Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 06.11.2020 21:46

dids76 napisał(a):
dids76 napisał(a):Od miesiąca staram się zrobić badanie okresowe, termin u specjalistów ustalony na 20.10 i 22.10. Wczoraj telefon z przychodni z informacją że badania okresowe są wstrzymane i mam dzwonić za miesiąc :twisted: :twisted: :twisted:

Dzisiaj mi się w końcu udało załatwić badania okresowe :roll: Niestety u nas we wsi się nie dało i musiałem się telepać aż do Gliwic. Byłem w szoku bo drzwi do przychodni nie zamknięte na klucz, rejestracja działa normalnie no i wszystkich specjalistów udało się załatwić w 4 godziny 8O

Ważne na jaki okres ? 3 miesiące?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 06.11.2020 21:47

karin74 napisał(a):
dids76 napisał(a):
dids76 napisał(a):Od miesiąca staram się zrobić badanie okresowe, termin u specjalistów ustalony na 20.10 i 22.10. Wczoraj telefon z przychodni z informacją że badania okresowe są wstrzymane i mam dzwonić za miesiąc :twisted: :twisted: :twisted:

Dzisiaj mi się w końcu udało załatwić badania okresowe :roll: Niestety u nas we wsi się nie dało i musiałem się telepać aż do Gliwic. Byłem w szoku bo drzwi do przychodni nie zamknięte na klucz, rejestracja działa normalnie no i wszystkich specjalistów udało się załatwić w 4 godziny 8O

Normalnie, na dwa lata 8)
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 06.11.2020 21:56

dids76 napisał(a):
karin74 napisał(a):
dids76 napisał(a):

Normalnie, na dwa lata 8)

To Ci się wyjątkowo udało. Ogólnie w czasie pandemii okresowe dają na 3 m- c i to na żądanie pracodawcy. A po ustaniu pandemii 60 dni na zrobienie badań okresowych na wcześniejszych warunkach. Jedynie wstępne bez zmian.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.11.2020 22:18

Ural napisał(a):Linie Lotnicze Ryanair zwlekają od maja ze zwrotem za bilety. Ile można czekać.

Ja czekałam od 18marca, a kasę na koncie miałam w pierwszych dniach sierpnia.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 07.11.2020 16:35

piekara114 napisał(a):
Ural napisał(a):Linie Lotnicze Ryanair zwlekają od maja ze zwrotem za bilety. Ile można czekać.

Ja czekałam od 18marca, a kasę na koncie miałam w pierwszych dniach sierpnia.

No cóż - czekam.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 08.11.2020 11:35

:papa: Linie Lotnicze Ryanair zwróciły mi kasę za bilety w połowie Października. Dawno nie wchodziłem w historię konta i dopiero teraz zauważyłem. :lol:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 08.11.2020 13:36

Ural napisał(a)::papa: Linie Lotnicze Ryanair zwróciły mi kasę za bilety w połowie Października. Dawno nie wchodziłem w historię konta i dopiero teraz zauważyłem. :lol:

Jeszcze chwila i okaże się, że nie kupowałeś biletów w Ryan Air :wink: :papa:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 08.11.2020 13:49

krutom napisał(a):
Ural napisał(a)::papa: Linie Lotnicze Ryanair zwróciły mi kasę za bilety w połowie Października. Dawno nie wchodziłem w historię konta i dopiero teraz zauważyłem. :lol:

:D :D :D Kupiłem do Lwowa na krótki 4 dniowy wypad z towarzyszką małżonką. Nawet obejrzałem wszystkie filmiki Makłowicza
żeby wiedzieć gdzie iść i co zjeść. No ale stało się inaczej.

Filmy na You Toube.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 08.11.2020 21:03

Za 3h koniec izolacji :oczko_usmiech:

Aśka i młody jeszcze tydzień kwarantanny :roll:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 08.11.2020 21:35

Ural napisał(a):
krutom napisał(a):

:D :D :D Kupiłem do Lwowa na krótki 4 dniowy wypad z towarzyszką małżonką. Nawet obejrzałem wszystkie filmiki Makłowicza
żeby wiedzieć gdzie iść i co zjeść. No ale stało się inaczej.

Byłem w dwóch pierwszy restauracjach które zamieściłeś a właściwie restauracji i teatrze piwa:). fajne miejsca, dobre jedzenie i wszędzie świetne piwo. Co do restauracji to w Baczewskim również dobrze się czuliśmy ale u "Kumpla" było najlepiej. Co do miejsca na piwko-kawe to polecam Dom Legend, gdzie na dachu jest trabant chodź co kojarze były przymiarki by zamknąć to miejsce, problemy z dzierżawą-wynajmem.
Nam Lwów przypadł do gustu z wielu powodów: cen, dobrego piwa...i dobrego przewodnika ( mamy tam rodzine).
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 09.11.2020 20:08

Dzisiaj towarzyszyliśmy w ostatniej drodze wujkowi mojego męża. Facet aktywny zawodowo, lekko po 60tce, bez zdiagnozowanych chorób współistniejących, zakażenie koronawirusem przechodził na tyle dobrze, że cały czas przebywał w domu. Zmarł nagle ... szok, smutek i żal ...

Dbajcie o siebie i o innych. I noście te cholerne maseczki, bo ujmy to nie przynosi, a może uratować czyjeś życie.
welna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) welna » 09.11.2020 20:32

Teść zmarł dzisiaj O 8.30 po godzinnej reanimacji. Lat 64, miał tzw choroby współistnijące, a sąsiad z bloku, z klatki obok upiera się, że maseczka to sciema.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 10.11.2020 15:18

Dzisiaj rozmawiałem w pracy z koleżanką, która wróciła po izolacji domowej.
Zawsze uśmiechnięta, pełna energii i empatii kobieta, wglądała dramatycznie.
Powiedziała, że psychicznie i fizycznie czuje się jak wrak człowieka.
Chorowała razem z mężem i przeżywali stany depresyjne. Dodatkowo doszła do tego śmierć teścia,
który przegrał walkę z koronawirusem. Mówiła, że najgorszy był strach przed każdym kolejnym dniem i tym,
czy jutro będą w stanie oddychać. Drugi przypadek z mojego otoczenia, to kolega z pracy, również wfista.
Został objęty kwarantanną, bo żona zaraziła się w pracy (pielęgniarka na Weigla we Wrocławiu).
W pracy zawsze powtarzał, że jest spokojny o siebie, bo ludzi z bardzo dobrą wydolnością korona nie rusza.
Jesteśmy poza zasięgiem, tak mi mówił. Nie był bezmyślnym minogiem i nie negował istnienia pandemii, wręcz przeciwnie
stosował się do wszystkich obostrzeń. Mówił, że inni mogą sobie nie poradzić, ale nie on. Tydzień temu wszystko odszczekał przez telefon. Przyjął w domu taką dawkę, że żona, która względnie łatwo przechodziła chorobę, stała się jego pielęgniarką. Facet z wydolnością konia, który przez wiele lat nie był na żadnym zwolnieniu lekarskim, stwierdził , że pierwszy raz w życiu tak ciężko chorował.

marze_na napisał(a):...
Dbajcie o siebie i o innych. I noście te cholerne maseczki, bo ujmy to nie przynosi, a może uratować czyjeś życie.

Posłuchajcie mądrej Koleżanki :idea:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.11.2020 15:27

Habanero napisał(a): Nie był bezmyślnym minogiem i nie negował istnienia pandemii, wręcz przeciwnie

Nie dalej jak przedwczoraj zamknąłem wątek, w którym narobiłeś bajzlu.
Drugiego nie zamknę (wątku).
Pozwolisz ludziom mieć swoje zdanie?
Dziękuję.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 10.11.2020 15:40

anakin napisał(a):
Habanero napisał(a): Nie był bezmyślnym minogiem i nie negował istnienia pandemii, wręcz przeciwnie
Nie dalej jak przedwczoraj zamknąłem wątek, w którym narobiłeś bajzlu.
Drugiego nie zamknę (wątku).
Pozwolisz ludziom mieć swoje zdanie?
Dziękuję.
Szukać mi się nie chce, ale kiedyś komuś napisałem, że "Rysio nie jest hipokrytą".
Dzień (czy dwa) później ten ktoś napisał, że nazwałem go (tego kogoś) hipokrytą :roll: 8O

To nie kometowanie "moderatorswa", po prostu tak mi się przypomniało/skojarzyło.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1007
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone