Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 01.12.2020 11:18

fly napisał(a):...śnieg...to już był 6 tygodni temu, ale cieszę się że Wy się cieszycie, oby nie zabrakło go na święta.

śnieg mam non stop ............ w zamrażarce nie tylko 6 tygodni temu :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.12.2020 13:26

Nie wiem czy pasuje do tego wątku bo mnie rozśmieszyło i zasmuciło, rozzłościło i rozbawiło jednocześnie.

Taka historia z wczoraj.
Zawiozłam córkę do szkoły na lekcję polskiego. Miałam niecałą godzinę więc korzystając z faktu że jestem w mieście skoczyłam z reklamacją do sklepu zoologicznego - niestety do galerii, nie lubię ale cóż. Temat w zoologicznym szybciutko załatwiłam i aby spełnic prosbę córki o zakup jednej rzeczy - poszłam do rossmana. Na śmierć zapomniałam że 10-12 to godziny dla seniorów a ja wparowałam do sklepu ok. 11:15. Weszłam sobie jak gdyby nigdy nic, obeszłam calutki sklep w poszukiwaniu rzeczy dla córki - zeszło mi się z 15 minut. W końci zadowolona drałuję do kasy a tu......zonk. Nie mogę zapłacić bo nie jestem seniorem. Kasjerka proponuje mi skorzystanie z kasy samoobsługowej. Ale ja nie płacę kartą więc kasa odpada. Na moje szczęście przy kasie stałą właśnie starsza kobieta - zapytałam czy nie zechciałaby zapłacić za moje rzeczy - z przyjemnością to zrobiła mówiac z uśmiechem że ten zakaz to jedna wielka głupota. Dzięki sympatycznej Pani dostałam swoje zakupy i co najśmieszniejsze........... na rachunku zobaczyłam dodatkowa pozycję: rabat dla seniora 10% 8O

No i moje przemyślenia - jak to jest? Sklep pusty, chodziłam po nim ja która na śmierć zapomniała o tym ograniczeniu, jakaś młoda kobieta w zaawansowanej ciaży i na koniec ta sympatyczna starsza Pani. Nie miałabym za złe gdyby w momencie mojego wejścia pracownica sklepu poinformowała mnie ze są godziny seniorskie i nie mogę robić zakupów - w końcu mijałyśmy się w drzwiach. Ale nie. Mogłam chodzić, spcerowac między półkami, wybierać na nich, przebierać. Ba, nawet zapłacić w kasie samoobsługowej mogłam. Zakazano mi tylko płatności gotówką. Gdzie sens i logika? Czy jakaś mądra głowa mi to wytłumaczy? 8O
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 01.12.2020 14:45

Kapitańska Baba napisał(a):
No i moje przemyślenia - jak to jest? Sklep pusty, chodziłam po nim ja która na śmierć zapomniała o tym ograniczeniu, jakaś młoda kobieta w zaawansowanej ciaży i na koniec ta sympatyczna starsza Pani. Nie miałabym za złe gdyby w momencie mojego wejścia pracownica sklepu poinformowała mnie ze są godziny seniorskie i nie mogę robić zakupów - w końcu mijałyśmy się w drzwiach. Ale nie. Mogłam chodzić, spcerowac między półkami, wybierać na nich, przebierać. Ba, nawet zapłacić w kasie samoobsługowej mogłam. Zakazano mi tylko płatności gotówką. Gdzie sens i logika? Czy jakaś mądra głowa mi to wytłumaczy? 8O

Ewidentny błąd obsługi sklepu, u nas przy wejściu na halę sprzedaży stoi ochrona i informuje o tym że w godz. 10 -12 zakupy może zrobić tylko osoba powyżej 60 r.ż . Tutaj obsługa chciała wyjść z sytuacji że Cię wpuścili proponując kasę samoobsługową, bo jakby co to "nie obsługiwali nikogo młodszego". :wink:
Ps też ostatni się zdenerwowałem na ten przepis. Chciałem kupić chleb w małej piekarni, na drzwiach duża kartka że w sklepie może przebywać tylko jedna osoba, w sklepie pusto a chleba mi nie sprzedadzą bo jest 11:45 :roll:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.12.2020 14:49

dids76 napisał(a):Ewidentny błąd obsługi sklepu, u nas przy wejściu na halę sprzedaży stoi ochrona i informuje o tym że w godz. 10 -12 zakupy może zrobić tylko osoba powyżej 60 r.ż . Tutaj obsługa chciała wyjść z sytuacji że Cię wpuścili proponując kasę samoobsługową, bo jakby co to "nie obsługiwali nikogo młodszego". :wink:

Wpuścili nie tylko mnie, kobieta w ciaży również nie była raczej seniorką :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2020 15:02

Zasmuciła mnie przesyłka monitora niezgodnego z zamówieniem.
Ucieszyło mnie, że zostanie przysłany prawidłowy, bez kosztów odsyłania tego który otrzymałem.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.12.2020 15:11

Janusz Bajcer napisał(a):Zasmuciła mnie przesyłka monitora niezgodnego z zamówieniem.
Ucieszyło mnie, że zostanie przysłany prawidłowy, bez kosztów odsyłania tego który otrzymałem.

Najważniejsze że pomyłka zostanie naprawiona :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.12.2020 07:47

zamarzł mi płyn do spryskiwacza w aucie :( wydawało mi się, że ostatnio dolewałem zimowego :( temperatura jest taka jaką lubię :) zwłaszcza będąc w górach :)
Znalazłem chleb w komorze silnika :( jako, że w zeszłym roku gołębia w zimie coś jest na rzeczy :(
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.12.2020 08:20

bluesman napisał(a): Znalazłem chleb w komorze silnika :( jako, że w zeszłym roku gołębia w zimie coś jest na rzeczy :(

Koty - to chyba powszechny problem. Zauważyłem, że pomagają choinki zapachowe o zapachu cytrynowym :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.12.2020 09:01

greenrs napisał(a):
bluesman napisał(a): Znalazłem chleb w komorze silnika :( jako, że w zeszłym roku gołębia w zimie coś jest na rzeczy :(

Koty - to chyba powszechny problem. Zauważyłem, że pomagają choinki zapachowe o zapachu cytrynowym :wink:

Koty i suchy chleb ? jakoś mi nie pasuje :) ptaszki świergolaszki i owszem :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 02.12.2020 09:48

Jak chleb to kuny, umieść pod maską kostkę domestosu do wc tylko oryginalną.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.12.2020 10:36

-8 rano.
Co mnie wcale nie cieszy. :roll:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.12.2020 11:24

bluesman napisał(a):

Uwierz mi, że koty. Zdziczałe jedzą wszystko. Poza tym żaden ptak nie wchodzi w takie miejsca a kun na osiedlu (u mnie) nie ma. Zresztą kilka razy przyłapałem na gorącym uczynku a na pokrywie silnika często mam wyraźne odciski łapek.
Gdy bywam u teściów, gdzie w okolicy w każdym prawie domu mają kota - jest masakra. Rano całe auto w setkach łapek - w komorze, na karoserii i szybach. Auto tam stoi w otwartym garażu - wiacie. Wtedy stosuję inną ochronę. Wokół auta wysypuję torebkę zmielonego pieprzu. Skuteczne :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.12.2020 12:50

greenrs napisał(a):
bluesman napisał(a):

Uwierz mi, że koty. Zdziczałe jedzą wszystko. Poza tym żaden ptak nie wchodzi w takie miejsca a kun na osiedlu (u mnie) nie ma. Zresztą kilka razy przyłapałem na gorącym uczynku a na pokrywie silnika często mam wyraźne odciski łapek.
Gdy bywam u teściów, gdzie w okolicy w każdym prawie domu mają kota - jest masakra. Rano całe auto w setkach łapek - w komorze, na karoserii i szybach. Auto tam stoi w otwartym garażu - wiacie. Wtedy stosuję inną ochronę. Wokół auta wysypuję torebkę zmielonego pieprzu. Skuteczne :D

Zapodam domestosa :) widziałem kunę (chyba, na pewno nie kota) ) kilka razy na osiedlu :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 02.12.2020 14:30

Kunę jest ciężko wypatrzeć. Wystarczy gdzieś pod wieczór zostawić auto na parkingu blisko pól, łąk i ona już przylezie się ogrzać :twisted: No i ślady łap też zostawia na masce.....
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.12.2020 14:58

anakin napisał(a):-8 rano.
Co mnie wcale nie cieszy. :roll:

U nas podobnie, niestety. No i zaczął się sezon na drapanie szyb w autach. Błogosławiony Ford za podgrzewaną przednią szybę :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1017
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone