...teraz już... relacji ciężko się doczekać :wink:
Mam nadzieję, że Marzenka ma niepożądane skutki uboczne zimy :roll:
i relacja jednak będzie :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.02.2021 08:36

:) :) :)

Sypie :) i to mię baardzo cieszy, im gorzej tym lepiej :papa:

p.s. lubię wykorzystywać te 4 kopytka :) tam gdzie jeździmy biegać na nartach byle kto z rejestracją zaczynająca się na "W" nie wjedzie, niestety brakuje wyobraźni, a to są niby niewielkie (prawie 1000m) ale jednak góry. Skąd takie twierdzenie ? czterokrotnie widzieliśmy stojące (blokujące wjazd i zjazd) i nie mogące dalej jechać auta właśnie z takimi rejestracjami 8O Trzeba odrobinę wyobraźni, na zdjęciu podjazd na Obidzę momentami nachylenie to 24% zimą bez co najmniej łańcuchów lub napędu 4x4 nie ma mowy o wjeździe.
Niestety raz chcąc zjechać czekałem 10 minut jak rozkoszny pan założy łańcuchy czego w końcu nie umiał zrobić a i nieco się usunąć też nie zamierzał ! W końcu zaryzykowałem ew. wpadnięcie w rów.

1.jpg
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 11.02.2021 09:00

Niestety kociołkowanie trochę odsunie się w czasie bo:

Znowu czeka mnie dobra godzinka machania łopatą :cry: :cry: :cry:

Pozdrowienia.;)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.02.2021 09:07

maslinka napisał(a):Kupiliśmy podobny kociołek w prezencie moim rodzicom. Wiosną mamy nadzieję jeść z niego pieczonki, zwane, w niektórych rejonach Jury Krakowsko-Częstochowskiej, duszakami 8) Jeśli nas oczywiście zaproszą ;)
8O 8O W rejonie Jury mieszkałam i pierwszy raz z taką nazwą się spotykam. U nas zawsze pieczone się mówiło.
PS. Kociołek też mamy, ale na jego użycie trzeba więcej czasu, więc ostatnio prawie był nie używany.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.02.2021 15:33

piekara114 napisał(a):
8O 8O W rejonie Jury mieszkałam i pierwszy raz z taką nazwą się spotykam. U nas zawsze pieczone się mówiło.
PS. Kociołek też mamy, ale na jego użycie trzeba więcej czasu, więc ostatnio prawie był nie używany.

W okolicach Ogrodzieńca (stamtąd pochodzi mój tata) mówiło się duszaki 8)
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 11.02.2021 19:27

A u mnie w mojej części Jury ( dawne woj Częstochowskie) mówi się pieczonki. I robi się pieczonki. I je się pieczonki ;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 11.02.2021 19:31

labusm napisał(a):A u mnie w mojej części Jury ( dawne woj Częstochowskie) mówi się pieczonki. I robi się pieczonki. I je się pieczonki ;)

Wiem, wiem :) Do Poraja jeździłam w dzieciństwie i wczesnej młodości ;) Moja dobra koleżanka miała tam babcię.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 11.02.2021 21:28

Mnie dziś ucieszył wynik testu i potwierdzenie zarejestrowania na szczepienie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.02.2021 12:11

Słońce wyszło. :D
I to minus siedem już jakieś inne niż rano ( tym bardziej, że rano było -12) . :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.02.2021 10:58

:mrgreen: "Ja całe swoje oszczędności lokuje w alkohol - bo jest najwyżej oprocentowany "
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 14.02.2021 21:28

bluesman napisał(a)::mrgreen: "Ja całe swoje oszczędności lokuje w alkohol - bo jest najwyżej oprocentowany "

Już od dawna bluesman podejrzewałem Ciebie, że masz skłonności czy jak to inaczej nazwać ciągoty do alkoholu. Twoje wypowiedzi często są nie zrozumiałe dla ogółu forum. Trzeba coś z tym zrobić bo lokowanie oszczędności w alkohol nie jest dobrym rozwiązaniem. Może by tak do klubu AA. Co prawda to nie PCK ale zawsze. :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.02.2021 08:02

Ural napisał(a):
bluesman napisał(a)::mrgreen: "Ja całe swoje oszczędności lokuje w alkohol - bo jest najwyżej oprocentowany "

Już od dawna bluesman podejrzewałem Ciebie, że masz skłonności czy jak to inaczej nazwać ciągoty do alkoholu. Twoje wypowiedzi często są nie zrozumiałe dla ogółu forum. Trzeba coś z tym zrobić bo lokowanie oszczędności w alkohol nie jest dobrym rozwiązaniem. Może by tak do klubu AA. Co prawda to nie PCK ale zawsze. :papa:

Coś bym Ci napisał ale tego nie zrobię :) Pan Anakin czuwa :P polecam natomiast lepsze okulary i czytanie ze zrozumieniem :) Patrząc na to co piszesz mogę się zastanawiać co palisz :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1037
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone