pääkäyttäjä napisał(a):Zasmuciło poranne pożegnanie z Chorwacją, cieszą małe zapasy miodu z szałwii, oliwy i travaricy
labusm napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a):Zasmuciło poranne pożegnanie z Chorwacją, cieszą małe zapasy miodu z szałwii, oliwy i travaricy
My też dzisiaj(Czyli już wczoraj) pożegnaliśmy niestety Adriatyk. Jeszcze 3 godziny i będziemy w domu. Znów będzie trzeba czekać cały rok
sito_zabrze napisał(a):Ponieważ działke mamy już kupioną wczoraj ruszyłem cztery litery do gminy załatwiać pierwsze formalności i papierki. Stwierdzam, że niestety są jeszcze miejsca gdzie czas zatrzymał się spokojnie 30 lat temu....
Już wiem ze to będzie rok użerania się z urzędnikami i ich niewiedzą. Proszę panią który kwadracik mam zaznaczyć bo są dwa? Nie wiem....
sito_zabrze napisał(a):Zostaje ino modlić się o kredyt
Garo&Justa napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Zostaje ino modlić się o kredyt
Wysupłasz 40 procent wkładu własnego to dostaniesz bez problemu
sito_zabrze napisał(a):Wczoraj byłem oglądać 2 domy takie jak my chcemy. Na Śląsku obecnie ta firma buduje 15 sztuk, pozwolono mi wejść do środka. Myślę że jest ideolo na 2+1 . Salon z kuchnią 34mkw , 3 pokoje po 12 mkw, łazienka 6 mkw . Do zagospodarowania poddasze 60 mkw ze skosami. Domek wygląda naprawdę fajnie. Zostaje ino modlić się o kredyt
piekara114 napisał(a):Garo&Justa napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Zostaje ino modlić się o kredyt
Wysupłasz 40 procent wkładu własnego to dostaniesz bez problemu
I to nawet na 25 lat wtedy.
sito_zabrze napisał(a):
Najpierw papiery i pozwolenia.
Bez nich nawet nie mamy iść po co do banku.
W odwecie jest kawalerka do sprzedania i M4 które w połowie jest splacone a połowa jest w kredycie.
Opcji jest kilka.
1. Bierzemy 300 tys krechy.
2. Bierzemy 220 tys krechy
3. Bierzemy 150 tys krechy
Wszystko zależy co wyliczy bank i jaka będzie zdolność kredytowa. Sam dom kosztuje 260 tys. Na jego wyposażenie potrzebujemy jakieś 90 tys.
Działka kupiona za gotówkę. Zostało jeszcze trochę grosza na media, pozwolenia itp