Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2020 12:49

Sutivan - 30 osobowa grupa Polaków opanowała plażę miejską w Sutivanie. Tyskie w łapkach, papieroski w buźkach, gadki o piciu i dużo niepotrzebnych słów....na cro jest artykuł z poradami dotyczącymi zachowania w Chorwacji, chyba olali tę lekturę, która powinna być obowiązkowa. Ale co tam najważniejsze co by wszyscy widzieli jak się szlachta bawi.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 06.08.2020 16:14

Eeee, jak opanowane przez Polaków i innych nacji brak, to ich zachowanie "zostanie niejako w domu", świat się nie dowie.
:wink:

A z nowych, cieszących rzeczy: upgrade'owałem sobie procesorek w PC (+56% w GHz (2.5 -> 3.9), +200% w cores (2 -> 4)).
I zamówiłem też nowy monitorek (3440 x 1440 wygły :lol: (dotychczas 1920 x 1200)). Będzie można wygodniej filmiki klecić.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 06.08.2020 16:22

alechandro napisał(a):Sutivan - 30 osobowa grupa Polaków opanowała plażę miejską w Sutivanie. Tyskie w łapkach, papieroski w buźkach, gadki o piciu i dużo niepotrzebnych słów....na cro jest artykuł z poradami dotyczącymi zachowania w Chorwacji, chyba olali tę lekturę, która powinna być obowiązkowa. Ale co tam najważniejsze co by wszyscy widzieli jak się szlachta bawi.

Przy Tyskim to raczej taka szlachta drążkowa. Kiedyś tacy szlachcice jak na wojnę jechali to we trzech na jednym koniu, bo tylko co trzeciego było stać na jakąś chabecinę. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2020 18:32

Inne nacje są ale uciekają dalej i śmiesznie to wygląda...Polandia z jednej strony a reszta stłoczona dalej w okolicy pubu. Tam grupka nie dojdzie bo ma Tyskie :lol:
Wszystko w porządku ale teksty na "k" w liczbie przekraczającej granicę dobrego smaku mogliby sobie darować.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 06.08.2020 18:39

Słyszymy naszych to i wiemy o czym mówią, nie wiadomo jak jest z innymi nacjami. Chociaż mam wrażenie, że nad Bałtykiem aż tak nie słychać przekleństw. Może ludzie wiedzą, że większość wie o czym się mówi. Patriotą nie jestem ale też aż tak nie besztajcie rodaków
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2020 18:52

Nikt ich nie beszta ale inne nacje dosonale znają to nasze słowo na"k", my zaś nie znamy odpowiedników w innych językach naszego magicznego słowa A to też ma swoją wymowę.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 08.08.2020 16:13

Trzeba było wczoraj pożegnać się z Chorwacją, i od dziś odliczać dni, do następnego wyjazdu. :(
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.08.2020 10:03

Złożyliśmy wniosek o przyłączę do Taurona.
Styczeń 2022.... :roll:

Za to gmina wysokość podatku za działkę przysłała w 2 tygodnie...... :mrgreen:
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 12.08.2020 17:01

czy mozecie podpowiedziec ,nie majac konta na przelewy24 chce zaplacic karta za ogłoszenie w gratce 40 zł tam tylko płacenie przelewy 24 czy sciagnie za to duza kwote?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.08.2020 22:24

Właśnie kupiłam kajak :D :D :D Teraz czekam na dostawę...

Ale nie było pompki :x
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.08.2020 06:46

"ADAAAAAM. ZRÓB MI BUŁKEEEEEEE Z PASZTETEEEEEM"!
Pół Rucicy słyszało.
Przykryłem się wiadrem.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 18.08.2020 10:38

anakin napisał(a):"ADAAAAAM. ZRÓB MI BUŁKEEEEEEE Z PASZTETEEEEEM"!
Pół Rucicy słyszało.
Przykryłem się wiadrem.
Było podejść, może i Tobie by Adam zrobił :mrgreen: albo odkrzyknąć MIIIII TEEEEEEŻ :oczko_usmiech:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 18.08.2020 15:48

anakin napisał(a):"ADAAAAAM. ZRÓB MI BUŁKEEEEEEE Z PASZTETEEEEEM"!
Pół Rucicy słyszało.
Przykryłem się wiadrem.

Może tak głośno bo przez maskę słabiej słychać :mrgreen:

anakin melduj nam tu czy na miejscu jest wszystko w sklepach, tojlet papiór, makaron, drożdże , mydło czyli wszystko na wirusa :mrgreen:

Bo jak nie ma, to do bagażnika się dorzuci prócz tego co dziad zawsze wiezie czyli worek kartofli, zgrzewkę browaru i puszki konserwowe :mrgreen: :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2020 15:55

Jak ja byłem, to wszystko było :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.08.2020 16:07

piekara114 napisał(a):Właśnie kupiłam kajak :D :D :D Teraz czekam na dostawę...

Ejże, gratulacje, pochwal się jaki. :D

sito_zabrze napisał(a): czy na miejscu jest wszystko w sklepach, tojlet papiór, makaron, drożdże , mydło czyli wszystko na wirusa :mrgreen:

:lol:
No patrz, przypomniałeś mi - makaron z zapasów covidowych mi się skończył, muszę do sklepu jechać. :roll:
:oczko_usmiech:

Cieszy mnie, że mały remontik w przedpokoju, salonie, jadalni i kuchni już prawie zakończony. Ufff... :) Jeszcze tylko obrazki na ścianach muszę powiesić. :mrgreen:

Nie cieszy mnie w dalszej perspektywie jeszcze totalny remont łazienek... :roll: Chwilowo wolę o tym nie myśleć... :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 992
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone