Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 12.10.2020 15:50

ruzica napisał(a):
piekara114 napisał(a):
Ural napisał(a):Zasmuca fakt, że na forum nie wiele osób się udziela czy wypowiada.
Nie ma się czemu dziwić w dobie fb. Tam post i w kilka minut jest odpowiedź czy reakcja, nie trzeba się do tego logować, zmniejszać i wgrywać zdjęć na zew. serwery itp. Niestety teraz liczy się szybkość: pytanie-reakcja. Żadne forum (zwłaszcza organicznego do pewnego obszaru/tematu) nie będzie gwarantowało takiej szybkości jak fb. A to że odpowiedzi są często mało racjonalne, poparte często doświadczeniem z jednego wyjazdu to inna inszość....

Ja nienawidzę tych grup fejsbukowych, niczego tam nie idzie znaleźć, pytania giną w gąszczu setek innych pytań, nie mówiąc już o tym, że fala hejtu może się tam wylać za byle co.

A forum było całkiem aktywne w dobie przed wyjazdami, przecież w koronowirusowym wątku w niektóre dni przybywało po kilka stron. Teraz jest październik, wszyscy wrócili, do kolejnego sezonu jeszcze daleko, więc to chyba poniekąd powód niewielkiej aktywności na forum :roll:

Zgodzę się, mam polubione kilka stron związanych z Chorwacją na FB i powiem to samo, że w natłoku informacji, multum dziwnych często wypowiedzi ludzi mam nie raz ogromny problem z merytorycznym odnalezieniem jakichkolwiek ciekawych wątków. Nigdy nie należałem do jakiś mega propagatorów FB a ostatnimi czasy to powiem, że ilość fake news jakie tam się pojawiają oraz głupot, płytkich wrzutek typu: to zjadłam, to zrobiłam, tam sra...mnie przeraża.
A co do naszego forum to ja szczerze nie odczuwam aż tak braków aktywności a nawet mam wrażenie, ze odpowiedzi są coraz to bardziej merytoryczne a przede wszystkim bardziej kulturalne. Oczywiście nie mam wielkiego poglądu w tym temacie gdyż jestem tu tylko 6 lat.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 12.10.2020 17:03

Co do wypowiedzi na forum, że są bardziej kulturalne to akurat z tym się zgodzę. Co prawda byt kształtuje świadomość ale to tak nie do końca.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.10.2020 19:48

amatus1 napisał(a):Nigdy nie należałem do jakiś mega propagatorów FB a ostatnimi czasy to powiem, że ilość fake news jakie tam się pojawiają oraz głupot, płytkich wrzutek typu: to zjadłam, to zrobiłam, tam sra...mnie przeraża.

Że tak zapytam, bo nie jestem na bieżąco... Czy Facebook już jest obowiązkowy? :roll:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 12.10.2020 19:55

greenrs napisał(a):
amatus1 napisał(a):Nigdy nie należałem do jakiś mega propagatorów FB a ostatnimi czasy to powiem, że ilość fake news jakie tam się pojawiają oraz głupot, płytkich wrzutek typu: to zjadłam, to zrobiłam, tam sra...mnie przeraża.

Że tak zapytam, bo nie jestem na bieżąco... Czy Facebook już jest obowiązkowy? :roll:

Chyba nie chodź jak to mój szef powiedział: "kto nie ma Fb to tych czasach nie istnieje".
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 12.10.2020 20:00

amatus1 napisał(a):
greenrs napisał(a):

Chyba nie chodź jak to mój szef powiedział: "kto nie ma Fb to tych czasach nie istnieje".

Nie mam Fb, Instagrama, WhatsAppa... i bardzo mi z tym dobrze :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.10.2020 20:04

amatus1 napisał(a):
greenrs napisał(a):

No to ja nie wiem, czy mam się cieszyć z tego, że nie muszę się zadręczać bo ktoś ma poranne problemy fizjologiczne... czy raczej się martwić tym, że nie istnieję? :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.10.2020 20:04

Ural napisał(a): Nowi administracja, nowe zasady, ograniczenia, brak polotu na funkcjonowanie forum, ukrócenie wolności wypowiedzi

W jakim temacie została ukrócona wolność Twojej wypowiedzi?
Poza polityką, bo tu (zgodnie zresztą z ankietą sprzed lat) żadnej wolności wypowiedzi nie będzie.
Wskaż, więc proszę jakim ograniczeniom zostałeś poddany i gdzie ta Twoja wolność została spacyfikowana.
Konkrety mnie ucieszą.

Tak na marginesie to Ciebie powinna przepełniać tylko i wyłącznie nieograniczona wdzięczność za to, że nadal tu jesteś ( nie była to moja decyzja).
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 12.10.2020 20:08

maslinka napisał(a):
amatus1 napisał(a):
greenrs napisał(a):

Nie mam Fb, Instagrama, WhatsAppa... i bardzo mi z tym dobrze :D

Każdy robi to co lubi:). Jak dla mnie te rzeczy pożerają za dużo czasu a w szczególności odnosi się to w stosunku do młodych ludzi, z którymi mam na co dzień do czynienia...ale jak to napisałem każdy robi to co lubi:).
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 12.10.2020 20:09

anakin napisał(a):
Ural napisał(a): Nowi administracja, nowe zasady, ograniczenia, brak polotu na funkcjonowanie forum, ukrócenie wolności wypowiedzi

Poza polityką, bo tu (zgodnie zresztą z ankietą sprzed lat) żadnej wolności wypowiedzi nie będzie.
Wskaż, więc proszę jakim ograniczeniom zostałeś poddany i gdzie ta Twoja wolność została spacyfikowana.
Konkrety mnie ucieszą.

Tak na marginesie to Ciebie powinna przepełniać tylko i wyłącznie nieograniczona wdzięczność za to, że nadal tu jesteś ( nie była to moja decyzja).

Ural czyżbyś podpadł szefostwu?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.10.2020 20:53

maslinka napisał(a):Nie mam Fb, Instagrama, WhatsAppa... i bardzo mi z tym dobrze :D
Fb długo nie miałam, teraz mam, ale w celu porad dotyczących głównie szycia, choć i kilka ciekawych noclegów tam trafiłam..... A bez WhatsAppa to teraz podstawowa i szybka komunikacja rodzinna u mnie, gdy każdy dalej od siebie mieszka....no nie trzeba 3 razy tego samego powtarzać.....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.10.2020 21:02

Na WhatsAppie mamy konto Rodzina Baj Baj - super sprawa do zbiorowej komunikacji :lol:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 12.10.2020 21:12

Wielu forumowiczów przeniosło się do Twittera. Tam komentują rzeczywistość polityczną, sportowa czy inną. Jest tam wiele hejtu, przekleństw itp. również na profilach znanych sportowców, polityków czy dziennikarzy. Instagram to lans zakompleksionych ludzi albo za dużym ego.
Krytykowany fejsbuk jest jeszcze najnormalniejszy z tych wszystkich socialmediów.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 13.10.2020 15:42

anakin napisał(a):Tak na marginesie to Ciebie powinna przepełniać tylko i wyłącznie nieograniczona wdzięczność ......

A mnie cieszy obecność Urala.
Nie ukrywam, ze wielokrotnie mnie rozbawił. :papa:

Pozdrawiam wszystkich z wielką radością.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 13.10.2020 19:20

krutom napisał(a):
anakin napisał(a):Tak na marginesie to Ciebie powinna przepełniać tylko i wyłącznie nieograniczona wdzięczność ......

A mnie cieszy obecność Urala.
Nie ukrywam, ze wielokrotnie mnie rozbawił. :papa:

Pozdrawiam wszystkich z wielką radością.

Dziękuję, dziękuję kolego Krutom.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 13.10.2020 20:01

anakin napisał(a):

Konkrety mnie ucieszą.

:D :D :D He, he, he. Oczywiście, ze jestem wdzięczny wcale tego nie ukrywam. Tylko kurka wódka właśnie nie wiem komu mam dziękować personalnie (proszę o info na PW) Największa swoboda na forum była za Administratora Morskiego Pasa. Dlaczego bo można było wypowiadać się na każdy temat bez konsekwencji. Kłótnie, swady były na porządku dziennym i coś się działo bez szkody dla użytkowników. Przewijały się co prawda i niecenzuralne słowa ale i był śmiech, nikt nikomu tego tak do końca nie miał za złe, zamykało się to w jednym kręgu. Kłótnie obracało się w żart. Śmiem powiedzieć, ze wielu osobom takie forum odpowiadało bo sami włączali się do dyskusji i była burza mózgów. Obecnie jest to niemożliwe bo konsekwencja jest jedna - Ban tygodniowy, miesięczny itp. Jeśli byłem na forum pacyfikowany to wiem, że z mojej winy i jest to prawda. Wydaje mi się, że można poluzować trochę reguły. Jeśli karać to za wredne cyniczne aluzje snobów, egoistów itp.- nikt nie lubi takich ludzi. Pytanie dlaczego dużo wiarusów odeszło, którzy wnosili całe serce do forum. Tego do końca nie wiem. Nie bywałem na corocznych spotkaniach (bardzo sympatycznych zresztą jak wynikało z corocznych relacji) i nie wiem o czym tam rozprawiano i jakie zapadały decyzje co do prowadzenia forum. Zresztą tych ludzi na forum już nie ma - gdzie się podziali, czyżby się wycofali pytanie co ich do tego skłoniło.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1002
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone