Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.02.2021 13:42

Habanero napisał(a):Jak można mieć jakiekolwiek roszczenia w tak cudownym zawodzie :roll: , nie pojęte,... chyba im się w d... poprzewracało :evil:

Też tak myślę.
P.S.
Mam w rodzinie trzech nauczycieli. Co prawda jeden emerytowany - moja mama, ale dwoje czynnych. Tak czasami dyskutujemy.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 09.02.2021 13:51

tami72 napisał(a)::papa: widze krajana...pozdrawiam..

Pozdrawiam również. W sumie Dirndl jest nawet podobny do stroju Kaszubskiego :wink:

:papa:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 09.02.2021 22:09

..jakie było moje zaskoczenie 8O :evil: ...kiedy doszedłem do garażu...sąsiad otworzył garaż i śnieg zgarnął pod moje i sąsiada drzwi
..no cóż ...wjazd do garażu zajmie mu ... z godzinkę ... :oczko_usmiech:

...a kartka na jego drzwiach głosiła...zrób to jeszcze raz...to wyjazd z garażu zajmie ze dwie godziny :wink:
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 09.02.2021 22:27

Inde napisał(a):
tami72 napisał(a)::papa: widze krajana...pozdrawiam..

Pozdrawiam również. W sumie Dirndl jest nawet podobny do stroju Kaszubskiego :wink:

:papa:

Nothing compares to strój kaszubski :lol: :D :lol:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 10.02.2021 08:09

Spełnione marzenie: kupione wypasione trekkingi i to z rabatem 200zeta :D
tak się cieszyłem, że noga depnęła na drodze i mandat 200zeta :(
w sumie wyszedłem na zero :mrgreen: :oczko_usmiech: :wink:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 10.02.2021 08:18

te kiero napisał(a):Spełnione marzenie: kupione wypasione trekkingi

Możesz napisać co wybrałeś? Mężowe buty już ledwo dyszą, a że planujemy dłuższy górski wypad to rozglądamy się za czymś nowym.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 10.02.2021 18:15

Przesyłki dotarły 8). Można planować :hearts:.

20210210_173918.jpg
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.02.2021 18:44

marze_na napisał(a):Przesyłki dotarły 8). Można planować :hearts:.

Cortinka :hearts: :hearts: :hearts:
Już czekam na relację :oczko_usmiech:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 10.02.2021 18:59

te kiero napisał(a):Spełnione marzenie: kupione wypasione trekkingi i to z rabatem 200zeta :D
tak się cieszyłem, że noga depnęła na drodze i mandat 200zeta :(
w sumie wyszedłem na zero :mrgreen: :oczko_usmiech: :wink:

... tak się dzieje.. jak wkłada się... ciężkie buty :wink: :D
...ja jak kupiłem samochód...też tak się cieszyłem ,że mi opuścił z ceny...
..po przejechaniu 10 km już mi ten uśmiech zmalał...300zł mniej w portfelu ...a o punktach karnych już nie wspomnę :oczko_usmiech:
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 10.02.2021 19:53

A ja dzisia w końcu (planowałem to od kilku lat ale jakoś schodziło :D ) zanabyłem kociołek mysliwski.
Ot taki: https://tadar.pl/kociolek-mysliwski-konighoffer-8-litrow-zeliwny-5903313401098.
Miejsce na ognisko zrobiłem na ogrodzie w ubiegłym roku i teraz tylko powstrzymuję cieknącą mi już ślinkę :lol:
Mam nadzieję że zima się skończy niebawem :?:

Pozdrowienia.;)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 10.02.2021 20:17

Fajny kociołek też planuję taki zakupić. Taka tam atrakcja do biesiadowania na działce. Najważniejsze to to, że sąsiadów szlag trafi na sam zapach kociołkowych gulaszy itp. Mina sąsiadów jest bezcenna 8O
Ostatnio edytowano 10.02.2021 20:36 przez Ural, łącznie edytowano 1 raz
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 10.02.2021 20:34

mysza73 napisał(a):Cortinka :hearts: :hearts: :hearts:

Nie przywiązuję się jeszcze zbyt mocno do tej perspektywy, bo najpierw musi wrócić swoboda podróżowania do Italii.
Ale już samo planowanie daje mi mnóstwo radości :D .

mysza73 napisał(a):Już czekam na relację

Nie przewiduję takowej :smo:.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 10.02.2021 20:42

Ural napisał(a):Fajny kociołek też planuję taki zakupić. Taka tam atrakcja do biesiadowania na działce. Najważniejsze to to, że sąsiadów szlag trafi na sam zapach kociołkowych gulaszy itp. Mina sąsiadów jest bezcenna 8O

Mistrzu pamiętaj wspieraj krajowe, osobiście polecam żeliwne, jest tyle naszych producentów. Sam zakupiłem z odlewni Gicor, piękna ręczna robota. Taki kociołek to smaki Chorwacji, już kilka razy robiłem mięsko i wyszło praktycznie tak samo jak ich peka :D
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 10.02.2021 20:52

yzedef napisał(a):
Ural napisał(a):Fajny kociołek też planuję taki zakupić. Taka tam atrakcja do biesiadowania na działce. Najważniejsze to to, że sąsiadów szlag trafi na sam zapach kociołkowych gulaszy itp. Mina sąsiadów jest bezcenna 8O

Mistrzu pamiętaj wspieraj krajowe, osobiście polecam żeliwne, jest tyle naszych producentów. Sam zakupiłem z odlewni Gicor, piękna ręczna robota. Taki kociołek to smaki Chorwacji, już kilka razy robiłem mięsko i wyszło praktycznie tak samo jak ich peka :D

Musze powiedzieć, że fajne produkty wytwarzają w tej odlewni. Kociołki myśliwskie, cygańskie, grille, trójnogi, patelnie. No fajna sprawa. Produkty polskie nie chińskie czy z bogatego zachodu.

http://www.gicor.pl/

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język"
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.02.2021 23:23

yzedef napisał(a):Mistrzu pamiętaj wspieraj krajowe, osobiście polecam żeliwne, jest tyle naszych producentów. Sam zakupiłem z odlewni Gicor, piękna ręczna robota. Taki kociołek to smaki Chorwacji, już kilka razy robiłem mięsko i wyszło praktycznie tak samo jak ich peka :D

Używam takiego od dwóch lat. Dostałem w prezencie (na zamówienie :D ) i najbardziej cieszy mnie to, że dzięki niemu udało mi się w znacznym stopniu ograniczyć spożycie mięsa właśnie. W pewnym momencie miałem dość grilla, karkówek, szaszłyków, kiełbasek itp. a kociołek właśnie daje większe możliwości przygotowania świetnych posiłków na wolnym powietrzu bez udziału mięsa lub tylko z nieznacznym jego udziałem (np. odrobina boczku) :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1036
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone