ruzica napisał(a):piekara114 napisał(a):Nie ma się czemu dziwić w dobie fb. Tam post i w kilka minut jest odpowiedź czy reakcja, nie trzeba się do tego logować, zmniejszać i wgrywać zdjęć na zew. serwery itp. Niestety teraz liczy się szybkość: pytanie-reakcja. Żadne forum (zwłaszcza organicznego do pewnego obszaru/tematu) nie będzie gwarantowało takiej szybkości jak fb. A to że odpowiedzi są często mało racjonalne, poparte często doświadczeniem z jednego wyjazdu to inna inszość....Ural napisał(a):Zasmuca fakt, że na forum nie wiele osób się udziela czy wypowiada.
Ja nienawidzę tych grup fejsbukowych, niczego tam nie idzie znaleźć, pytania giną w gąszczu setek innych pytań, nie mówiąc już o tym, że fala hejtu może się tam wylać za byle co.
A forum było całkiem aktywne w dobie przed wyjazdami, przecież w koronowirusowym wątku w niektóre dni przybywało po kilka stron. Teraz jest październik, wszyscy wrócili, do kolejnego sezonu jeszcze daleko, więc to chyba poniekąd powód niewielkiej aktywności na forum
Zgodzę się, mam polubione kilka stron związanych z Chorwacją na FB i powiem to samo, że w natłoku informacji, multum dziwnych często wypowiedzi ludzi mam nie raz ogromny problem z merytorycznym odnalezieniem jakichkolwiek ciekawych wątków. Nigdy nie należałem do jakiś mega propagatorów FB a ostatnimi czasy to powiem, że ilość fake news jakie tam się pojawiają oraz głupot, płytkich wrzutek typu: to zjadłam, to zrobiłam, tam sra...mnie przeraża.
A co do naszego forum to ja szczerze nie odczuwam aż tak braków aktywności a nawet mam wrażenie, ze odpowiedzi są coraz to bardziej merytoryczne a przede wszystkim bardziej kulturalne. Oczywiście nie mam wielkiego poglądu w tym temacie gdyż jestem tu tylko 6 lat.