Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 16.11.2020 11:05

Ja miałem w październiku 5 dni L4 i dostałem normalną pełną wypłatę. Być może docenili to że mając pierwsze objawy korony od razu wziąłem wolne. Nie wiem jak będzie za listopad bo tu już miałem prawie 10 dni L4 :mrgreen:

No ale też jak byliśmy w trójkę zamknięci w domu przez ponad 2 tygodnie to kasy nie wydawaliśmy. Na jedno wychodzi :wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.11.2020 11:07

Smuci mnie silny ból głowy od rana :cry:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 16.11.2020 11:41

sito_zabrze napisał(a):Ja miałem w październiku 5 dni L4 i dostałem normalną pełną wypłatę. Być może docenili to że mając pierwsze objawy korony od razu wziąłem wolne.

Ty wziąłeś wolne, a mój kumpel i kierownik w jednym, z którym siedzimy we dwójkę w biurze, mając objawy przeziębienia i stan podgorączkowegy, przyszedł w piątek na jeden dzień do pracy, a mógł pracować z domu, jak w poprzednich dniach! Tego dnia zwracałem mu wielokrotnie uwagę, że ma spierd...ać do domu albo chociaż żeby założył maskę, to mnie olał. Okazało się, że miał kontakt z osobą zakażoną, a dziś sam stracił węch i czeka na wynik testu. Jestem tak wku...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.11.2020 12:33

Kapitańska Baba napisał(a):
bluesman napisał(a):ucieszyło mnie to, że te pompowane za publiczne pieniądze dziady znów przegrały :mrgreen:
Jest tyle innych dyscyplin gdzie mamy świetnych sportowców ale najwięcej pisze się o i płaci się jak widać za przegrane !

Zgadzam się z Tobą w 100% w tym temacie i również cieszę się z ich porażki :D

oooo
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.11.2020 14:21

Kapitańska Baba napisał(a):Smuci mnie silny ból głowy od rana :cry:

Etam to na pewno Migrena.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.11.2020 14:23

Ural napisał(a):

Nie miewam na szczęście. Ból ustąpił :wink:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.11.2020 14:26

Kapitańska Baba napisał(a):
Ural napisał(a):

Nie miewam na szczęście. Ból ustąpił :wink:

A nie mówiłem, to był Migrena na 100%. Kobiety z nudów je miewają :D
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.11.2020 14:27

Ural napisał(a):A nie mówiłem, to był Migrena na 100%. Kobiety z nudów je miewają :D

O, to dlatego nie miewam :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.11.2020 17:00

Ural napisał(a): Kobiety z nudów je miewają :D

A zależy jakie, niektóre nie tylko z nudów :D :lol: :oczko_usmiech:
ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 16.11.2020 19:20

Ural napisał(a):
ZytaS napisał(a):
fly napisał(a):...bonus fajna rzecz, wiem bo też dostałem :D

No to mnie zasmuciliście, bo nie dostałam premii za to, że byłam na zwolnieniu lekarskim :evil:

Trudno oczekiwać, że dostanie się premię za nieobecność w pracy. Ktoś za taką osobę obowiązki wykonywał i to jemu należy się premia.

Mamy premie procentowe, miesięczne. Premia miała być za okres, w którym byłam w pracy, nie dotyczyła stricte zwolnienia, bo wtedy jest zasiłek, który obejmuje premię. Tak więc niepotrzebnie wróciłam w tym miesiącu do pracy, bo gdybym była cały miesiąc na zwolnieniu - zasiłek wyrównałby mi stratę... Jasne :?: Jasne... 8O
Ostatnio edytowano 16.11.2020 22:11 przez ZytaS, łącznie edytowano 1 raz
ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 16.11.2020 20:01

Trajgul napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Ja miałem w październiku 5 dni L4 i dostałem normalną pełną wypłatę. Być może docenili to że mając pierwsze objawy korony od razu wziąłem wolne.

Ty wziąłeś wolne, a mój kumpel i kierownik w jednym, z którym siedzimy we dwójkę w biurze, mając objawy przeziębienia i stan podgorączkowegy, przyszedł w piątek na jeden dzień do pracy, a mógł pracować z domu, jak w poprzednich dniach! Tego dnia zwracałem mu wielokrotnie uwagę, że ma spierd...ać do domu albo chociaż żeby założył maskę, to mnie olał. Okazało się, że miał kontakt z osobą zakażoną, a dziś sam stracił węch i czeka na wynik testu. Jestem tak wku...

Niektórzy boją się stracić pozycję i przychodzą do pracy nawet ze złamaną ręką w gipsie (jak moja koleżanka), ale tym przynajmniej się nie zarazisz... Ja akurat miałam zwolnienie po "normalnym" zabiegu chirurgicznym...
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.11.2020 20:21

Jak miałaś L4 i zasiłek chorobowy to czemu pracowałaś zdalnie?
ZytaS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZytaS » 16.11.2020 21:54

piekara114 napisał(a):Jak miałaś L4 i zasiłek chorobowy to czemu pracowałaś zdalnie?

Pracujesz w pewnej instytucji :?: nie ma definicji pracy zdalnej i nie pracowałam :roll: :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.11.2020 22:35

nie polecam f-my Honer ! jeżeli już, nagrywajcie rozmowy z ustaleniami i miejcie wszystko na piśmie sprawdzając wpisywane wymiary ! Po dwóch miesiącach ( miało być po 4 tygodniach) i moich monitach przywieziono mi bramę garażową ..... za małą !
Dowiedziałem się, że jako iż kupuję większe auto potrzebna mi mniejsza brama 8O no i taką widocznie zamówiłem. Co ciekawe szef potwierdził, że wspominałem przy pomiarach o zakupie większego auta ale ... zamówiłem mniejszą bramę 8O , ręce opadają. łaskawi za dopłatą mi wymienią :twisted: ale jestem zły :( Dobrze, ze stałem przy garażu i to zauważyłem bo po prostu zamontowaliby na iment i zaklajstrowali (nie winię montażystów)
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 17.11.2020 11:51

Trajgul napisał(a):

Co to za kumpel, skoro nawet maski nie chciał założyć...

Smutne.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1010
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone