Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 29.12.2020 12:15

Habanero napisał(a):
Bravik napisał(a):To chińskie ścierwo po prawie roku prawdopodobnie dopadło i mnie. Zero węchu, stan podgorączkowy, lekki kaszel. Jutro test :roll:

Dużo zdrowia życzę.

Dzięki.
Już po teście. Cholerstwo bardziej przypomina lobotomię. :oczko_usmiech: Teraz tylko czekać na potwierdzenie .
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 29.12.2020 13:10

alechandro napisał(a):Współczuję majeczko ale dotknęłaś wrażliwego tematu czyli szczepionki, która została wymyślona po to aby zmniejszyć populację ludności na świcie ( takie tezy z obozu antyszczepionkowców ).

Ciekawe jaka jest populacja ludności na świcie

A tak swoją drogą, to nie sądzę, aby było warto takie głupawe tezy przytaczać.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 29.12.2020 13:18

Bravik napisał(a):Już po teście. Cholerstwo bardziej przypomina lobotomię. :oczko_usmiech:

E tam :mrgreen: Musiałeś nie miewać styczności z laryngologiem z pasją zaglądającym do nosa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2020 16:11

krutom napisał(a):A tak swoją drogą, to nie sądzę, aby było warto takie głupawe tezy przytaczać.

Dlatego nie przytaczam i sam zapisałem się już na szczepienie, to co antyszczepionkowcy mają do powiedzenia aby usprawiedliwić swój blady strach mnie nie obchodzi.
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 29.12.2020 17:24

alechandro napisał(a):
krutom napisał(a):A tak swoją drogą, to nie sądzę, aby było warto takie głupawe tezy przytaczać.

Dlatego nie przytaczam i sam zapisałem się już na szczepienie, to co antyszczepionkowcy mają do powiedzenia aby usprawiedliwić swój blady strach mnie nie obchodzi.

A zapisy na szczepienia nie zaczynają się czasem 15 stycznia? No chyba, że jesteś priorytetowy...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2020 17:53

Jestem połowicznie priorytetowy gdyż współpracuję z jednostką administracji publicznej i ostatnio mieliśmy polecenie aby składać deklarację w przypadku zgody. To było traktowane jako zapis na szczepienie, od koleżanki tylko wiem, że być może w styczniu jeszcze. Wiem tylko, że teraz tylko mam dostać termin i godzinę.
Z całą pewnością są bardziej potrzebujący, w każdym razie moja żona prawdopodobnie będzie daleko za mną.
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 29.12.2020 19:08

Kapitańska Baba napisał(a):
Bravik napisał(a):Już po teście. Cholerstwo bardziej przypomina lobotomię. :oczko_usmiech:

E tam :mrgreen: Musiałeś nie miewać styczności z laryngologiem z pasją zaglądającym do nosa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Potwierdzone, izolacja do końca przyszłego tygodnia :(
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.12.2020 19:15

Bravik napisał(a):Potwierdzone, izolacja do końca przyszłego tygodnia :(

Przykro mi :(

Życzę, żebyś przeszedł jak najłagodniej :) I nie forsuj się, odpoczywaj :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 29.12.2020 19:24

Bravik napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):

Potwierdzone, izolacja do końca przyszłego tygodnia :(

Zdrówka!!!
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 29.12.2020 21:00

maslinka napisał(a):Przykro mi :( I nie forsuj się, odpoczywaj :)

Kapitańska Baba napisał(a):Zdrówka!!!

Nie ma tego złego...Będę miał więcej czasu na Wasze relacje :mrgreen:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.12.2020 21:19

majeczka napisał(a):...odszedł właśnie nasz świetny przyjaciel , niesamowity smutek. Niestety nie udało mu się doczekać szczepionki.

....dużo ludzi nie doczeka....szczepionka działa dopiero po miesiącu :cry:
...niestety ...człowiek jest czasami bezsilny
...zostaje żal i smutek :cry:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 29.12.2020 21:50

ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 29.12.2020 22:55

karin74 napisał(a):Mam nadzieję, że dla mnie coś wymyślą bo Ci co przeszli wstrząs anafilaktyczny ( ja niestety w najgorszym wydaniu) nie mają szans na szczepionkę...

Musiałabyś być uczulona na któryś ze składników szczepionki, żeby wystąpił wstrząs anafilaktyczny. To, że miało się go wcześniej nie jet przeszkodą. Też miałam wstrząs anafilaktyczny - okropne uczucie, skończyło się w szpitalu pod tlenem.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 29.12.2020 22:55

Z tego co czytam, to jakikolwiek wstrząs anafilaktyczny, nie ważne z jakiego powodu, ma wykluczać... Albo będzie jakieś oświadczenie, że zwalnia się rząd z odpowiedzialności (zgodnie z założeniami jest założony rządowy fundusz na wypadek powikłań, bo producenci nie biorą na siebie odpowiedzialności za szczepionkę i ewentualne powikłania)

Tu krótki opis lekarza ze wstrząsem po szczepionce: https://www.medonet.pl/porozmawiajmyosz ... 22095.html Osoby z poważnymi alergiami (tu lekarz miał alergię na skorupiaki) będą musiały się zastanowić co robić i zapewne skonsultować się także z alergologiem. Wiadomo, że to niewielka grupa populacji, ale sprawa nie jest w tym przypadku oczywista... (sama mam alergię ale nie w takim stopniu)

Ale to nie na ten wątek...
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 29.12.2020 23:08

ZytaS napisał(a):
karin74 napisał(a):Mam nadzieję, że dla mnie coś wymyślą bo Ci co przeszli wstrząs anafilaktyczny ( ja niestety w najgorszym wydaniu) nie mają szans na szczepionkę...

Musiałabyś być uczulona na któryś ze składników szczepionki, żeby wystąpił wstrząs anafilaktyczny. To, że miało się go wcześniej nie jet przeszkodą. Też miałam wstrząs anafilaktyczny - okropne uczucie, skończyło się w szpitalu pod tlenem.

Nie dokładnie tak jak mówisz. Znajomy lekarz, który bardzo dobrze zna co przeszłam od razu mi powiedział, nawet nie próbuj.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1025
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone