Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 20.12.2020 09:19

Trajgul napisał(a):...
Żarty, stereotypy, nie biorą się z niczego, są obserwacją rzeczywistości, raz trochę prawdziwej, raz przekoloryzowanej, raz fałszywej.
....

Zgadzam się z tym stwierdzeniem.
Zdecydowanie więcej panów niż pań, podczas imprezy, zapomina o upływającym czasie i zdrowym rozsądku.
Często kobiety stają się policjantami swoich mężów. Jedni słuchają, inni stawiają bierny opór władzy :wink:
Częsty motyw, wykorzystywany w kabaretach.
Zdarzało mi się już wielokrotnie negocjować godzinę wyjścia z imprezy :wink:
Raz się udawało, innym razem nie. We wszystkich przypadkach policjant miał rację :mrgreen:
Zdecydowanie gorzej to wygląda, gdy kobieta nie ma nic do powiedzenia, a w domu rządzi silnoręki pan i władca.
Takie przypadki jeszcze często się zdarzają :twisted: , ale z nich się nie żartuje, bo rodzą przemoc domową i dramaty ludzkie.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 20.12.2020 10:27

Habanero napisał(a):Częsty motyw, wykorzystywany w kabaretach.
Zdarzało mi się już wielokrotnie negocjować godzinę wyjścia z imprezy :wink:

Dokładnie. Również wczoraj przyszly mi na myśl kabarety. A tu dowiedziałem sìę jakie mamy poczucie humoru, co nie powiem, lekko mnie zdumiało.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 20.12.2020 10:46

Habanero napisał(a):Zdecydowanie gorzej to wygląda, gdy kobieta nie ma nic do powiedzenia, a w domu rządzi silnoręki pan i władca.
Takie przypadki jeszcze często się zdarzają :twisted: , ale z nich się nie żartuje, bo rodzą przemoc domową i dramaty ludzkie.

Zapewne takie rzeczy mają niestety miejsce ale to zbyt poważna sprawa, i nie dotyczy wrzuconego przez Ciebie żartu, bo doszło do eskalacji napięć ;) i wyszła groteska.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.12.2020 12:18

Trajgul napisał(a):
greenrs napisał(a):A ja jestem ciekaw, co według Ciebie oznacza honor mężczyzny? Bez uszczypliwości - zwykłe pytanie.
To, że nie pozwoli kobiecie decydować, a jak trzeba to ukarze. To, że nie wstanie od stołu na komendę, zanim nie zaśnie z nosem w sałatce. Oczywiście żartuję ;). Podkreślam, żartuję ;).
Jeśli takie zdanie piszesz na publicznym forum, nawet w formie żartu (i to nie pierwszy raz, ale teraz wprost), to współczuję Twojej żonie/partnerce i kobietom w Twojej rodzinie.... Takie podejście, nawet w żartach, to już podbudowa pod rządy twardą ręką i przemoc w różnej formie.... Dla mnie masakra.....
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.12.2020 12:23

piekara114 napisał(a):
Trajgul napisał(a):
greenrs napisał(a):A ja jestem ciekaw, co według Ciebie oznacza honor mężczyzny? Bez uszczypliwości - zwykłe pytanie.
To, że nie pozwoli kobiecie decydować, a jak trzeba to ukarze. To, że nie wstanie od stołu na komendę, zanim nie zaśnie z nosem w sałatce. Oczywiście żartuję ;). Podkreślam, żartuję ;).
Jeśli takie zdanie piszesz na publicznym forum, nawet w formie żartu (i to nie pierwszy raz, ale teraz wprost), to współczuję Twojej żonie/partnerce i kobietom w Twojej rodzinie.... Takie podejście, nawet w żartach, to już podbudowa pod rządy twardą ręką i przemoc w różnej formie.... Dla mnie masakra.....

Dokładnie. Z pewnych rzeczy się nie żartuje. A takie teksty pokazują mentalność człowieka i to, co w nim tak naprawdę siedzi.

Beata, napisałaś to, co ja litościwie przemilczałam. Jak widać po powyższych wpisach, wielu forumowiczów tak sądzi. I nie są to tylko kobiety.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.12.2020 12:28

Aga, nie zamierzałam pisać, ale takie chamskie (dla mnie zdanie), nawet w żartach, to już totalny odjazd i brak zgody na akceptację.... Może "kolega" przemyśli to i zwróci uwagę na swoje żarty....

anakin napisał(a):
piekara114 napisał(a): A chłop biedny, bo na jego głowie jest tylko zabawa.....i konieczność wczesnego wyjscia
.... Oj bieda....
Walczycie ze stereotypami za pomocą stereotypów? :lol:
Raczej obserwacja otoczenia. Wśród najbliższych z rodziny i znajomych to znam dwóch mężczyzn, którzy zwrócą uwagę (w czasie imprezy) na to, że mają zobowiązania właśnie wobec np. rodziców czy niani. Zdecydowana większość się po prostu bawi i nie myśli o tym.
PS. U mnie to raczej Pan M. pilnuje, że trzeba wracać (choć nas takie zobowiązania już nie dotyczą)....
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.12.2020 12:32

piekara114 napisał(a):Aga, nie zamierzałam pisać, ale takie chamskie (dla mnie zdanie), nawet w żartach, to już totalny odjazd i brak zgody na akceptację.... Może "kolega" przemyśli to i zwróci uwagę na swoje żarty....

Nie sądzę, żeby przemyślał..., ale przynajmniej inni widzą, jaki jest.

Podejrzewam, że jest taki "męski" i ma "jaja" tylko na forum, bo tak najłatwiej :roll:

Ciekawe, co by powiedziała jego żona, gdyby zobaczyła tę dyskusję.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.12.2020 14:14

maslinka napisał(a):Podejrzewam, że jest taki "męski" i ma "jaja" tylko na forum, bo tak najłatwiej :roll:

Chyba się trochę zapędzacie w tej dyskusji.
Zalecam rumianek.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 20.12.2020 14:25

@Trajgul,
nie będę zamieszczać tu cytatu. Kto zechce sam sięgnie do książki.
Ale przeczytaj Epilog pierwszego tomu "Szwejka".
Odnoszę wrażenie, że "oczy otwarte" to już masz, ale może po tym "otworzą się szerzej".
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 20.12.2020 15:15

boboo napisał(a):@Trajgul,
nie będę zamieszczać tu cytatu. Kto zechce sam sięgnie do książki.
Ale przeczytaj Epilog pierwszego tomu "Szwejka".
Odnoszę wrażenie, że "oczy otwarte" to już masz, ale może po tym "otworzą się szerzej".

Mam wrażenie, że jestem w ukrytej kamerze. Nie może być prawdą to, co kilka postów powyżej przeczytałem na swój temat. To są jakieś jaja, matrix. Tym bardziej, że jest dokładnie odwrotnie.
Masz rację boboo, może oczy mi się otworzą szerzej na takich ludzi, chyba już wiem, o który cytat chodzi.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 22.12.2020 00:37

maslinka napisał(a):
Podejrzewam, że jest taki "męski" i ma "jaja" tylko na forum, bo tak najłatwiej :roll:

Zalecam radę anakina
anakin napisał(a):Zalecam rumianek.

+ cukierki miętowe :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.12.2020 09:50

Najdłuższa noc za nami....teraz tylko lepiej i do przodu :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.12.2020 11:15

mervik napisał(a):
maslinka napisał(a):

Zalecam radę anakina
anakin napisał(a):Zalecam rumianek.

+ cukierki miętowe :D

Jakże dowcipne 8O sugerujesz, że Paniom z ust nie pachnie ? przy ich wypowiedziach ? 8O

ps. poplecznik/zausznik ? znam więcej niekoniecznie ładnych określeń też na "p" :mrgreen:
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 22.12.2020 12:44

Wczoraj rozpoczęła się astronomiczna a dzisiaj kalendarzowa zima a za oknem plucha :(
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.12.2020 12:47

U mnie miało od godz. 10 padać. Nie pada, więc plus, ale jest brzydko i szaro....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1023
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone