Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 11.10.2020 09:10

Szaro, buro i leje - córa zabrała torbę ubrań na przebranie i poszła na żeglarski trening. Twarda sztuka :hearts:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 11.10.2020 09:11

A u mnie słoneczko:) ale zimno, rano tylko 1 stopień.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 11.10.2020 15:07

Zasmuca fakt, że na forum nie wiele osób się udziela czy wypowiada. W lato pełno użytkowników szuka kwater. Jak znajda to już zero od nich odzewu. Wypowiadają się praktycznie stałe osoby. Weterani Cro Forum wycofali się z życia publicznego tegoż stowarzyszenia internetowego. Kiedyż tętniło tu życie, przyjaźnie, kłótnie jak w rodzinie. Było o czym rozmawiać i spierać się. Te forum wygląda jakby wymierało. Już nie wspomnę o corocznych spotkaniach, których już nie ma. Nie ma kolegi Krakuscity z małżonką i wielu ciekawych osób nadających ton forum. Blado to wygląda. Wycofali się bo tak naprawdę to tu nie ma już czego szukać. Nowi administracja, nowe zasady, ograniczenia, brak polotu na funkcjonowanie forum, ukrócenie wolności wypowiedzi spowodowały odejście wartościowych osób . Marnie się dzieje Panie na tym świecie. Zapewne forum będzie się dalej toczyć jakimś tam zapoczątkowanym na początku 2000 roku rozpędem ale to nie jest to samo co kiedyś.

Czasy najlepsze dla forum to już były. Najlepsze za czasów gdy Administratorem był Morski Pas. Z całym szacunkiem ale za jego kadencji bujnie tętniło życie, a teraz jak jest. Jest bo jest i lipa.

Być może przyczyna leży w tym, że Chorwacja już już oklepana, tłumnie oblegana przez różne nacje narodowe, że brak tam już miejsca dla osób, które odkrywały ją 20 lat temu. Komercja, pęd Chorwatów za euro swoje zrobiło. A może zostały obrane inne kierunki turystyki albo wszyscy się zestarzeliśmy.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 11.10.2020 15:26

Ja tam wielkiego porównania nie mam, jestem tu dopiero od 2014 roku...i nie jestem aż takim pesymistą, wydaje mi się, że nasze cro to obecnie najlepiej prosperujące forum na temat Chorwacji. Oczywiście, zawsze chciało by się aby to lepiej wyglądało ale jak to w życiu raz lepiej raz gorzej.
Chyba lipy aż takiej nie ma Stefanie jeśli nadal jesteś tak aktywnym użytkownikiem cro:)?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.10.2020 15:54

Ural napisał(a): albo wszyscy się zestarzeliśmy.

Jeśli narzekanie jest cechą towarzyszącą starości, to faktycznie, niektórzy się zestarzeli. :mrgreen: :smo:

Ucieszyło mnie dziś ogromnie, że mój mąż powoli zdrowieje. :)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 11.10.2020 15:59

Mikromir napisał(a):
Ural napisał(a): albo wszyscy się zestarzeliśmy.

Jeśli narzekanie jest cechą towarzyszącą starości, to faktycznie, niektórzy się zestarzeli. :mrgreen: :smo:

Ucieszyło mnie dziś ogromnie, że mój mąż powoli zdrowieje. :)

Daj Boże niech szybko zdrowieje.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.10.2020 16:03

Ural napisał(a):Daj Boże niech szybko zdrowieje.

Dzięki. Daj Boże.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.10.2020 16:05

W Rybniku w powietrzu czuć wyraźnie, że się ochłodziło... Hello darkness my old friend.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.10.2020 16:38

Ural napisał(a):Wypowiadają się praktycznie stałe osoby.

Zakazać, absolutnie. :oczko_usmiech:
Niech piszą nowi. Tylko jak ich zmobilizować :?: :roll:

Poza tym, nic szczególnego mnie dziś nie zasmuciło, ani nie ucieszyło. :wink:
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 11.10.2020 17:26

Witam.
Dzisiaj zarezerwowałem apart. w Tribunj na trzy tygodnie w sierpniu.
Czekam teraz na akceptację właścicielki p.Danjeli.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.10.2020 19:48

Od wczoraj jestem w Pobierowie, chłodno ale słonecznie. Dwa moje spostrzeżenia:
1 W życiu nie przyjechałbym tu w sezonie.
2 Dalej nienawidzę piasku :oczko_usmiech: :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.10.2020 20:44

Ural napisał(a):Zasmuca fakt, że na forum nie wiele osób się udziela czy wypowiada.
Nie ma się czemu dziwić w dobie fb. Tam post i w kilka minut jest odpowiedź czy reakcja, nie trzeba się do tego logować, zmniejszać i wgrywać zdjęć na zew. serwery itp. Niestety teraz liczy się szybkość: pytanie-reakcja. Żadne forum (zwłaszcza organicznego do pewnego obszaru/tematu) nie będzie gwarantowało takiej szybkości jak fb. A to że odpowiedzi są często mało racjonalne, poparte często doświadczeniem z jednego wyjazdu to inna inszość....
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 11.10.2020 20:55

Bardzo udana niedziela 8) .
Lot balonem i medal Sparteczki na deser :D .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.10.2020 13:46

Przeglądałem sobie ofertę "małpiego raju" dla dzieci w Ostrawie, gdy przypadkiem kliknąłem w opinie ale o parku, co jest obok i WTEM!

donoteatgrass.JPG

Dalej leżę i kwiczę :oczko_usmiech:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 12.10.2020 15:12

piekara114 napisał(a):
Ural napisał(a):Zasmuca fakt, że na forum nie wiele osób się udziela czy wypowiada.
Nie ma się czemu dziwić w dobie fb. Tam post i w kilka minut jest odpowiedź czy reakcja, nie trzeba się do tego logować, zmniejszać i wgrywać zdjęć na zew. serwery itp. Niestety teraz liczy się szybkość: pytanie-reakcja. Żadne forum (zwłaszcza organicznego do pewnego obszaru/tematu) nie będzie gwarantowało takiej szybkości jak fb. A to że odpowiedzi są często mało racjonalne, poparte często doświadczeniem z jednego wyjazdu to inna inszość....

Ja nienawidzę tych grup fejsbukowych, niczego tam nie idzie znaleźć, pytania giną w gąszczu setek innych pytań, nie mówiąc już o tym, że fala hejtu może się tam wylać za byle co.

A forum było całkiem aktywne w dobie przed wyjazdami, przecież w koronowirusowym wątku w niektóre dni przybywało po kilka stron. Teraz jest październik, wszyscy wrócili, do kolejnego sezonu jeszcze daleko, więc to chyba poniekąd powód niewielkiej aktywności na forum :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 1001
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone