Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.11.2020 16:52

boboo napisał(a):Szukać mi się nie chce, ale kiedyś komuś napisałem, że "Rysio nie jest hipokrytą".
Dzień (czy dwa) później ten ktoś napisał, że nazwałem go (tego kogoś) hipokrytą :roll: 8O

To nie kometowanie "moderatorswa", po prostu tak mi się przypomniało/skojarzyło.

Przypomnij mi ( bo chyba coś przeoczyłem), w którym miejscu zwracałem się do Ciebie (pytanie retoryczne) :!: :?:

Ja mam świadomość, że ilość zjedzonych rozumów wykracza praktycznie poza każdą skalę, ale działalność waszej kancelarii adwokackiej kompletnie mnie nie interesuje.
Poza tym mnie uczono, że w sytuacji kiedy dwoje ludzi rozmawia, ten trzeci nie powinien się wtrącać, bo świadczy to o (delikatnie rzecz ujmując) braku kultury, dobrego wychowania (zwał, jak zwał).
No, ale to były dawne czasy.
Być może coś się w tym temacie, w tak zwanym międzyczasie zmieniło.

Niestety nie zgłębiłem całej tajemniej wiedzy obecnej w Galaktyce, więc mogę się mylić.
Mam przeczucie ( graniczące z pewnością), że Ty wiesz lepiej.

ps.nie jestem Rysio.
To taka zła informacja na koniec, bo nie cieszy mnie rozmowa z Tobą ( żeby pozostać w tematyce wątku).

Vaya con dios.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 10.11.2020 17:10

Bo widzisz, jeśli ktoś pisze, iż jego kolega "nie był bezmyślnym minogiem",
to oznacza to tylko tyle i aż tyle:
Kolega nie był minogiem.
Gdzie tu (ewentualny) bajzel?
Dlaczego na siłę czytać między linijkami?
Stanisław Lem w "Bajkach robotów" dał śliczny przykład, jak to jakiś król sobie wydumał, że śrubka oznacza jego zgubę.
Albowiem "śrubka", to rym do "trupka".

Co do "vaya con dios", to (tematycznie) muszę zasmucić: nie da rady, bo niewierzący jestem i chodzę sam albo z Olgą.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 10.11.2020 17:32

Kurcze, widać nie dość jasno się wyraziłem i stąd to nieporozumienie :?
Moja wina. W takim razie uściślę, żeby nie było żadnych niedomówień.
Moje zdanie na temat ludzi głoszących herezje o tym, że nie ma pandemii jest takie samo jak na temat minogów.
Są bezmyślni.
Ostatnio edytowano 10.11.2020 17:44 przez Habanero, łącznie edytowano 1 raz
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.11.2020 17:43

Wczoraj w pierwszym dniu wolności ruszyłem na zakupy do ram pam pam pam..... Uzupełnienie stanu makaronu, papieru i mąki sprzed izolacji kosztowało nas prawie 200zl :oczko_usmiech: :mrgreen:

W pracy kolejna osoba pojechała na wymaz, osoba numer 11 :roll:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 10.11.2020 22:13

Ucieszył mnie spontaniczny wieczór spędzony z przyjaciółmi :D
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 11.11.2020 09:26

Ucieszyło mnie to, że udało mi się dziś pospać aż do 8 - co przy dwójce dzieci jest sporym osiągnięciem... :oczko_usmiech:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.11.2020 10:32

Zmartwiła mnie wczoraj lektura lokalnej gazety. Z dwudziestu stron cztery strony zajmowały nekrologi :(
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 11.11.2020 19:04

Ucieszył mnie przeczytany dzisiaj w magazynie "Góry" Nr 3/2020 artykuł mojego syna fotografa.

Pan Aroma Wyzwanie dla fotografa.jpg

Zdjęcia zrobione przez mego syna, które ukazały się w tym magazynie
Góry 3)2020 foto.jpg

Okładka ze zdjęciem zrobionym przez mego syna .
Góry 3)2020 okładka.jpg
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 11.11.2020 19:49

Gratuluję zdolnego Syna i pięknych zdjęć!
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 11.11.2020 20:16

Kapitańska Baba napisał(a):Gratuluję zdolnego Syna i pięknych zdjęć!

Dziękuję :D .
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 12.11.2020 06:02

megidh napisał(a):Ucieszył mnie przeczytany dzisiaj w magazynie "Góry" Nr 3/2020 artykuł mojego syna fotografa.

A mnie dziś ucieszył Twój post Gosiu :mrgreen: Gratuluję syna - widać, że facet ma pasję. Możesz być z niego dumna :-D
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 12.11.2020 11:27

Mnie ucieszyło zdjęcie z księżycem w tle. Świetne.
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 12.11.2020 18:35

Kapitańska Baba napisał(a):Gratuluję zdolnego Syna i pięknych zdjęć!

stachan napisał(a):
megidh napisał(a):Ucieszył mnie przeczytany dzisiaj w magazynie "Góry" Nr 3/2020 artykuł mojego syna fotografa.

A mnie dziś ucieszył Twój post Gosiu :mrgreen: Gratuluję syna - widać, że facet ma pasję. Możesz być z niego dumna :-D

krutom napisał(a):Mnie ucieszyło zdjęcie z księżycem w tle. Świetne.

A mnie ucieszyły dzisiaj Wasze reakcje na mój post.
Sport, który uprawia jest bardzo niebezpieczny i zawsze w tyle głowy mam niepokój o niego, ale robi to co lubi i sprawa mu to przyjemność, więc ja też się z tego cieszę.
I oczywiście jestem z niego dumna, bowiem ma już trochę osiągnięć na swoim koncie. Między innymi publikacje w branżowych magazynach (Rock and Ice magazine, Klettern Magazin) oraz wyróżnienia w bardzo prestiżowych konkursach fotograficznych Memorial Maria Luisa (w tym materiale zdjęcie pt. "Pistolnik"), Red Bull Illume.
Doczekał się też filmiku o sobie.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 12.11.2020 20:37

Wow! No to faktycznie sporo już osiągnął, a tyle jeszcze przed nim :) Brawo!

Ja podziwiam takich ludzi, którzy uprawiają ekstremalne sporty, choć trudno mi zrozumieć to ryzyko, którym jest takie hobby obarczone. Zwłaszcza wspinaczki oraz podobnie umiejscowione pasje - może dlatego, że mam lęk wysokości, a i pewnie wiek robi swoje :devil:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 12.11.2020 21:18

stachan napisał(a):Ja podziwiam takich ludzi, którzy uprawiają ekstremalne sporty, choć trudno mi zrozumieć to ryzyko, którym jest takie hobby obarczone. Zwłaszcza wspinaczki oraz podobnie umiejscowione pasje - może dlatego, że mam lęk wysokości, a i pewnie wiek robi swoje :devil:

A ja rozumiem - bo wiem jak smakuje to uczucie "po wszystkim" - nie da się go porównać z niczym :hearts:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1008
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies