adamk3 napisał(a):kulka53 napisał(a)::D A mnie spadek wartości Eurasów niezwykle raduje
Właśnie zacząłem je nabywać na przyszłoroczne wyjazdy
Jak zaczniesz coś eksportować będzie inaczej.
kulka53 napisał(a):Na moje szczęście niczego nie eksportuję i zupełnie się nie zanosi aby kiedyś tak było. Zdaję sobie sprawę, że dla wielu firm spadek wartości Euro to spadek dochodów. To już chyba taka prawidłowość, że w tym jesiennym okresie Euro tanieje, ale jak co roku za jakiś czas pewnie to wróci do normy, a przed wakacjami to na pewno
Życzę mimo to kontraktu ąycia i w CRO
PS. ćhyba dołączyliśmy tego samego dnia
Pozdrav
Fluktus napisał(a):adamk3 napisał(a):kulka53 napisał(a)::D A mnie spadek wartości Eurasów niezwykle raduje
Właśnie zacząłem je nabywać na przyszłoroczne wyjazdy
Jak zaczniesz coś eksportować będzie inaczej.
Hmmmm to trzeba było zastosować kontrakt forward na EURPLN z fizyczną dostawą (krótka pozycja) lub futures na GPW ewentualnie kontrakt typu CFD na EURPLN (potrzebny depozyt) bądź opcję na EURPLN
kulka53 napisał(a):Wiele krajów - mniejszych i "mniej rozwiniętych" czyli z teoretycznie słabszą walutą ma stały kurs wobec Euro np Słowenia (choć oni już niedługo bo sami będą mieć Euro) albo Macedonia w której byłem w tym roku. Ja też z tego względu zazdroszczę tym krajom.
Przynajmniej człowiek wie na czym stoi Mniejsza szansa na to że ktoś cię orżnie podczas wymiany. Chociaż na to zawsze trzeba uważać Np na kantory w Estonii ( Tallin) z niesamowicie bandyckim kursem - przynajmniej tak było w sierpniu b.r.