Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 20.05.2020 10:58

Ucieszyła mnie perspektywa krótkiego urlopu. Wniosek urlopowy podpisany, rezerwacja zaklepana :hut: .
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.05.2020 11:05

Ja dzis też szefowi zakomunikowałam o kilku dniach wolnego :D nie było żadnego sprzeciwu. No i o wakacjach w lipcu zagranicą też przy okazji wspomniałam, aby chłop się z sytuacją oswoił :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 20.05.2020 11:09

marze_na napisał(a):Ucieszyła mnie perspektywa krótkiego urlopu. Wniosek urlopowy podpisany, rezerwacja zaklepana :hut: .

Też miałam taki plan ... ale pogoda nad morzem w weekend kiepska :?
Poczekam na ocieplenie :wink:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 20.05.2020 11:20

My też w planach tygodniowy urlop w czerwcu. Myślimy o polskim morzu, ale to wszystko zależy od pogody. Rezerwować będę krótko przed wyjazdem. Bo może się okazać, że piękna pogoda będzie w innym regionie naszej pięknej Polski.
:lol: :lol:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 20.05.2020 11:23

mysza73 napisał(a):Też miałam taki plan ... ale pogoda nad morzem w weekend kiepska :?

Ja mam odwołaną 3-dniową rezerwację z Jastrzębiej Góry, z początku lutego, później drugi raz, tę samą odwołaną, z końca marca przez epidemię. Zastanawiam się czy jechać, gdyż to hotel ale w zasadzie nie mógłbym z niczego skorzystać (basen, siłownia, sala zabaw dla dzieci) i zastanawiam się czy jechać. Tym bardziej szkoda, bom jeszcze w hotelu nigdy nie był. Pogoda ma się poprawić w przyszłym tygodniu, może bardziej poluzują obostrzenia, więc może wtedy podejmę decyzję.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 20.05.2020 11:25

lew napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):
lew napisał(a):......mnie cieszy :lol: Nareszcie , może będzie jakiś powiew świerzości :lol:

Jeśli to ma być taka "świerzość" (pisownia oryginalna z cytatu) to chyba pora na zmianę stacji :roll:

.....dokładnie o taki powiew "świerzości" mi chodzi :lol:

Będzie więcej miejsca dla Zenka i Sławomira.

Kaczkowski też się pożegnał.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 20.05.2020 11:28

Trajgul napisał(a):
mysza73 napisał(a):Też miałam taki plan ... ale pogoda nad morzem w weekend kiepska :?

Ja mam odwołaną 3-dniową rezerwację z Jastrzębiej Góry, z początku lutego, później drugi raz, tę samą odwołaną, z końca marca przez epidemię. Zastanawiam się czy jechać, gdyż to hotel ale w zasadzie nie mógłbym z niczego skorzystać (basen, siłownia, sala zabaw dla dzieci) i zastanawiam się czy jechać. Tym bardziej szkoda, bom jeszcze w hotelu nigdy nie był. Pogoda ma się poprawić w przyszłym tygodniu, może bardziej poluzują obostrzenia, więc może wtedy podejmę decyzję.

Oby chociaż pogoda chciała współpracować :oczko_usmiech:
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 20.05.2020 11:33

Dzisiaj - poblisko 5 miesiącach, odwiedziłem fryzjera :)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 20.05.2020 11:38

piekara114 napisał(a):Ja dzis też szefowi zakomunikowałam o kilku dniach wolnego :D nie było żadnego sprzeciwu.

Miałam trochę obaw, bo koleżanka w przyszłym tygodniu jedzie służbowo do Warszawy. Po powrocie test i "kwarantanna" do czasu uzyskania wyniku :? .
Mój samodzielny apartament na wielkiej działce na końcu wsi na skraju parku krajobrazowego na szczęście nie wzbudził wątpliwości co do bezpieczeństwa wyjazdu :D . Sprawdziłam dodatkowo statystyki u wojewody dolnośląskiego - w powiecie kamiennogórskim stwierdzono dotąd tylko 5 przypadków zarażenia.

piekara114 napisał(a): No i o wakacjach w lipcu zagranicą też przy okazji wspomniałam

Tak daleko jeszcze nie planuję.

mysza73 napisał(a):
marze_na napisał(a):Ucieszyła mnie perspektywa krótkiego urlopu. Wniosek urlopowy podpisany, rezerwacja zaklepana :hut: .

Też miałam taki plan ... ale pogoda nad morzem w weekend kiepska :?

My już mamy zapłacone, więc mogę się już tylko modlić o pogodę.
Zresztą jaka by nie była ja ABSOLUTNIE potrzebuję urlopu od biura i służbowego maila, bo już ledwo zipię :roll: .
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 20.05.2020 12:01

Trajgul napisał(a):Ja mam odwołaną 3-dniową rezerwację z Jastrzębiej Góry, z początku lutego, później drugi raz, tę samą odwołaną, z końca marca przez epidemię. Zastanawiam się czy jechać, gdyż to hotel ale w zasadzie nie mógłbym z niczego skorzystać (basen, siłownia, sala zabaw dla dzieci) i zastanawiam się czy jechać. Tym bardziej szkoda, bom jeszcze w hotelu nigdy nie był. Pogoda ma się poprawić w przyszłym tygodniu, może bardziej poluzują obostrzenia, więc może wtedy podejmę decyzję.

Który hotel ?, byłem w lutym w jednym - Papaj resort i bardzo polecam :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.05.2020 13:16

karin74 napisał(a):My też w planach tygodniowy urlop w czerwcu. Myślimy o polskim morzu, ale to wszystko zależy od pogody. Rezerwować będę krótko przed wyjazdem. Bo może się okazać, że piękna pogoda będzie w innym regionie naszej pięknej Polski.
:lol: :lol:
tak samo my. Na południu u mnie jest piękne słońce i ok 24 st., jestem w pracy w cienkiej sukience i z gołymi nogami. Dziś w Kołobrzegu 13 st, Gdańsk tak samo.
Ostatnio edytowano 20.05.2020 13:24 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 20.05.2020 13:21

U mnie podobnie jak nad morzem. Od 10 dni temperatura poniżej 15 stopni. Kurtka cały czas w użyciu.
Dziś już lepsza pogoda, bo słonecznie i 15 stopni.
Tak to mniej więcej wyglada:
FB_IMG_1589978147099.jpg
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.05.2020 13:59

"Trójka" rozpadała się na naszych oczach od dłuższego czasu, ale teraz mury runęły i najprawdopodobniej już nigdy nie będzie to takie samo Radio.
Nie mieści mi się w głowie, jak można było na to pozwolić, żeby coś tak ważnego i wartościowego dla setek, a może tysięcy ludzi rozwalić. Nie ogarniam. :cry:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.05.2020 14:12

walp napisał(a):"Trójka" rozpadała się na naszych oczach od dłuższego czasu, ale teraz mury runęły i najprawdopodobniej już nigdy nie będzie to takie samo Radio.
Nie mieści mi się w głowie, jak można było na to pozwolić, żeby coś tak ważnego i wartościowego dla setek, a może tysięcy ludzi rozwalić. Nie ogarniam. :cry:

Nie takie rzeczy w ostatnich latach sierozawaliły (np. stadnina w Janowie) i jakoś żyjemy dalej :wink:
Ps. Jedynie słusznego winnego się wskaże a ciemny lud to kupi :twisted: :evil:
Ps.2 Oczywiście mój wpis nie ma nic wspólnego z polityką :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.05.2020 14:19

dids76 napisał(a):
walp napisał(a):"Trójka" rozpadała się na naszych oczach od dłuższego czasu, ale teraz mury runęły i najprawdopodobniej już nigdy nie będzie to takie samo Radio.

Nie takie rzeczy w ostatnich latach sierozawaliły (np. stadnina w Janowie) i jakoś żyjemy dalej :wink:

Mariusz, z końmi nie mam nic wspólnego, z muzyką owszem. Oczywiście, że i bez Trójki będziemy żyć dalej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło? - strona 967
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone