Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 09.02.2021 09:52

Inde napisał(a):Prawie do głośnego chichotu mnie przyprawiło rozporządzenie Gminy Chojnice o odwołaniu zajęć w szkołach na dziś z uwagi na ciężkie warunki pogodowe.

:hut:

8O 8O 8O CIiiii...bo zaraz inne miasta i gminy wezmą przykład i znowu zamkną tę małą gromadkę szczęśliwców w domach :roll: :roll: :roll:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 09.02.2021 10:00

Inde napisał(a):
greenrs napisał(a):Na Śląsku średnicówka całkowicie stoi zablokowana przez TIRy :roll:

No ja nie wiem po co dziś do pracy przyszedłem. Nie dojedzie dziś żaden kurier z towarem.

Obrazek

To jest droga krajowa nr 25. Zastanawiam się gdzie biegnie asfalt, a gdzie już jest pole. 8O

Jak widać, mimo trwających dyskusji dalej obsadzają drogi drzewkami, a nie krzewami. Krzewy są bezpieczniejsze, a ponadto w zimie zapobiegają nawiewaniu śniegu. Jakoś ta "odkrywcza" myśl od wielu lat nie może się przebić.
W miejscowości Brzegi, tam gdzie były Dni Młodzieży powstała strefa ekonomiczna. Wybudowane zostały nowe drogi.
I co debile zrobiły? Nasadzili setki drzewek na poboczach. Czy to jakieś narodowe skretynienie?
Wczoraj przejeżdżałem. Drogę także słabo było widać.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 09.02.2021 10:02

Inde napisał(a):
Pozdrawiam roczniki, które do szkoły przedzierały się w zaspach po kolana!

To ja :papa:

Chociaż...zapominał wół, jak cielęciem był :wink: wczoraj zastanawiałam się, czy nie zostać w domu na zdalnej pracy zamiast odśnieżać auto z zamarzniętej warstwy śniegu i przedzierać się przez nieodśnieżone ulice... ale dzielnie dotarłam. Mam dość siedzenia w domu... :roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.02.2021 10:19

Inde napisał(a):Pozdrawiam roczniki, które do szkoły przedzierały się w zaspach po kolana!

To także mój rocznik. :wink:

Jak tak będą robić, to Szanowne Grono Pedagogiczne, po ustaniu pandemii pierwsze będzie wnioskować o pracę zdalną, bo:
- w lutym: -7
- w marcu/kwietniu: plucha
- w czerwcu: upały
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 09.02.2021 10:25

Inde napisał(a):
:

Również się zaliczam :D
Wczoraj niestety zima mnie pokonała - nie wyjechałam z domu - tak nas zawiało że sama nie byłam w stanie przekopać się przez 100 metrów drogi. Ale wieczorem - zespołowo - odkopaliśmy się :wink:
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 09.02.2021 11:03

walp napisał(a):
Inde napisał(a):Pozdrawiam roczniki, które do szkoły przedzierały się w zaspach po kolana!

Jak tak będą robić, to Szanowne Grono Pedagogiczne, po ustaniu pandemii pierwsze będzie wnioskować o pracę zdalną, bo:

W kwietniu będzie, że komary latają! :mrgreen:
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 09.02.2021 11:04

Inde napisał(a):
walp napisał(a):

W kwietniu będzie, że komary latają! :mrgreen:

Kapitańska Baba napisał(a):
Inde napisał(a):
:

Również się zaliczam :D
Wczoraj niestety zima mnie pokonała - nie wyjechałam z domu - tak nas zawiało że sama nie byłam w stanie przekopać się przez 100 metrów drogi. Ale wieczorem - zespołowo - odkopaliśmy się :wink:

Po zdjęciu profilowym wnioskuję, że śnieg nie jest Wam straszny :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.02.2021 11:23

Kapitańska Baba napisał(a):
bluesman napisał(a):nie da się ale nie można mówić za wszystkich :papa:

Jeśli kąpiesz sie w morsowniach bez kąpielówek - cóż..... na szczęście w morsowniach z ktrych korzystamy są normalni poubierani mężczyźni :papa:

skoro są plaże naturystyczne to i pewno jest morsowanie naturystyczne ;) czyli ci co plażują i morsują bez kąpielówek są nie normalni ?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.02.2021 11:28

Tak patrząc na niektórych nie bardzo widzę te roczniki brnące w zaspach sam jestem 1962 :) co do wnioskowania Rad Pedagogicznych to jest ewidentna bzdura za nie decydują inni ... lepiej wiedzący :mrgreen:
Narodowe skretynienie to za szybka jazda :)
Ostatnio edytowano 09.02.2021 11:31 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 09.02.2021 11:31

"Inde"

Po zdjęciu profilowym wnioskuję, że śnieg nie jest Wam straszny :wink:

Już nie jest choć nie powiem, kiedyś był :roll: Ale te stare czasy już nie wrócą :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.02.2021 11:53

bluesman napisał(a):Tak patrząc na niektórych nie bardzo widzę te roczniki brnące w zaspach sam jestem 1962 :) co do wnioskowania Rad Pedagogicznych to jest ewidentna bzdura za nie decydują inni ... lepiej wiedzący :mrgreen:
Narodowe skretynienie to za szybka jazda :)

Wszędzie widzisz "bzdurowatość" i "skretynienie", a to tylko taki żart był, w nawiązaniu do pewnych roszczeń tego środowiska.

Zima 1978/79 - chodziłem do podstawówki.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.02.2021 12:26

walp napisał(a):Zima 1978/79 - chodziłem do podstawówki.

To ja jeszcze pod pierzyną leżałem (ale dwa lata później już chodziłem). :mrgreen:

Ale w latach 80-tych też pamiętam śnieg po pas, mrozy po -25 stopni, zamykane z tego powodu szkoły.
I nikt z tego powodu nie nakręcał narodowej psychozy.
A dziś minus 15 i Bestia nadchodzi, Armagedon i Apokalipsa :lool:

Cieszą mnie czarne drogi.
Ale pewnie nie da długo, bo w czwartek i z piątku na sobotę ma nadjeść Rangnarok. :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.02.2021 12:54

Ło matko... a ja na sobotę mam zaplanowane zimowo szlakiem Brdy. :roll:

Najpierw Bestia ze Wschodu, teraz to "Ra-coś-tam" (to chyba skandynawskie) :) czyli atak idzie już z dwóch stron. 8O
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 09.02.2021 13:26

walp napisał(a):...
Wszędzie widzisz "bzdurowatość" i "skretynienie", a to tylko taki żart był, w nawiązaniu do pewnych roszczeń tego środowiska.
...

Młodzi garną się do tego zawodu drzwiami i oknami, a kadra nauczycielska z roku na rok coraz młodsza :lol:
Jak można mieć jakiekolwiek roszczenia w tak cudownym zawodzie :roll: , nie pojęte,... chyba im się w d... poprzewracało :evil:
Toż to sam miód :lol:
https://demotywatory.pl/5008395/Pan-Krz ... m-w-Polsce
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 09.02.2021 13:38

:papa: widze krajana...pozdrawiam..
Inde napisał(a):Prawie do głośnego chichotu mnie przyprawiło rozporządzenie Gminy Chojnice o odwołaniu zajęć w szkołach na dziś z uwagi na ciężkie warunki pogodowe. W samym mieście jest aktualnie -7, bez wiaterku. Prószy lekki śnieżek. Cały ubiegły tydzień trzaskało -13 i nikt na taki wspaniały pomysł nie wpadł. Dodatkowo mnie rozśmieszył fakt, że wszystkie ościenne gminy na coś tak głupiego nie wpadły i dzieci są normalnie w szkołach.

https://gminachojnice.pl/jednostki-orga ... b-Eg4i-ls8

:hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1035
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone