Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 24.07.2020 19:45

Ostatni dzień pracy, i dwa tygodnie urlopu. :D :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2020 19:57

Zasmuciło poranne pożegnanie z Chorwacją, cieszą małe zapasy miodu z szałwii, oliwy i travaricy :mrgreen:
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 25.07.2020 01:04

pääkäyttäjä napisał(a):Zasmuciło poranne pożegnanie z Chorwacją, cieszą małe zapasy miodu z szałwii, oliwy i travaricy :mrgreen:

My też dzisiaj(Czyli już wczoraj) pożegnaliśmy niestety Adriatyk. Jeszcze 3 godziny i będziemy w domu. Znów będzie trzeba czekać cały rok :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2020 04:57

labusm napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):Zasmuciło poranne pożegnanie z Chorwacją, cieszą małe zapasy miodu z szałwii, oliwy i travaricy :mrgreen:

My też dzisiaj(Czyli już wczoraj) pożegnaliśmy niestety Adriatyk. Jeszcze 3 godziny i będziemy w domu. Znów będzie trzeba czekać cały rok :(

...a w Siófoku leje.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 25.07.2020 08:57

Za dwie godziny ruszamy w jedynie słusznym kierunku :D :hut: :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.07.2020 21:29

Zmarł Peter Green
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.07.2020 13:41

Zasmuciło mnie to:

https://www.onet.pl/informacje/onetszcz ... 6,79cfc278

Kiedy wodniacy nauczą się że pod żadnym pozorem NIE WOLNO wchodzic pod pokład w kamizelce :cry: :cry: :cry:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 28.07.2020 08:55

Ponieważ działke mamy już kupioną wczoraj ruszyłem cztery litery do gminy załatwiać pierwsze formalności i papierki. Stwierdzam, że niestety są jeszcze miejsca gdzie czas zatrzymał się spokojnie 30 lat temu.... :roll:

Już wiem ze to będzie rok użerania się z urzędnikami i ich niewiedzą. Proszę panią który kwadracik mam zaznaczyć bo są dwa? Nie wiem.... :mrgreen: :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 28.07.2020 08:57

sito_zabrze napisał(a):Ponieważ działke mamy już kupioną wczoraj ruszyłem cztery litery do gminy załatwiać pierwsze formalności i papierki. Stwierdzam, że niestety są jeszcze miejsca gdzie czas zatrzymał się spokojnie 30 lat temu.... :roll:

Już wiem ze to będzie rok użerania się z urzędnikami i ich niewiedzą. Proszę panią który kwadracik mam zaznaczyć bo są dwa? Nie wiem.... :mrgreen: :oczko_usmiech:

Poczekaj na budowlańców - to dopiero cuda usłyszysz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 28.07.2020 09:08

Wczoraj byłem oglądać 2 domy takie jak my chcemy. Na Śląsku obecnie ta firma buduje 15 sztuk, pozwolono mi wejść do środka. Myślę że jest ideolo na 2+1 . Salon z kuchnią 34mkw , 3 pokoje po 12 mkw, łazienka 6 mkw . Do zagospodarowania poddasze 60 mkw ze skosami. Domek wygląda naprawdę fajnie. Zostaje ino modlić się o kredyt :roll:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 28.07.2020 10:04

sito_zabrze napisał(a):Zostaje ino modlić się o kredyt :roll:

Wysupłasz 40 procent wkładu własnego to dostaniesz bez problemu 8)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 28.07.2020 10:21

Garo&Justa napisał(a):

I to nawet na 25 lat wtedy.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 28.07.2020 10:23

sito_zabrze napisał(a):Wczoraj byłem oglądać 2 domy takie jak my chcemy. Na Śląsku obecnie ta firma buduje 15 sztuk, pozwolono mi wejść do środka. Myślę że jest ideolo na 2+1 . Salon z kuchnią 34mkw , 3 pokoje po 12 mkw, łazienka 6 mkw . Do zagospodarowania poddasze 60 mkw ze skosami. Domek wygląda naprawdę fajnie. Zostaje ino modlić się o kredyt :roll:

Trzymam kciuki za kredyt i za "ułożenie się z biurokracją" :mrgreen: - po wszystkim będziesz się z tego śmiał, teraz - musisz uzbroić się w cierpliwość. Ale własny dom jest tego warty. Powodzenia :!: :!: :!: :smo:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 28.07.2020 11:22

piekara114 napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):

I to nawet na 25 lat wtedy.

Najpierw papiery i pozwolenia.
Bez nich nawet nie mamy iść po co do banku.
W odwecie jest kawalerka do sprzedania i M4 które w połowie jest splacone a połowa jest w kredycie.

Opcji jest kilka.
1. Bierzemy 300 tys krechy.
2. Bierzemy 220 tys krechy
3. Bierzemy 150 tys krechy

Wszystko zależy co wyliczy bank i jaka będzie zdolność kredytowa. Sam dom kosztuje 260 tys. Na jego wyposażenie potrzebujemy jakieś 90 tys.

Działka kupiona za gotówkę. Zostało jeszcze trochę grosza na media, pozwolenia itp
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2020 13:36

sito_zabrze napisał(a):
Najpierw papiery i pozwolenia.
Bez nich nawet nie mamy iść po co do banku.
W odwecie jest kawalerka do sprzedania i M4 które w połowie jest splacone a połowa jest w kredycie.

Opcji jest kilka.
1. Bierzemy 300 tys krechy.
2. Bierzemy 220 tys krechy
3. Bierzemy 150 tys krechy

Wszystko zależy co wyliczy bank i jaka będzie zdolność kredytowa. Sam dom kosztuje 260 tys. Na jego wyposażenie potrzebujemy jakieś 90 tys.

Działka kupiona za gotówkę. Zostało jeszcze trochę grosza na media, pozwolenia itp

My doszliśmy do wniosku, że zrobić chałupę tak, by dało się w niej normalnie mieszkać a resztę robić stopniowo - bo nie wszystko musi być skredycone.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 988
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone